гаснене в завои
- krasio3949
- Автомобил:
- Двигател:
гаснене в завои
Здравеите колеги имам следния проблем оня ден ми изгоря бензиновата помпа колата ми е голф3 1.4 и смених я но сега гасне в завои.Преди да я сменя даже е имала по един два литра в резервоара но нее правила така.Колата се кара само на бензин.някои ако може да ми помогне ще сам много благодарен 

- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: гаснене в завои
При завой бензина бяга в стани от центробежната сила и ако новата помпа е по-високо поставена от старата, засмуква въздух.
Същия проблем го имам и аз.При 1/4 ниво в резервоара започвам да внимавам с каква скорост влизм в завой или кръгово.
Правих консултация с майстора,който сменва помпата и той го обяснява с някъква камера на старата помпа за предварително налягане 0,5 бара в която се връща бензина от регулатора за налягането и помпата не засмуква въздух, а при новата не се получавало това.Колко е истина не знам.
Моля някой който е в час с тези неща да обясни по-добре.
Същия проблем го имам и аз.При 1/4 ниво в резервоара започвам да внимавам с каква скорост влизм в завой или кръгово.
Правих консултация с майстора,който сменва помпата и той го обяснява с някъква камера на старата помпа за предварително налягане 0,5 бара в която се връща бензина от регулатора за налягането и помпата не засмуква въздух, а при новата не се получавало това.Колко е истина не знам.
Моля някой който е в час с тези неща да обясни по-добре.
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Аз съм на същото мнение,че помпата ти засмуква въздух.Пробвай с повечко бензин и сподели резулата.Може да сравниш 2-те помпи за евентуални разлики и може би ще си дадеш отоговор на въпроса.Помпата мисля,че няма как да се постави по високо,но може би самия и вмсукател и на малко по високо ниво.
- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Така като гледам или не смуче като хората, или тоците не са свързани хубаво и прекъсва.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Прекъсването от хлабава връзка на тока е друго нещо.
Тогава гасне или пидърпва за момент при друсане или наи-неочаквано.
Тук става дума за влизане в завой с по-голяма скорост, а пък на кръгово е много осезаемо.
При ниво на бензина повече от 1/4 изобщо не го прави.
Тогава гасне или пидърпва за момент при друсане или наи-неочаквано.
Тук става дума за влизане в завой с по-голяма скорост, а пък на кръгово е много осезаемо.
При ниво на бензина повече от 1/4 изобщо не го прави.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Явно помпата не е монтирана правилно.Самата помпа се поставя в една ко6ница(закрепена е неподвижно за дънотона резорвара) която е пълна винаги с бензин понеже изли6ното гориво се връ6та пак в ко6ницата.И ако вси4ко е монтирано както трябва няма как тез 1-2 литра които се намират в тази ко6ница да изгорят или да избягат някаде.
Колега, а гледал ли си дали си захванал новата помпа добре за дъното на резервоара? Да не би да се клатушка самата тя по завоите, и в съчетание с пличкането на бензина да прави този проблем!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”