Дължина на мека връзка (голф/венто)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
prepare
Автомобил:
Двигател:

Дължина на мека връзка (голф/венто)

Мнениеот prepare » Вто 24 май 2011 22:58

Здравейте, някой притежател на голф или венто с 1,8 мотор може ли да ми каже каква е стандартната дължина на меката връзка и възможно ли е да се получава по-силно бучене от по-къса такава. В момента моята е 100мм, но един майстор ми каза, че трябва да е поне 150мм, прав ли е? Също така имам едно много неприятно бучене на 1400 об/мин (единстено и само тогава), възможно ли е да е от това, че е по-къса меката връзка? Благодаря предварително!

Потребителски аватар
lou
Автомобил: Passat Variant
Двигател: BMR TDI

Re: Дължина на мека връзка (голф/венто)

Мнениеот lou » Чет 26 май 2011 21:36

prepare написа:Здравейте, някой притежател на голф или венто с 1,8 мотор може ли да ми каже каква е стандартната дължина на меката връзка и възможно ли е да се получава по-силно бучене от по-къса такава. В момента моята е 100мм, но един майстор ми каза, че трябва да е поне 150мм, прав ли е? Също така имам едно много неприятно бучене на 1400 об/мин (единстено и само тогава), възможно ли е да е от това, че е по-къса меката връзка? Благодаря предварително!

Колега стандартна е 100 мм,аз скоро сменях мека връзка и взех по-дълга на 150 мм. и сега колата мърка в сравнение с старата ;)

prepare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prepare » Чет 26 май 2011 22:09

Мерси колега, аз я смених наскоро, предишната беше същата дължина и беше доста позаминала на външен вид, но бученето си остана и за това сега се чудя ако сложа 150 или 200 мм дали ще поотихне.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Пет 27 май 2011 10:31

Отговора е в името "мека" връзка,дължината не знам-към 100-на мм.Ама ако не е "мека" цялата вибрация на мотора се пренася на тръбите,монтажа също е от значение,трябва да се "намести" така системата,че да няма напрежение.Шума на ауспуха се гаси от други елементи,не от връзката.Патих с едни "грънчари" навремето,стана така че по-добре да изчакам всичко да изгние и да сменям отново(Г3-1,8)

Потребителски аватар
chakarov_force
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chakarov_force » Пет 27 май 2011 19:58

Защо си усложнявате живота.....
Чисто нов сакс е 70-80 лв. то си варви със меката връзка.

prepare
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот prepare » Пет 27 май 2011 23:46

Колега какво ще рече сакс?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”