Запитване за демонтаж на водна помпаГ3
Запитване за демонтаж на водна помпаГ3
Здравейте,имам запитване относно демонтажа на водна помпа на Г3 АБС1.8?От прочетеното разбрах,че развиването на болчетата на самата водна помпа без да се скъсат е цяло изкуство.Днес започнах разлобяването и се спрях до момента на разглобяване на целия корпус.Въпроса ми е само на тези 4бр.болчета ли се държи целия корпус?Има ли други болчета които трябва да се развият от страната на ангренажа? Препоръка за водна помпа и цена ако може 
- vladobo
- Автомобил: мерцедес
- Двигател:
Re: Запитване за демонтаж на водна помпаГ3
Развиваи смело неможеш да ги скъсаш дори да искаш. Навии гаиките малко преди да се покажат болтовете от гаиките , и чукни с чук но не прекаляваи. Като почнеш да развиваш натегни и задръж така натегнато и то рязко отпуска. това е шпилка с едра резба и е мн закалена. успех. А за марка незнам- взимал съм само втора ръка и съм доволен.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Виж тази снимка(на колега от форума е)
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Правилно подхождаш към проблема,нещо ми се върти из спомените..удължена вложка 15 или 16..,не съм сигурен-за "особените" шпилки...Допълнително ти трябва нов пръстен 50х4(към блока на мотора).Винтчетата по периферията на фланеца(като свалиш корпуса се виждат всички)-първо ги удари челно с премерен удар и след това опитвай на развиване.Като приключиш с този демонтаж,ще стане ясно какво да търсиш(само импелер-около45лв.,или цяла помпа-около 80лв.).Марки..хм,Хепу,Колбеншмит..айде и Мейле,като последното е компромис.Много важно !(според мен)-провери челният луфт м/у перката и "охлюва"-на оригиналната и тази която монтираш..колкото по-малко(без да опира де!)-толкова по-добре.Сега е момента да си смениш перфектно и термостата.Имам някъде из форума снимки на тая тема.Ще трябва и шайбата на помпата да свалиш,може и след отделянето от блока.
Благодаря за изчерпателната информация на EMO-GAR от такава имах нужда!!! За снимката на целия корпус на BOBOCAMARO която допълнително ми даде яснота.Още утре вземам помпа ХЕПУ и О-пръстен50x4 и се залавям вече СМЕЛО за демонтаж,монтаж на водната помпа на моята каляска 

Какво ще кажете за водна помпа DOLZ в аутохит ми я предлагат за 50лв. с 6м. гаранция?
- ozyrus
- Автомобил:
- Двигател:
http://bparts-bg.com/product.php?ProductID=120
Това е колегата с маслата,повечето колеги го знаят,само добри отзиви.Маслата наистина са оригинални,части не съм взимал ама предполагам и те също,има и тел.за връзка.Не искам да звучи като реклама ама колегата Владо е точен.
Това е колегата с маслата,повечето колеги го знаят,само добри отзиви.Маслата наистина са оригинални,части не съм взимал ама предполагам и те също,има и тел.за връзка.Не искам да звучи като реклама ама колегата Владо е точен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”