Стрелка за температурата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pnss
Автомобил:
Двигател:

Стрелка за температурата

Мнениеот pnss » Сря 20 юли 2011 20:56

Здравейте :D Четох много теми за температурата на антифриза и за стрелката на таблото, обаче не намерих каквото ме интересуваше. Колата е Голф 2, дизел, кода на двигатела е JR, 1984 г. По охладителната система всичко е нормално. Някой знае ли защо като се включат фаровете на къси или дълги, или изобщо силен консуматор стрелката на температурата се измества на около 3 милиметра към загряване? Това е въпроса.

pnss
Автомобил:
Двигател:

Re: Стрелка за температурата

Мнениеот pnss » Пет 22 юли 2011 20:49

При никого ли не се случва като включи къси или дълги светлини стрелката на температурата да мръдне около 3 милиметра към загряване и да застане там? Явно става нещо с напрежението заради динамото, обаче не знам къде точно да търся проблема. Някой, който се занимава с ел. инсталации може да се досети нещо :D

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 22 юли 2011 21:03

pnss написа:При никого ли не се случва като включи къси или дълги светлини стрелката на температурата да мръдне около 3 милиметра към загряване и да застане там? Явно става нещо с напрежението заради динамото, обаче не знам къде точно да търся проблема. Някой, който се занимава с ел. инсталации може да се досети нещо :D

При мен винаги е така....вероятно заради стабилизатора на 10V....Нищо не пипай...нали знаеш,че това се дължи на токов ефект,а не на температутен проблем.... eusa

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Пет 22 юли 2011 22:56

Да, знам, че се получава от тока. Можеш ли да обясниш за този стабилизатор на 10 V, че не се сещам за какво става дума? :D

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Нед 24 юли 2011 12:48

Стрелката за температурата като е загрял двигатела на работна температура стои до диода, т. е. на 3 мм от диода към студено, а трябва да стои точно на средата. Как да измеря температурата на антифриза, четох в темите казват от разширителния съд, ама там показа при загрял двигател 74 градуса по Целзий.

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Нед 24 юли 2011 14:46

Искам да добавя само, че двигатела след като го изгасих измерих 74 градуса. А преди малко на работещ двигател, пак загрял измерих 83 градуса в разширителния съд. Правилно ли е да се мери в разширителния съд и в него температурата не е ли малко по-ниска?

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 24 юли 2011 20:24

Колата ти е наред...не я ровичкай да не си направиш по-голяма беля....стабилизторът е в таблото,но мисля,че се сменя с цялото табло....не съм се занимавал с него :roll: Пак ти казвам нищо не пипай!

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Нед 24 юли 2011 21:00

Имам едно старо табло и погледнах днес, ама не знаех кое е стабилизатора, после във форума прочетох, че е онова с трите крачета. Както и да е. Всъщност исках да измеря колко са градусите когато стрелката показва полу загрял двигател. При нормално загрял стои 3 мм от диода към студено, а не на средата, мисля, че може да не успява да загрее напълно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”