спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
panevGT
Автомобил:
Двигател:

спирачки

Мнениеот panevGT » Съб 23 апр 2011 23:18

проблемът е че педалът на спирачката при натискането е станал малко по-твърд от преди,иначе колата си спира добре но педала е по-твърд...какъв е проблема ако има такъв и как мога да го отстраня.колата е голф 3 1,6 моно инжекция,1994 година.не съм сигурен дали има АБС.благодаря ви предварително

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Re: спирачки

Мнениеот igi91 » Нед 24 апр 2011 21:59

ами колега първо ще те посъветвам да си провериш вакума на сервото дали е здрав да не би да се губи вакума :wink:

Потребителски аватар
panevGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот panevGT » Пон 25 апр 2011 22:21

как да го проверя,къде се намира това нещо че не ми е ясно,благодаря:)

Потребителски аватар
igi91
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот igi91 » Вто 26 апр 2011 20:08

ами там кадето е спирачната помпа зад нея се намира сервото от сервото излиза един маркуч и отива някаде към колектора или инжекциона това е маркучето за вакума :да:

Потребителски аватар
panevGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот panevGT » Чет 28 апр 2011 13:06

маркуча е здрав,днес го прегледах....дайте други идейки

Потребителски аватар
cloud
Автомобил: Vento
Двигател: 1Y

Мнениеот cloud » Чет 28 апр 2011 13:10

И аз имах подобен проблем и излезе вакуум, проследи си маркучетата и тройничетата да не дърпа въздух отнякъде. Поздрави :beer

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Чет 28 апр 2011 19:08

Ако вси4ко по мъркучите е наред единственото което остава е сервото (голямото кръгло нешто за което е хваната спирачната помпа)

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 28 апр 2011 19:25

Пусни се някъде по инерция и изключи двигателя поне за 30 секунди, и после натисни спирачка, ако педала съвсем се е втвърдил значи вакуума издиша отнякъде.

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Чет 28 апр 2011 19:29

То е ясно 4е вакуума се губи (няма друга при4ина за твърд педал) въпроса е каде е пробрема.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Чет 28 апр 2011 19:49

Преди няколко години си ремонтирах спирачната помпа и явно не съм я монтирал обратно както си трябва защото вакуума ми се губеше между помпата и кожуха на сервото. Нацапах помпата със силикон и се оправи.
Аз не съм сигурен, че проблема на колегата със сигурност е от вакуума, щом педала е твърд при работещ двигател толкова голямо издишане би трябвало да оказва влияние и на работата на двигателя.

kabdak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabdak » Пет 29 апр 2011 17:32

здравейте според мен също е от вакума.при мен бе откачен маркуча на вакума и на места протрит и изгорял , и не знам как е при механичното , но при мен с климатроника не ми сменяше отворите на въздуха(горе,среда и в краката),но пак при мен и не спираше добре освен ,че бе твърд педала.успех :)

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Чет 11 авг 2011 22:45

Здравейте, ще ползвам темата на колегата да не отварям нова. При мен от скоро се появи това с твърдия педал, но при мен е малко по-различно, давам пример: прибирам колата вечер в гаража, с натиснати спирачки гася, сутринта качвам се в колата и натискам педала на спирачките, за да запаля и на първото натискане е твърд все едно съм напомпил няколко пъти на изгасен мотор, след като запаля се оправя. Пробвах и друго: след като вкарах колата в гаража дръпнах ръчната без да натискам педала на спирачките и така изгасих, на другия ден като отидох си е нормално, мек при изгасен двигател :shock .
Да обобщя в едно изречение: при натиснат педал и гасене на мотора на другия ден е твърд, когато изгася на ръчна без да е натиснат педала на спирачката на другия ден си е нормален.
Това се появи преди две седмици, а именно тогава си свалях клапана за празния ход /стъпковото моторче/, за да го почистя, че имам малко недоразумение с паленето, но ще спомена и него, че може и да е свързано - при паленето не винаги пали от първия път, хванах му цаката - завъртам малко ключа, докато завърти стартера и веднага връщам, след като завъртя да завъртя веднага за второ палене пали от раз, казаха ми да си изчистя клапана за празен ход, но няма особено подобрение, но сега ме притеснява това със спирачките, че то на паленето му хванах цаката, но спирачките са важни :?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”