Парното ми работи само ако давам яко газ.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Парното ми работи само ако давам яко газ.

Мнениеот jazzmen » Сря 13 сеп 2006 14:35

Ясно че трябва да почва да работи като позагрее колата..ама не може да почва да духа топло само когато карам със 100км. После като пусна от скорост или отпусна газта и пак почва да духа студено. По тая логика зимата ше трябва да изкарам и категория за управление на бобслей. Кажете от какво може да е тва че клинчарата идва, а да получавам хипотермичен шок, в голф 2 само щото не се светкам с 100км.... ми се струва малко нелепо.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Re: Парното ми работи само ако давам яко газ.

Мнениеот chefito » Сря 13 сеп 2006 14:47

jazzmen написа:Ясно че трябва да почва да работи като позагрее колата..ама не може да почва да духа топло само когато карам със 100км. После като пусна от скорост или отпусна газта и пак почва да духа студено. По тая логика зимата ше трябва да изкарам и категория за управление на бобслей. Кажете от какво може да е тва че клинчарата идва, а да получавам хипотермичен шок, в голф 2 само щото не се светкам с 100км.... ми се струва малко нелепо.

въздух в охладителната система.....или...скапан термостат....възможни са и по сериозни проблеми но почни с тези........съще се увери че имаш достатъчно течност в системата...

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Сря 13 сеп 2006 15:14

Махни байпасите ;) от тях е!
(тея ху*ни дето са преди радиаторчето за парното)

BAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BAN » Сря 13 сеп 2006 21:07

Да кажа и аз едно мнение - имах едно Ф.Уно преди - то беше така: като изфорсирам топло, след 10-на/20 сек. студ!

Почна се с едни проверки, едни ми ти мисления... а просто нямаше достатъчно вода. Т.е. като дам газ водата достига и до парното (или нещо такова). С малко доливане (не повече от 300 до 500гр.) се оправи.

Потребителски аватар
malogramoten
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malogramoten » Сря 13 сеп 2006 21:35

и при мен беше така - при подаване на газ парното почва да стопля. оказо се липса на антифриз. долях 200 милилитра и си заработи нормално. провери си нивото на охладителната течност ! успех! :)

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 13 сеп 2006 22:26

запушен радиатор на парното... като последна възможност ако не е всичко писано по горе... :roll:

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Сря 13 сеп 2006 22:30

malogramoten написа:и при мен беше така - при подаване на газ парното почва да стопля. оказо се липса на антифриз. долях 200 милилитра и си заработи нормално. провери си нивото на охладителната течност ! успех! :)

За мене това е най-вероятното и и най-лесно остановяемо.
:arrow: :arrow: :arrow:

jazzmen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jazzmen » Чет 14 сеп 2006 14:58

Ами, то нямало капка вода тая кола. Има теч някъв, и затова така е станало. Маркуча към радиатора май е сцепен и оттам тече. Надявам се че с тва се приключва. И се почва с нещо друго...както обикновенно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”