здравейте колеги, карам голф 4 1.4 16
след като измина известно разстояние лампата на маслото ми светва, изключвам двигателя и я оставам да изстине малко след което като запаля лампата не свети - проверих маслото при студен двигател - над максимума.. маслото е 10В-40
Причината поради която маслото е над максимума е, че първият път, когато се случи това бях извън града и долях масло за да се прибера. Тогава пак светна лампата и реших, че маслото е свършило(като проверих нямаше и грам масло)
моля за съвети как да се справя с проблема
Голф 4 проблем с маслото
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 проблем с маслото
Мери налягането на маслото на студен и загрят мотор.
Датчик за маслото, табло. Започваш да илиминираш едно по едно докато стигнеш до проблема
Датчик за маслото, табло. Започваш да илиминираш едно по едно докато стигнеш до проблема
Re: Голф 4 светва лампата маслото
разгледах доста теми,но има доста линкове, които вече не работят (пример http://www.vwclub.bg/articles.php?id=1 )
Това, което искам да добавя е, че проблемът се появява в "тихите обороти" - като карам около 2000. Поради смяна на сегменти преди 200км ме съветваха да не вдигам повече от 3000 оборота първите 1000км.
Следователно има вероятност налягането на маслото да е много ниско. В една тема от форума един колега препоръчва да се форсира колата, когато светне лампата и така ще се повиши налягането (безопасен за колата ли е този начин)
Също така смяната на сегментите може ли да е повлияла на пораждането на този проблем
Това, което искам да добавя е, че проблемът се появява в "тихите обороти" - като карам около 2000. Поради смяна на сегменти преди 200км ме съветваха да не вдигам повече от 3000 оборота първите 1000км.
Следователно има вероятност налягането на маслото да е много ниско. В една тема от форума един колега препоръчва да се форсира колата, когато светне лампата и така ще се повиши налягането (безопасен за колата ли е този начин)
Също така смяната на сегментите може ли да е повлияла на пораждането на този проблем
-
apolon
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Проблема ти е пределно ясен.Както вече ти казаха-налягането на студен и топъл двигател!При голяма разлика-Шлайфане на колянов вал и смяна на плъзгащите му лагери.Това е доста скъпа процедура,но иначе след 1/2 година мотора свършва.Казвам го от личен опит ,така че сам прецени как да действаш.
- icoooico
- Автомобил:
- Двигател:
Колега, имам същият голф, и преди няколко месеца и същия проблем ми се появи, след като загрее колата и на ниски обороти до около 2000 оборота на мен ми светваше лампата, карах го с масло IGAT купено от ЕВРО 07 и филтърът също беше от там, не мислех че може да е от маслото но реших да го сменя, и му сложих JACCO 10W40 и за сега вече 3000 км не ми е светвала лампата. Между другото и аз сменях сегменти, и още какво ли не но това е друга тема. Та мисълта ми е че ако не ти е читаво маслото или филтъра също може да ти прави този проблем, а може и от датчика да е.
-
vesko_master
- Автомобил:
- Двигател:
здравейте колеги
и аз имам същия проблем
свети ми лампата на маслото когато загрее колата
смених маслото ERDECA 10W 40 както е по каталога и го дават за Голф 4 бензин
по едно време когато загря колата пак си светна за малко , много е гадно защото е вързано към зумера и така бучи , че направото те стресира
казах на майстора и той казва реле , ок купих и смених релето
тръгнах , загря колата и пак си светна, поне сега светна и пищи само веднъж и по бързо загасна
ходих при майстора и в серивиза ми казаха че проблема е в маслото и ако е по рядко , когато загреела колата, датчика получава информация, че маслото започва да кипи и подава инфрмация , че е рядко и затова алармира и самия зумер. Така че трябва да се кара с хубаво и скъпо масло , което да има нужните характеристики
да ама аз сега смених маслото и е едва на 500 км.
някои може ли да ми каже дали да му сложа някаква добавка за да изкарам поне 7-8 км и тогава да го сменя, за да може да му се повише самия вискозитет, за да не отчита грешка самия датичк , когато се повиши самата температура.
да ви кажа честно почвам да се разочаровам от тези Голфове. много проблеми ми съзадават и е доста скъпо да ги ремонтираш
и аз имам същия проблем
по едно време когато загря колата пак си светна за малко , много е гадно защото е вързано към зумера и така бучи , че направото те стресира
тръгнах , загря колата и пак си светна, поне сега светна и пищи само веднъж и по бързо загасна
ходих при майстора и в серивиза ми казаха че проблема е в маслото и ако е по рядко , когато загреела колата, датчика получава информация, че маслото започва да кипи и подава инфрмация , че е рядко и затова алармира и самия зумер. Така че трябва да се кара с хубаво и скъпо масло , което да има нужните характеристики
някои може ли да ми каже дали да му сложа някаква добавка за да изкарам поне 7-8 км и тогава да го сменя, за да може да му се повише самия вискозитет, за да не отчита грешка самия датичк , когато се повиши самата температура.
да ви кажа честно почвам да се разочаровам от тези Голфове. много проблеми ми съзадават и е доста скъпо да ги ремонтираш
-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
защо се мъчите с тия четворки 1.4 ?
в смисъл следния,нищо лошо че са 1.4 просто са много проблемни....
в смисъл следния,нищо лошо че са 1.4 просто са много проблемни....Re: Голф 4 проблем с маслото
vesko_master написа:здравейте колеги
и аз имам същия проблем
колега доста са ни сходни проблемите, аз карам с Кастрол 10в-40, но майстора ме посъветва, че е време да слагам 15в-40 вече
съветвам те да напишеш в търсачката "масло лампа" или " масло налягане" има доста изписано по темата. Виж и това
viewtopic.php?f=17&t=19179&hilit=+%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE+%D0%BB%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%B0
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”