Запитване за демонтаж на водна помпаГ3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ilian77
Автомобил:
Двигател:

Запитване за демонтаж на водна помпаГ3

Мнениеот ilian77 » Пон 25 апр 2011 19:35

Здравейте,имам запитване относно демонтажа на водна помпа на Г3 АБС1.8?От прочетеното разбрах,че развиването на болчетата на самата водна помпа без да се скъсат е цяло изкуство.Днес започнах разлобяването и се спрях до момента на разглобяване на целия корпус.Въпроса ми е само на тези 4бр.болчета ли се държи целия корпус?Има ли други болчета които трябва да се развият от страната на ангренажа? Препоръка за водна помпа и цена ако може :oops:

Потребителски аватар
vladobo
Автомобил: мерцедес
Двигател:

Re: Запитване за демонтаж на водна помпаГ3

Мнениеот vladobo » Пон 25 апр 2011 19:42

Развиваи смело неможеш да ги скъсаш дори да искаш. Навии гаиките малко преди да се покажат болтовете от гаиките , и чукни с чук но не прекаляваи. Като почнеш да развиваш натегни и задръж така натегнато и то рязко отпуска. това е шпилка с едра резба и е мн закалена. успех. А за марка незнам- взимал съм само втора ръка и съм доволен.

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Мнениеот bobocamaro » Пон 25 апр 2011 19:47

Виж тази снимка(на колега от форума е)
water pump.jpg

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пон 25 апр 2011 19:50

Правилно подхождаш към проблема,нещо ми се върти из спомените..удължена вложка 15 или 16..,не съм сигурен-за "особените" шпилки...Допълнително ти трябва нов пръстен 50х4(към блока на мотора).Винтчетата по периферията на фланеца(като свалиш корпуса се виждат всички)-първо ги удари челно с премерен удар и след това опитвай на развиване.Като приключиш с този демонтаж,ще стане ясно какво да търсиш(само импелер-около45лв.,или цяла помпа-около 80лв.).Марки..хм,Хепу,Колбеншмит..айде и Мейле,като последното е компромис.Много важно !(според мен)-провери челният луфт м/у перката и "охлюва"-на оригиналната и тази която монтираш..колкото по-малко(без да опира де!)-толкова по-добре.Сега е момента да си смениш перфектно и термостата.Имам някъде из форума снимки на тая тема.Ще трябва и шайбата на помпата да свалиш,може и след отделянето от блока.

ilian77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian77 » Пон 25 апр 2011 21:03

Благодаря за изчерпателната информация на EMO-GAR от такава имах нужда!!! За снимката на целия корпус на BOBOCAMARO която допълнително ми даде яснота.Още утре вземам помпа ХЕПУ и О-пръстен50x4 и се залавям вече СМЕЛО за демонтаж,монтаж на водната помпа на моята каляска :bowdown

ilian77
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilian77 » Вто 26 апр 2011 19:03

Какво ще кажете за водна помпа DOLZ в аутохит ми я предлагат за 50лв. с 6м. гаранция?

Потребителски аватар
ozyrus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ozyrus » Вто 26 апр 2011 19:23

http://bparts-bg.com/product.php?ProductID=120
Това е колегата с маслата,повечето колеги го знаят,само добри отзиви.Маслата наистина са оригинални,части не съм взимал ама предполагам и те също,има и тел.за връзка.Не искам да звучи като реклама ама колегата Владо е точен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”