Инфо за Golf 2 1.8 , 16v

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
HePeDoBeH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Инфо за Golf 2 1.8 , 16v

Мнениеот HePeDoBeH » Вто 05 сеп 2006 13:24

Искам да попитам за някакви основни неща които да гледам.решил съм да си купя една двойка 140 к.с , след като преди 2 седмици си помлях скорпиото , а без кола не може. Първо колата е на газ и ми е любопитно дали няма да има проблеми с този вероятно форсиран мотор 16в и другото което е нормално ли е за кола 86 г 2700лв. Иначе на външен вид изглежда добре и се движи още по доре :) Все пак не съм добре запознат като цяло с колата и ще се радвам ако ми дадете мнение , скоро вероятно ще стана част от този форум :) Благодаря предварително.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 05 сеп 2006 13:43

КР-ите държат цена..., но мисля че можеш да свалиш малко. Относно газта има няколко колеги във форума с този мотор, но аз лично не съм збаелязал да го крат на газ...дано се случи някой с такава газова кола и да ти даде инфо...

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Вто 05 сеп 2006 15:29

Ами гледаш първо купето,отпред да няма удари и отзад като отвориш багажника,но в повечето случай удара е отпред,после гледаш номера на мотора за всеки случай да не е присаждан,гледаш за течове на масло,как работи мотора-дали е тих,дали държи равни обороти,трябва да се "изрезва" до 7000оборота(като взех моя не се :( )може да премерите компресията в някой сервиз,също развий капачката на маслото от там се вижда единя вал,мотора трябва да е чист да няма многонагари,виж дали пуши при форсиране,обърни внимание и на скоростите особено на 2ра,повчето са много изръчкани и скоростите им са в окаяно състояние,за друго не се сещам :roll: Най-добре вземи някой твой приятел които има KR и да види как върви,че сам няма да можеш да прецениш,все ще върви много :wink:

Потребителски аватар
Angeljordan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Angeljordan » Вто 05 сеп 2006 16:03

Щом има газ, обикновено се прецаква инжекциона, затова погледни как върви на бензин, ако изобщо върви. Може да му липсва някоя бензинова помпа, обикновено заради тях им слагат газ...

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Вто 05 сеп 2006 16:08

Бих добавил да провериш за черен дим при палене,маслото да не мирише на бензин случайно,както каза негодника обърни сериозно внимание на скоростната кутия,как влизат скоростите при повече форсиране,ако вместо първа влиза задна без да натискаш лоста има исносени едни пластмасови ябълки или нещо такова,провери амортисьорите и лагерите,провери дали не дърпа волана,дали има луфт,тропа ли,ако няма серво пак рябва да се върти лесно иначе-кормилна рейка,виж и за течове от гарнитурата на главата и другите гарнитури.Повечето неща не са сериозни,но си изискват ремонт няма смисъл да ти обяснявам,ти сигурно си знаеш.Но всяка забележка,трябва да ти смъкне цената-не мисля,че е 2700 е много за кр,но както знаеш си зависи от колата.Успех:)

HePeDoBeH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HePeDoBeH » Пет 08 сеп 2006 9:18

Значи вчера дръпнах един старателен оглед. Първа влиза ужасно трудно , на няколко светфара вкарах задна вместо първа с риск да ударя някой от задностоящите :shock , без изобщо да натискам лоста.....втора и тя не е първа прелест. Иначе двигателя е пушка , дори и на газ изрязва се добре.....държи си оборотите в норма , доколкото е възможно като за кола на газ ;) и горял масълце към литър до литър и половина от смяна до смяна ми каза което не ми се вижда много нормално и доста козметични забележки намерих , обаче най ме притесняват скоростите....тези т.нар пластмасови ябълки ако реша да ги сменям колко ще ми легнат да знам каква сметка да си правя? Някой има ли идея , щото с такива скорости не се живее не го знам как я е карал досега така , ама това изобщо не е нормално. Явно много е рязана на първа и втора.....и ДВГ-то е на 300 000 км реални....поне знам че са реални , не както всички други автомобили , били те на 30 или на 10 години , всичките на по 120 - 150 000 км.....

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Пет 08 сеп 2006 9:48

Аз като взех на скоро моя , и на мен ми беше трудно да уцеля 1-ва и ръгах задна :? Това е въпрос на навик в момента нямам грижи с това, просто свикнах :lol: Наистина има една пластина от ляво на скоросния лост която се сменя и нещата се оправят.Пластината е пластмасова ,бяла и се сменя за секунди, държи се на две болтчета :idea: Моя съвет е , ако колата те кефи я взимай и не се притеснявай, това все пак е ГОЛФ при тва ГТИ :D квото и да става тая кола си остава железна машина :D

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Пет 08 сеп 2006 13:22

Не се притеснявай ремонтния комплект на скоростния лост е към 15 лв мисля и даже да се наложи да смениш всичките щанги и лоста той пък струва 20-25 лв втора злуопотреба , не е кой знае каква философия да се смени така че ако те притеснява , няма проблем това е малка грижа,ако питаш мен иди на стенд да ти погледнат мотора защото ремонта му не е хич евтин и другото е да я покараш на бензин да видиш дали няма нещо запушено по инжекцията сравни как върви на бензин и на газ трябва да има разлика особено при старт ....тва за сега,успех ! :D

HePeDoBeH
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот HePeDoBeH » Пет 08 сеп 2006 14:01

Ok Благодаря много ще видя какво ще направя и дано от другата седмица да съм с кола ,че това вече на нищо не прилича....

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Пет 08 сеп 2006 17:51

Износено ти е едно пластмасово зъбче както казаха колегите,по-важно е да не хъркат скоростите(синхронезатори),мотора попринцип похарчва масалце знам,че е нормално за 16клапана,а отвори ли капачката за маслото да видиш имали нагари,ако има не е сменяно редовно маслото което хич не е добре :roll:

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 08 сеп 2006 21:57

Скоростите могат да не влизат добре,заради наплякан съединител,ремонта на който не е нито лесен,нито евтин! :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”