Лелее неска ходих на един ключар и викам му:
- Колко ще струва да си направя дубликат на ключа за колата ми /Голф 4/ ?
Оня вика:
- Дай го.
Сложи го в няква машинка и ма пита:
- Коя година е колата.
Отговарям - 98ма
Той:
- или 70 или 120 кинта.
Оказа се накрая след теста в машинката че ще трябва да се изръся с по-голямата сума /120 лв./
Виакам, а така, втасах я.
Бях чел тука из форума ... за приблизителни пари ... максимума около 150 лева.
Ама ебати скъпотийщината, ама ща не ща трея имам дупликатче че знае ли човек какво може да се случи.
ключ дубликат
- ivan.1312
- Автомобил:
- Двигател:
И аз здраво се облещих като ходих на ключар!
Стискам си аз 15 кинта в ръката и викам работата опечена, ама... онзи злодей вика 90!
Разбира се, за всеки случай ходих при още 2 ключара, но и те ми искаха по толкова!
Но единия от тях загатна вариант да се изкърти имобилзайзерчето от оригиналния ключ, да се лепне под таблото и после да си паля с дубликати от 15 лева.
Някой обмислял ли го е този вариант?
Иначе и аз засега съм с един ключ и паля свещи да го не изгубя...

Стискам си аз 15 кинта в ръката и викам работата опечена, ама... онзи злодей вика 90!
Разбира се, за всеки случай ходих при още 2 ключара, но и те ми искаха по толкова!
Но единия от тях загатна вариант да се изкърти имобилзайзерчето от оригиналния ключ, да се лепне под таблото и после да си паля с дубликати от 15 лева.

Някой обмислял ли го е този вариант?
Иначе и аз засега съм с един ключ и паля свещи да го не изгубя...
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Re: ключ дубликат
[quote="didug4"]Лелее неска ходих на един ключар и викам му:
Оня вика:
- Дай го.
- Коя година е колата.
Отговарям - 98ма
Той:
- или 70 или 120 кинта.
Оказа се накрая след теста в машинката че ще трябва да се изръся с по-голямата сума /120 лв./
Градски незнам къде си проверявал ,но според мен наистина е скъпо.
Скоро прочетох в ПЛАТЕНИ ОБЯВИ нови ключове като твоя за около 25лв.
Механизма е универсален и се сменя,колегите са писали че става лесно,провери и може да намериш по евтин вариянт....
После пиши за да знаем какво си направил!!!
Оня вика:
- Дай го.
- Коя година е колата.
Отговарям - 98ма
Той:
- или 70 или 120 кинта.
Градски незнам къде си проверявал ,но според мен наистина е скъпо.
Скоро прочетох в ПЛАТЕНИ ОБЯВИ нови ключове като твоя за около 25лв.
Механизма е универсален и се сменя,колегите са писали че става лесно,провери и може да намериш по евтин вариянт....
После пиши за да знаем какво си направил!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: ключ дубликат
valkilmera написа:Скоро прочетох в ПЛАТЕНИ ОБЯВИ нови ключове като твоя за около 25лв.
Толкоз! Ама без транспондера за иммо-то

То е, което вдига цената, че и си трябва софтуера (и познанията да работиш с него), за да може после да направиш каквото и да било с този ключ!
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
ZZ_TOP написа:направи си наи обикновен ключ от оригиналния извади чипаза имобилаизера и го залепи с каноколит за пластмасата около патрона отгоре и си ОК ( това е по нашенски за малко пари нов ключ )![]()
![]()
![]()
аз така направих на сеата на брата и стана номера
Е то дефакто излиза, че пак си с един ключ.Каква е ползата от цялата работа ако изгубиш дубликата със залепения чип?
- ivan.1312
- Автомобил:
- Двигател:
Колегата ZZ_TOP имаше предвид да се извади чипа от оригиналния ключ и да си напрвиш обикновен ключ за 15-20 лв, лепиш чипа някъде под пласмасовите кори до ключалката и палиш с евтини дубликати.
Този начин на побългаряване ми изглежда безпроблемен, ама знае ли човек... Ако нещо се заяде макината от това, че имобилайзера й е нонстоп до ключалката и не ще да пали...
Има ли други хора, които практикуват подобен начин върху колите си, да изкажат мнение?

Този начин на побългаряване ми изглежда безпроблемен, ама знае ли човек... Ако нещо се заяде макината от това, че имобилайзера й е нонстоп до ключалката и не ще да пали...
Има ли други хора, които практикуват подобен начин върху колите си, да изкажат мнение?
- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
ivan.1312 написа:Колегата ZZ_TOP имаше предвид да се извади чипа от оригиналния ключ и да си напрвиш обикновен ключ за 15-20 лв, лепиш чипа някъде под пласмасовите кори до ключалката и палиш с евтини дубликати.
Вече се светнах

А аз се интересувам, за нормален дубликат който да си има всичко. Някакви адреси на въпросните ключари, мнения относно работата им?
Другият ми вариант е Юнитрейд, има ли смисъл да ходя там или въпросните ключари могат да се справят също толкова качествено и да ми направят ключ с чип и съответно да го обучат за да работи с колата?
Другият ми вариант е Юнитрейд, има ли смисъл да ходя там или въпросните ключари могат да се справят също толкова качествено и да ми направят ключ с чип и съответно да го обучат за да работи с колата?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”