Не обезвъздушава задните спирачки ??? И сега друг проблем

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cloud
Автомобил: Vento
Двигател: 1Y

Не обезвъздушава задните спирачки ??? И сега друг проблем

Мнениеот cloud » Сря 11 май 2011 18:37

Колата е голф 2 87-ма година с дискове отзад, бяха ми болкирали апаратите мисля, че са Girling 36, замених ги с Lucas от голф 3 и не може да се обезвъздуши системата. Сега съм само на предните спирачки, задните са изолирани. Някой ако има идея защо става така да помага, благодаря предварително...
пп. Използвах търсачката и не намерих нищо за моя проблем

Последна промяна от cloud на Съб 28 май 2011 19:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
jjshoshi
Автомобил: golf 4 TDI 90+
Двигател: AGR 98

Re: Не обезвъздушава задните спирачки ???

Мнениеот jjshoshi » Сря 11 май 2011 21:02

а случаино да си обърнал ляв с десен апарат?

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Сря 11 май 2011 22:39

Нямам идея, колега, слага ми ги едно момче дето се занимава с коли, аз по принцип нищо не вдявам и не се наемам сам да си правя нещата... Да не би на Lucas апарата маркуча да е отгоре, а жилото на ръчната да е отдолу ?

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Чет 12 май 2011 17:36

След дълго ровенв из форума най-накрая намерих това което ми трябваше :banana

"Целия проблем със апарати гирлинг 38мм от Г3 слагани на Г2 който е със 36мм е във много просто обяснение.Всички колеги като мен,който не са могли да обезвъздушат системата при слагането на 38мм апарати сигурно няма да повярват колко е елементарен проблема.А той е следния-при Г2 с 36мм гирлинг,жилото за ръчната минава над моста а маркуча за спирачната течност под моста и аз поинерция [както пpедполагам и други колеги за който прочетох че са се отказали от 38мм гирлинг] са монтирали апаратите така че спирачния маркуч да им дойде пак отдолу а жилото отгоре на моста и всичко си пасва идеално но точно там е проблема.Явно както аз така и други колеги не са обърнали внимание че когато погледнат спирачния апарат от към задната броня надписите на апаратите са наобратно???? И какво е решението ами разменете левия апарат на мястото на десния и обратното но първо трябва да промените и мястото на спирачния маркуч като освободите закрепваштата планка която съединява маркуча със тръбичката и да я прекарате над моста а жилото на ръчната под моста и при поглед от към задната броня надписите на апаратите вече не са наобратно.Някой ще пита защо ами защото при начина на монтиране който аз направих така че жилото за ръчната и спирачният маркуч да си останат както са били на двойковият мост,обезвъздушаващият вентил на апарата гирлинг 38мм не в най-високата си точка а някъде посредата и не позволява апарата да бъде обезвъздушен правилно и повечето хора си мислят че апаратите са за скрап"

Мнението е на колегата 55555 :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
osti
Автомобил:
Двигател: BLE

Мнениеот osti » Чет 12 май 2011 19:14

Колега искам да питам това само за смяна на апарати ли важи? Понеже аз сложих цял мост от 3-ка с дисковите спирачки. Но педала ми е много мек и хваща към дъното чак и се замислям дали не трябва да сменя и помпата.

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Чет 12 май 2011 20:12

Колега, доколкото знам аз мост от 3-ка не става на 2-ка ... тройковата помпа е 22мм а двойковата е 20мм(на гти-то мисля че беше и тя 22мм) аз съм си с 20мм-ва помпа като преправя апаратите ше пиша дали оказва влияние 2-та мм по-малко

Потребителски аватар
osti
Автомобил:
Двигател: BLE

Мнениеот osti » Пет 13 май 2011 14:20

Аха ясно това ми трябваше да разбера каква е разликата в помпите. Иначе при мен моста си пасна идеално ако имаш предвид, че не става заради помпата само съм съгласен. Останалото обаче е същото, сега дори имам стабилизараща щанга на задния мост и отзад ми се увеличи стъпката на колелата.

Поздрави! :да:

Потребителски аватар
cloud

Re: Не обезвъздушава задните спирачки ??? И сега друг проблем

Мнениеот cloud » Съб 28 май 2011 19:44

Да си ползвам същата тема ...
Размених си местата на апаратите, както е писано по-горе и сега като натисна спирачката и се чува някакво съскане, педала потъва почти до долу(иначе колата си спира). Прочетох каквото намерих с търсачката по въпроса, но сякаш не е сервото ами някъде откъм карбуратора
Някакви идеи? :help:

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Нед 29 май 2011 9:49

Опитах се да разбера откъде е проблема, но не успях :(
Установих следните неща - на загасен мотор като помпам спирачката и педала става твърд, което е нормално, щото сервото тогава не помага. Като запаля и помпам спирачката - педала слиза почти до ламарината, обаче ми се вдигат оборотите като помпам :screwy

extremekoko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот extremekoko » Нед 29 май 2011 10:05

cloud написа:Опитах се да разбера откъде е проблема, но не успях :(
Установих следните неща - на загасен мотор като помпам спирачката и педала става твърд, което е нормално, щото сервото тогава не помага. Като запаля и помпам спирачката - педала слиза почти до ламарината, обаче ми се вдигат оборотите като помпам :screwy

това с дигането на оборотите е нормално понеже карбуратора използва ваклума на сервото а щом педала ти слиза до доло начи е слаба помпата аз също сменявах задния мост с дисков и сложих помпа на 22,5 но бяь обърнал целия мост жилата на ръчната трябва да са ти отдоло на моста а трабичките отгоре и ако имаш кантар го слагаи че ще береш ядове ако не си по опитен шофиор аз моя не го сложих понеже трабичките ми идват по дулги с около 1ч метар и сега като натисна по силно задните заковават и задницата почва да се варти а пък в завои е се едно си дръпнал ръчната така че за да не се претрепаш си слагаи кантара аз още се търса трабички от Г2 с кантар да си го сложа.

пп. щом педала ти пропада до доло начи се още има някаде въздух по системата

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Нед 29 май 2011 12:44

Кантара е махнат ама трябва да разтършувам гаража да си го намеря. Притесняваме сервото да не е заминало, че да ми съска педала при натискане, а може ли да съска ако не е обезвъздушена системата както трява ?

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Нед 29 май 2011 18:46

Стана лудница с тоя голф scare
на празен ход държи 100-200 оборота за 2 секунди и изгасва, на някои кръстовища направо се молех да ми изникне трети крак... Гледах вакуумите - всичко изглежда наред :screwy

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Пон 30 май 2011 13:16

Сам си пиша в темата, ама както и да е :Mr Green Fun
С настройка на изпарителя проблема с гасненето се оправи.
Колега extremekoko, ако сложа по-голяма помпа ще стане ли номера?

extremekoko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот extremekoko » Пон 30 май 2011 19:28

cloud написа:Сам си пиша в темата, ама както и да е :Mr Green Fun
С настройка на изпарителя проблема с гасненето се оправи.
Колега extremekoko, ако сложа по-голяма помпа ще стане ли номера?

еми немога да ти кажа с точност порати причината че аз когато имах проблема с въздуха и мислех че е слаба помпата и сложих на 22.5 не съм я карал с 20.5 с дисковете и немога да ти кажа но според мене ще има разлика защото е с по голямо буталце и прави по голямо налягане

Потребителски аватар
cloud

Мнениеот cloud » Пон 30 май 2011 20:14

2мм повече или по-малко не мисля, че е толкова от значение, пък и помпата ми е нова не ми се дават пак пари :Mr Green Fun Трябва да пробвам пак да обезвъздушавам, шото последно като се мъчих излизаше пяна не спирачна течност

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”