Тропане прдница голф 3
- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Тропане прдница голф 3
Здравейте колеги имам много странен проблем по дупки се чува едно тропане като на хлабава ламарина.Огледах голфа на канал ,едната ламарина над ауспуха след колекторите и беше паднала едната гайка направих я.Сменил съм биалетките на стбилизиращата щанга,десен външен накрайник 2-та амортисьора + лагер тампоните и шоковите тампони.По предницата всичко е изрядно с изкл.на тампоните на носачите но и в тях има още хляб.Немога да си обясня откъде идва това дразнещо хлопане.Преди време ми бяха паднали пластинките на накладките и тропането има подобен звук (проверих ги да не би в тях да е проблема но са си там и са стегнати).Ако имате някакви идей къде може да е проблема МОЛЯ споделете
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Тропане прдница голф 3
Проблема може да ти е още от вътрешните накрайници, тампоните на стабилизиращата щанга, а може и новите тампони на макферсоните да са толкова "качествени", че от сега да си похлопват
- zfa159
- Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
При мен от дясно има подобен шум,но не като от ламарина,ами по-скоро малко по-глух.Не е от накрайниците (външен или вътрешен),оказа се,че самата рейка си потропва,ама е много слабо и тя не тече и не искам да я свалям

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
на мен по подобен начин ми тропат спирачните апарати
- eCy!
- Автомобил: Golf
- Двигател: BMN
Виж ламаринките който придържат накладките ако ги няма накладната трака по апарата доста силно...
- badov
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега.И аз имах сходен проблем като твоя-гадно тропане незнайно откъде.Смених всичко по предницата, ходих на тест на амортисьори, при различни майстори, всичко ОК, ама като се качиш да караш по дупките тропа все едно ще ти падне колелото
.Накрая с един познат установихме откъде идва тропането.При мен водния радиатор се движеше нагоре-надолу по 2-3мм и удряше долу в гредата.Вдигни капака и натисни маската между фаровете.Ако има проблем там веднага ще чуеш тропането.Не гарантирам дали при теб ще е от там проблема, при мен беше от това.След това колата утихна много приятно 

- bojidar_ka
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги реших проблема частично
в смисъл тракането намаля но не изчезна .Значи бяха омекнали пластинките на накладките и по една идея от форума ги замених с пружини.Да обаче при монтажа ми направи впечатление че целия спирачен апарат има лек луфт и си мисля че този остатучен шум по дупки се дължи защото целия апарат се мандъхерца и чука по диска.Не съм много на ясно какво да направя явно има нещо разбито .Моля помагъйте

- MrLover
- Автомобил: Passat
- Двигател: AMX
Колега продават ремонтни комплекти, т.е. водачите с всички гумички! Смени си ги и всичко ще заспи. Не са толкова много парички 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”