Ел.стъкла голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Ел.стъкла голф 3

Мнениеот slavipleven » Сря 01 юни 2011 9:10

Здравейте колеги, търсих много теми но не можах да открия точно решението на моя проблем. Проблемът е следния: колата е с две ел. стъкла(двуврат),шофиорското стъкло работи когато си поиска.Когато заработи няма проблем вдига се и се сваля както трябва, но по някой път като се отвори няма затваряне нито от копчето нито от централното.С дясното няма проблем работи нормално,но само от копчето на дясната врата и от централното се затваря!Двойното копче на шофьорската врата съм го сменял с друго и пак същия проблем!Като натискам копчето не се чува цъкане от самата лява врата, няма прекъснати кабели между вратата и гредата единствено остава проблемът да е в машинката или в реле или и аз не знам. Ако може някой да ме насочи къде да търся проблема, ще съм Ви благодарен!

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Re: Ел.стъкла голф 3 - За триене, проблема е решен

Мнениеот M_POLO » Чет 02 юни 2011 2:45

колега кажи как оправи проблема де че и аз имам подобен проблем и така и не мога да разбера какъв е проблема, при мен нагоре се чува цъкане обаче се сваля когато си иска и така и не мога да разбера какво е пробвах копчето да сменя смазах букси всичко ама си е се същото :drunk

slavipleven
Автомобил: Golf 3 GTI 16v
Двигател: ABF 1994

Мнениеот slavipleven » Чет 02 юни 2011 9:08

Колега проблема е в машинката, която движи стъклото.Значи сваля се целия механизъм и се отваря машинката, вътре има някакви пластини, които с течение на времето започват да правят проблем и доколкото разбрах те са причината да не дават контакт.На мен ми го прави електричар, за Плевен мога да ти помогна иначе трябва да търсиш някой такъв където живееш.Там е проблема. Успех! :да:

Потребителски аватар
M_POLO
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: CBAB

Мнениеот M_POLO » Чет 02 юни 2011 21:06

ами явно ще се обърна към оторизирано лице защото май сам няма да мога да се справя, мерси колега :beer

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Чет 02 юни 2011 21:08

Тук не трием теми. Нали и друг след време може да има сходен проблем. Защо да пуска нова тема?

Потребителски аватар
Kovach
Автомобил:
Двигател:

Re: Ел.стъкла голф 3

Мнениеот Kovach » Пет 03 юни 2011 6:09

От 20 дни и аз имам проблем със стъклата :( от 4-те стъкла, ми остана само предно дясно да се отваря. Първо спряха да работят задните, а оня ден и това на шофьорската врата. Просто прищраква нещо и падат надолу. Мисля че са се откачили от машинките или нещо такова...Свалях корите, но нищо не мога да схвана от цялата там система и сега са подпрени с колчета :oops: scare Ако някой знае къде в Шумен или около Шумен, могат да ми ги оправят, да пише. Така кофти се кара, все едно си затворен в аквариум, при летни температури :?
Колата е Vento. Благодаря предварително :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”