Колата е голф 2 87-ма година с дискове отзад, бяха ми болкирали апаратите мисля, че са Girling 36, замених ги с Lucas от голф 3 и не може да се обезвъздуши системата. Сега съм само на предните спирачки, задните са изолирани. Някой ако има идея защо става така да помага, благодаря предварително...
пп. Използвах търсачката и не намерих нищо за моя проблем
Не обезвъздушава задните спирачки ??? И сега друг проблем
- cloud
- Автомобил: Vento
- Двигател: 1Y
Не обезвъздушава задните спирачки ??? И сега друг проблем
Последна промяна от cloud на Съб 28 май 2011 19:38, променено общо 1 път.
- jjshoshi
- Автомобил: golf 4 TDI 90+
- Двигател: AGR 98
Re: Не обезвъздушава задните спирачки ???
а случаино да си обърнал ляв с десен апарат?
- cloud
Нямам идея, колега, слага ми ги едно момче дето се занимава с коли, аз по принцип нищо не вдявам и не се наемам сам да си правя нещата... Да не би на Lucas апарата маркуча да е отгоре, а жилото на ръчната да е отдолу ?
- cloud
След дълго ровенв из форума най-накрая намерих това което ми трябваше
"Целия проблем със апарати гирлинг 38мм от Г3 слагани на Г2 който е със 36мм е във много просто обяснение.Всички колеги като мен,който не са могли да обезвъздушат системата при слагането на 38мм апарати сигурно няма да повярват колко е елементарен проблема.А той е следния-при Г2 с 36мм гирлинг,жилото за ръчната минава над моста а маркуча за спирачната течност под моста и аз поинерция [както пpедполагам и други колеги за който прочетох че са се отказали от 38мм гирлинг] са монтирали апаратите така че спирачния маркуч да им дойде пак отдолу а жилото отгоре на моста и всичко си пасва идеално но точно там е проблема.Явно както аз така и други колеги не са обърнали внимание че когато погледнат спирачния апарат от към задната броня надписите на апаратите са наобратно???? И какво е решението ами разменете левия апарат на мястото на десния и обратното но първо трябва да промените и мястото на спирачния маркуч като освободите закрепваштата планка която съединява маркуча със тръбичката и да я прекарате над моста а жилото на ръчната под моста и при поглед от към задната броня надписите на апаратите вече не са наобратно.Някой ще пита защо ами защото при начина на монтиране който аз направих така че жилото за ръчната и спирачният маркуч да си останат както са били на двойковият мост,обезвъздушаващият вентил на апарата гирлинг 38мм не в най-високата си точка а някъде посредата и не позволява апарата да бъде обезвъздушен правилно и повечето хора си мислят че апаратите са за скрап"
Мнението е на колегата 55555

"Целия проблем със апарати гирлинг 38мм от Г3 слагани на Г2 който е със 36мм е във много просто обяснение.Всички колеги като мен,който не са могли да обезвъздушат системата при слагането на 38мм апарати сигурно няма да повярват колко е елементарен проблема.А той е следния-при Г2 с 36мм гирлинг,жилото за ръчната минава над моста а маркуча за спирачната течност под моста и аз поинерция [както пpедполагам и други колеги за който прочетох че са се отказали от 38мм гирлинг] са монтирали апаратите така че спирачния маркуч да им дойде пак отдолу а жилото отгоре на моста и всичко си пасва идеално но точно там е проблема.Явно както аз така и други колеги не са обърнали внимание че когато погледнат спирачния апарат от към задната броня надписите на апаратите са наобратно???? И какво е решението ами разменете левия апарат на мястото на десния и обратното но първо трябва да промените и мястото на спирачния маркуч като освободите закрепваштата планка която съединява маркуча със тръбичката и да я прекарате над моста а жилото на ръчната под моста и при поглед от към задната броня надписите на апаратите вече не са наобратно.Някой ще пита защо ами защото при начина на монтиране който аз направих така че жилото за ръчната и спирачният маркуч да си останат както са били на двойковият мост,обезвъздушаващият вентил на апарата гирлинг 38мм не в най-високата си точка а някъде посредата и не позволява апарата да бъде обезвъздушен правилно и повечето хора си мислят че апаратите са за скрап"
Мнението е на колегата 55555

- osti
- Автомобил:
- Двигател: BLE
Колега искам да питам това само за смяна на апарати ли важи? Понеже аз сложих цял мост от 3-ка с дисковите спирачки. Но педала ми е много мек и хваща към дъното чак и се замислям дали не трябва да сменя и помпата.
- cloud
Колега, доколкото знам аз мост от 3-ка не става на 2-ка ... тройковата помпа е 22мм а двойковата е 20мм(на гти-то мисля че беше и тя 22мм) аз съм си с 20мм-ва помпа като преправя апаратите ше пиша дали оказва влияние 2-та мм по-малко
- osti
- Автомобил:
- Двигател: BLE
Аха ясно това ми трябваше да разбера каква е разликата в помпите. Иначе при мен моста си пасна идеално ако имаш предвид, че не става заради помпата само съм съгласен. Останалото обаче е същото, сега дори имам стабилизараща щанга на задния мост и отзад ми се увеличи стъпката на колелата.
Поздрави!
Поздрави!

- cloud
Re: Не обезвъздушава задните спирачки ??? И сега друг проблем
Да си ползвам същата тема ...
Размених си местата на апаратите, както е писано по-горе и сега като натисна спирачката и се чува някакво съскане, педала потъва почти до долу(иначе колата си спира). Прочетох каквото намерих с търсачката по въпроса, но сякаш не е сервото ами някъде откъм карбуратора
Някакви идеи?
Размених си местата на апаратите, както е писано по-горе и сега като натисна спирачката и се чува някакво съскане, педала потъва почти до долу(иначе колата си спира). Прочетох каквото намерих с търсачката по въпроса, но сякаш не е сервото ами някъде откъм карбуратора
Някакви идеи?

- cloud
Опитах се да разбера откъде е проблема, но не успях
Установих следните неща - на загасен мотор като помпам спирачката и педала става твърд, което е нормално, щото сервото тогава не помага. Като запаля и помпам спирачката - педала слиза почти до ламарината, обаче ми се вдигат оборотите като помпам
Установих следните неща - на загасен мотор като помпам спирачката и педала става твърд, което е нормално, щото сервото тогава не помага. Като запаля и помпам спирачката - педала слиза почти до ламарината, обаче ми се вдигат оборотите като помпам

-
extremekoko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
cloud написа:Опитах се да разбера откъде е проблема, но не успях![]()
това с дигането на оборотите е нормално понеже карбуратора използва ваклума на сервото а щом педала ти слиза до доло начи е слаба помпата аз също сменявах задния мост с дисков и сложих помпа на 22,5 но бяь обърнал целия мост жилата на ръчната трябва да са ти отдоло на моста а трабичките отгоре и ако имаш кантар го слагаи че ще береш ядове ако не си по опитен шофиор аз моя не го сложих понеже трабичките ми идват по дулги с около 1ч метар и сега като натисна по силно задните заковават и задницата почва да се варти а пък в завои е се едно си дръпнал ръчната така че за да не се претрепаш си слагаи кантара аз още се търса трабички от Г2 с кантар да си го сложа.
пп. щом педала ти пропада до доло начи се още има някаде въздух по системата
- cloud
Кантара е махнат ама трябва да разтършувам гаража да си го намеря. Притесняваме сервото да не е заминало, че да ми съска педала при натискане, а може ли да съска ако не е обезвъздушена системата както трява ?
- cloud
Стана лудница с тоя голф
на празен ход държи 100-200 оборота за 2 секунди и изгасва, на някои кръстовища направо се молех да ми изникне трети крак... Гледах вакуумите - всичко изглежда наред
на празен ход държи 100-200 оборота за 2 секунди и изгасва, на някои кръстовища направо се молех да ми изникне трети крак... Гледах вакуумите - всичко изглежда наред

- cloud
Сам си пиша в темата, ама както и да е
С настройка на изпарителя проблема с гасненето се оправи.
Колега extremekoko, ако сложа по-голяма помпа ще стане ли номера?
-
extremekoko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
cloud написа:Сам си пиша в темата, ама както и да е![]()
еми немога да ти кажа с точност порати причината че аз когато имах проблема с въздуха и мислех че е слаба помпата и сложих на 22.5 не съм я карал с 20.5 с дисковете и немога да ти кажа но според мене ще има разлика защото е с по голямо буталце и прави по голямо налягане
- cloud
2мм повече или по-малко не мисля, че е толкова от значение, пък и помпата ми е нова не ми се дават пак пари
Трябва да пробвам пак да обезвъздушавам, шото последно като се мъчих излизаше пяна не спирачна течност
Трябва да пробвам пак да обезвъздушавам, шото последно като се мъчих излизаше пяна не спирачна течност