Аларма или комфорт модул

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Аларма или комфорт модул

Мнениеот cecg » Вто 10 май 2011 17:06

Здр. колеги имам малък проблем с прозорците на колата. Когато я заключа с централното се вдига само левия прозорец десния и люка си остават отворени това горе долу се търпи проблема е следния люка си се затваря с копчето до плафона но десния прозорец иска около 1 час молене при продалжително натискане от около 50пъти за 30 сек.и се вдига с по 2 см. Другия проблем е че алармата се включва когато на нея и е кеф може да помелеш колата от бой няма никой а по някой път муха да кацне се включва та ако някой може да ме насочи къде да търся проблема колата е голф 3 гти 2/3 врати

stan_choo
Автомобил:
Двигател:

Re: Аларма или комфорт модул

Мнениеот stan_choo » Вто 10 май 2011 17:57

на мен ми се случваше от време на време да ми се смъква левия прозорец когато колата е заключена.оказасе че имах полу разкачена букса в една от вратите.откакто я закачих както трябва несъм имал проблеми,та може и при теб да е нещо такова

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Вто 10 май 2011 19:34

Въпроса ти е изключително неясен(ако е въпрос ,де)!Алармата ти каква е?За ел.стъклата на тройките има безброй теми...! :wink:

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Вто 10 май 2011 19:41

мисля че е слагана допалнително алармата а вапроса ми е дали се бъзика от алармата или комфорт модула а за темите доста изчетох но подабен проблем като този няма ходих на майстор и като отвори при бушоните настрахна някой си е правил свободни съчинения и ми отказа :(

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Вто 10 май 2011 21:26

абе забравете моля да бъде затворена темата

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Вто 10 май 2011 22:34

Много бързо се предаваш :D от пасажерската врата пробвал ли си с ключа какво става?

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Сря 11 май 2011 6:32

пробвал съм колега дига се само на пасажера друго проверил съм и кабелите на вратите всичко си е ок а алармата и комфорт модула дали са вързани на едно или самата аларма е с комфорт функция

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Чет 12 май 2011 15:38

Проблема е решен оказа се прекъснат кабел явно като са ми сменяли питата на парното са ги прекарали не където трябва. Поздрави

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Пет 13 май 2011 17:53

колеги на тоя голф по горе споменатия всяка врата с отделен комфорт модул ли е

Simo_S GTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Simo_S GTI » Пет 13 май 2011 22:21

HE!!!Комфорта е един и взима информация от компресира за централното.

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Пет 13 май 2011 23:29

Simo_S GTI написа:HE!!!Комфорта е един и взима информация от компресира за централното.

а къде се намира тая работа

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Съб 14 май 2011 0:31

Simo_S GTI написа:HE!!!Комфорта е един и взима информация от компресира за централното.

Имаш мноооооого поздрави от арменския поп.
Къде го видя тоя един комфорт при голф 3 чак не ми е ясно.

Към колегата със въпросите сега ще ти кажа къде е ключа за бараката.
Във всяка врата има модул за стъклата както има и модул за люка. Всички те са свързани със микро ключетата на двете предни врати които освен на тях подават сигнал и на компресора за централното. Модулите са самостоятелни и имат връзка по два кабела (отключване и заключване) за ел.стъклата и по един (заключване) за люка.
Във зависимост от това по кой кабел ще дойде плюса модулите или свалят или вдигат стъклата а люка само затваря няма опция отваряне. За люка кабела беше черен със зелена лента във снопа който заминава към плафона, а на ел.стъклата единия е зелен със жълта лента а другия нямам спомен. Ама ако има чак такъв зор ше разкостя някоя 3-ка и ше видя какъв е.

ivo.jicata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo.jicata » Съб 14 май 2011 22:49

cecg написа:Здр. колеги имам малък проблем с прозорците на колата. Когато я заключа с централното се вдига само левия прозорец десния и люка си остават отворени това горе долу се търпи проблема е следния люка си се затваря с копчето до плафона но десния прозорец иска около 1 час молене при продалжително натискане от около 50пъти за 30 сек.и се вдига с по 2 см. Другия проблем е че алармата се включва когато на нея и е кеф може да помелеш колата от бой няма никой а по някой път муха да кацне се включва та ако някой може да ме насочи къде да търся проблема колата е голф 3 гти 2/3 врати

колеги при мен се случи следното голф 4 спре да ми отключва и заключва от ключа.като опитам от вратата заключва само предните и несваля или не вдига стаклата обаче като махна конфорд модула заключва и отключва сваля и вдига прозорците.помогнете моля ви

Потребителски аватар
cecg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cecg » Нед 15 май 2011 13:15

Привет колеги гадния проблем пак се появи вчера всичко нормално днес пак отказа прозореца искам да попитам има ли начин да се премахне комфорд модула а прозорците и люка да си работят само с копчетата :banghead: :banghead:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Нед 15 май 2011 21:38

да ,има начин!като прозорците се управляват "made in Bulgaria" споко ,успешно е и няма проблем ! само на интервираната врата няма да се управляват от ключа отвън!всичко се прави така ,че когато се опаричиш да си купиш оригинала и да си го монтираш!
а за модул има ! и е зад таблото вдясно!доста се блъсках докато го заобиколя!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”