Дължина на мека връзка (голф/венто)
Дължина на мека връзка (голф/венто)
Здравейте, някой притежател на голф или венто с 1,8 мотор може ли да ми каже каква е стандартната дължина на меката връзка и възможно ли е да се получава по-силно бучене от по-къса такава. В момента моята е 100мм, но един майстор ми каза, че трябва да е поне 150мм, прав ли е? Също така имам едно много неприятно бучене на 1400 об/мин (единстено и само тогава), възможно ли е да е от това, че е по-къса меката връзка? Благодаря предварително!
- lou
- Автомобил: Passat Variant
- Двигател: BMR TDI
Re: Дължина на мека връзка (голф/венто)
prepare написа:Здравейте, някой притежател на голф или венто с 1,8 мотор може ли да ми каже каква е стандартната дължина на меката връзка и възможно ли е да се получава по-силно бучене от по-къса такава. В момента моята е 100мм, но един майстор ми каза, че трябва да е поне 150мм, прав ли е? Също така имам едно много неприятно бучене на 1400 об/мин (единстено и само тогава), възможно ли е да е от това, че е по-къса меката връзка? Благодаря предварително!
Колега стандартна е 100 мм,аз скоро сменях мека връзка и взех по-дълга на 150 мм. и сега колата мърка в сравнение с старата
Мерси колега, аз я смених наскоро, предишната беше същата дължина и беше доста позаминала на външен вид, но бученето си остана и за това сега се чудя ако сложа 150 или 200 мм дали ще поотихне.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Отговора е в името "мека" връзка,дължината не знам-към 100-на мм.Ама ако не е "мека" цялата вибрация на мотора се пренася на тръбите,монтажа също е от значение,трябва да се "намести" така системата,че да няма напрежение.Шума на ауспуха се гаси от други елементи,не от връзката.Патих с едни "грънчари" навремето,стана така че по-добре да изчакам всичко да изгние и да сменям отново(Г3-1,8)
- chakarov_force
- Автомобил:
- Двигател:
Защо си усложнявате живота.....
Чисто нов сакс е 70-80 лв. то си варви със меката връзка.
Чисто нов сакс е 70-80 лв. то си варви със меката връзка.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”