Здравейте колеги. Горд собсвеник съм на Голф 3 1.8 90к.с. Проблемът ми е следният... Миналата година се блъснах леко и се наложи да сменя почти цялата предница, имам предвид броня, решетка, фарове, радиатор и перка. Всичко беше наред до преди месец, когато се постоплиха температурите. Миналата седмица, се набутах в едно задръстване и колата ми загря до около 95-100 градуса. Перката на радиатора НЕ се включи. Тогава не ми направи чак толкова голямо впечетление. Днес след дълъг престой на едно задръстване температурата се качи до близо 110 градуса. Очаквайки всеки момент дим и пари откъм предния капак успях да изляза от задръстването с температура на двигателя 110 градуса и след 300 метра на прав път температурата пак падна до под 90. Перката така и не се включи. Разгледах доста от темите тук надявайки се че е нещо малко. Проверих всички кабели дали са правилно сложени където им е мястото. Поразмърдах малко перката с ръка. (струва ми се че доста трудно върви). Страх ме е че ще се случи някъде голямо задръстване и аз ще съм причината да стане още по-голямо. Преди със стария радиатор и перка нямах никакви проблеми. Малко след 90 градуса перката се включваше а сега... Мина доста време от ремонта а в студното така и не съм забелязал че не върти. Ако отида до майстора след толкова време сигурно ще ми вземе пари колкото за един ремонт а в момента не мога да отделя.
Маркучите и горния и долния са горещи, горният малко повече. Парното няма грешка и на топло и на студено.
Въпросът ми е има ли начин да проверя сам дали перката въобще върти без да повредя нещо. Благодаря предварително.

Прегряване...
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Прегряване...
Според мен ти е заминал датчика на радиатора който пуска перката!
- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах същият проблем след катастрофа (една от двете ми челни) с Голф 3 1.9 td само че.Беше ми изгорял датчика на БЛОКА, затова не пускаше втора степен на перката и стигаше 110 градуса.Прегрях го 2 пъти докато го сменя, защото първо смених датчика при радиатора и не се оправи.Успех!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Как бих могъл да го сменя и къде точно се намира. Благодаря за бързия отговор
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Тия перки на Голф 3 са големи буклуци и се повреждат доста често. Най-вероятно майсторът ти е сложил неработеща перка при ремонта, щом казваш, че се върти трудно, колкото да запълни мястото и да ти прибере парите.
При Пасат се окъсява буксата от датчика, за да заработи перката за проба. Сигурно и при теб е така.

Последна промяна от Ljubon на Пет 29 апр 2011 16:29, променено общо 1 път.
- turrisi
- Автомобил: AUDI
- Двигател:
my heart iS iCe написа:Според мен ти е заминал датчика на радиатора който пуска перката!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега имал съм същия проблем.Най лесния начин да провериш от какво е точно в твоя случай е : Вземаш едни пинсети вадиш жака който влиза в радиятора на датчика и има 3 пластинки,допираш единия край на първата,др край на третата(Казвам го с пинсети защото бях спрял извън града и приятелката ми само това намери ,иначе и с кабел става) Та ако тръгне да се върти значи моторчето е добре обаче ако не се върти значи е датчика
Успех и пиши с резултати 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Перката можеш да я провериш като оставиш да работи на място след 90 градуса и гледаш дали ще се пусне ( елементарно )
Аз в началото карах с жица на късо към акумулатора и постоянно отварях капака, нали се сещаш... виж датчика пич.

-
- Автомобил:
- Двигател:
goshe7o0o0o написа:Колега имал съм същия проблем.Най лесния начин да провериш от какво е точно в твоя случай е : Вземаш едни пинсети вадиш жака който влиза в радиятора на датчика и има 3 пластинки,допираш единия край на първата,др край на третата(Казвам го с пинсети защото бях спрял извън града и приятелката ми само това намери ,иначе и с кабел става) Та ако тръгне да се върти значи моторчето е добре обаче ако не се върти значи е датчикаУспех и пиши с резултати
Ще опитам по твоя начин. Трябва ли да е загряла за пробата?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Velko написа:Перката можеш да я провериш като оставиш да работи на място след 90 градуса и гледаш дали ще се пусне ( елементарно )Аз в началото карах с жица на късо към акумулатора и постоянно отварях капака, нали се сещаш... виж датчика пич.
Оставих я да работи днес и вдигна 110 градуса. Не я оставих повече а от перката пълно мъртвило.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Todor Popov написа:Velko написа:
Оставих я да работи днес и вдигна 110 градуса. Не я оставих повече а от перката пълно мъртвило.
Има вероятност и стрелката на таблото да не ти показва правилно! Поне при мен минава над 90 градуса но перката се пуска! Но първо си смени датчика на радиатора и ако тогава не се пусне перката търси проблема по ел инсталацията, но иди при майстор, че така неможем да ти помогнем!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря много на всички. Утре сутрин ще започна отново с проверките и пробите. В краен случай ще ида да се посъветвам с майстора. Все пак негова е работата и ще му търся отговорност. Карайте внимателно !!
-
- Автомобил:
- Двигател:
не бързай да сменяш датчика да се набутваш излишни пари(пък тои не е евтин) там където ти е датчика на радятора има букса извадие и да й н акъсно на нея там с а3 крачета пробвай различни комбинации,ако тръгне перката значи проблема ти е в датчика,ако ли не откачи буксата на перката и подай директно на перката ток на ел двигателчето но щом казваш че върти доста трудно има голяма вероятност проблема да е там. иди и пробвай сега не отлагаи за утре (но все пак ти си знаеш) пробвай и пиши ако има нещо за умуване да поомуваме
-
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:не бързай да сменяш датчика да се набутваш излишни пари(пък тои не е евтин) там където ти е датчика на радятора има букса извадие и да й н акъсно на нея там с а3 крачета пробвай различни комбинации,ако тръгне перката значи проблема ти е в датчика,ако ли не откачи буксата на перката и подай директно на перката ток на ел двигателчето но щом казваш че върти доста трудно има голяма вероятност проблема да е там. иди и пробвай сега не отлагаи за утре (но все пак ти си знаеш) пробвай и пиши ако има нещо за умуване да поомуваме
Направих пробата с кабелчето, което е за датчика. Перката се върти без проблем. От тук нататък смятам да потърся от къде да си купя нов и да го сменя. Надявам се и сам да успея да се справя.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”