Vento не пали!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nokia_n80
Автомобил:
Двигател:

Vento не пали!

Мнениеот nokia_n80 » Съб 20 авг 2011 18:05

Колата е Венто 1.8 моно ААМ,проблема се появи преди около 2 седмици-върти на празно около 10-15 сек. и пали-свещите и кабелите са сменени преди около 3 месеца BERU BUR6ET,кабелите са същата марка,тази седмица смених капачка и палец-промяна никаква.Колата се кара на бензин и на газ и на двата вида гориво пали по един и същ начин.Агренажа е точно на белезите където трябва.При работа мотора не прекъсва,работи си ок,върви си екстра и друго което ми направи впечатление,след като запали-гасиш и пали от четвърт-така колкото си пъти поискаш,а ако я угасиш и изчакаш 10 мин. пак върти 10-15 сек и пали няма значение топъл-студен мотор.Някои от колегите ако се е сблъсквал със същия проблем да помага,не че това ми пречи,ама не ми се прави стартер,а и акумулатора ми е още новичък! :)

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Vento не пали!

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 20 авг 2011 18:13

Провери температурният датчик, намира се на тройника!

Потребителски аватар
nokia_n80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nokia_n80 » Съб 20 авг 2011 18:47

А да имаш представа за стоиността на съпротивленито коеот тр да показва :roll:

aleksbelov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот aleksbelov » Съб 20 авг 2011 20:05

viewtopic.php?f=5&t=271580 ето и моите премеждия и начина по който излекувах почти същия проблем. ако имаш катализатор - махай го.

Потребителски аватар
nokia_n80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nokia_n80 » Нед 21 авг 2011 8:26

катализатор нямам от много отдавна-температурния датчик го смених с такъв от абс,няма промяна за втория съм сигурен че работи!

Потребителски аватар
zazolin4o
Автомобил: Golf 3
Двигател: AAM 1993

Мнениеот zazolin4o » Нед 21 авг 2011 8:38

колерга имах същтия проблем но с малката разлика че вартях около 30 40 сек. моя проблем се беше появил от газовото савета ми е да отидеш при някои читав маистор на газови уредби и да ти направи реглаш или другия варянт е ако с с вакомен испарител да е от него аз смених испарителя щот моя беше вакумен и се опраи успех с отстраняването на проблема :) поздрави от варна

Потребителски аватар
nokia_n80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nokia_n80 » Нед 21 авг 2011 11:41

Привет колега-изпарителя не е на вакуум,освен това и на бензин прави същия номер и не знам вече карах я днес на диагностика,имаше там някакви грешки,ама момчето каза че нямат нищо общо с проблема :banghead:

repoii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот repoii » Нед 21 авг 2011 15:30

Клапана на изпарителя ти изпуска газ и ти дави колата.Експеримент:спри си газта от бутилкта и запали докато се изразходи и виж после как ще се държи на бензин и дали ще пали.

Потребителски аватар
nokia_n80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nokia_n80 » Нед 21 авг 2011 17:47

колега казвай какво уиски пиеш :drunk :beer ,сега си пали от четвърт,обаче на изпарителя има два клапана как да ги проверя дали работят.Поздрави!

repoii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот repoii » Нед 21 авг 2011 18:14

Не знам какъв ти е изпарителя и не мога да кажа.Клапаните си работят но на самия клапан има една гума тя ти е проблема,хващай някой да ти смени гумичката на клапана и все така да палиш от четвърт оборот. :drunk

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 21 авг 2011 18:28

това е добре,но нещо не разбирам...ако изпуска газ клапана ще пали трудно само на бензин.на газ трябва да е ок,пуска клапана и колата си върви.също и на бензин не трябва да има проблем само с паленето,а и после защото газта ще продължава да дави колата,а колегата казва че след като запали е ок.
и явно няма евро сонда....,но това е друга тема.

repoii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот repoii » Нед 21 авг 2011 18:38

Този клапан спира изобщо притока на газ към двигателя.Когато изпуска,лека полека газта се напълва в колекторите и оттам не може да пали и на газ и на бензин.Демек се задавя малко но достатъчно.Затова е този клапан да не пропуска газ,в неговия случай трябва да смени една гумичка за 60ст.

Потребителски аватар
nokia_n80
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nokia_n80 » Нед 21 авг 2011 18:57

Привет колега!Евро сонда нямам,в интерес на истината като се замисли човек си прав,обаче-на практика цял следобед се мъчих да я запаля-запали работи 3 сек и гасне и на бензин и на газ,видчх мнението на колегата-спрях газта от бутилката повъртчх нчколко сек на бензин и запали,после угасих след 30 мин запалих все едно не съм я гасил и за сега си пали,а като мина на газ моментално гасне.Пример-палч на бензин вс си е ок,форсирам мотора до прекъсвач минавам на гас,като същевременно не пускам педала на газта,и мотора гасне моментално,на средни и на ниски обороти пак така :screwy

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 22 авг 2011 20:21

много странно.идеята с евро сондата беше ,че ако имаш тя ти реже газта директно от бутилката и дори да ти е развален клапана по-натам като не си на газ няма да пречи..не че е правилно да седи разввален,но нямаше как а го хванеш и няма да имаш ядове..все паке странно защо имаш проблеми на газ.дори да пуска клапана да е дави при палене като запали ще върви ок.
единственото,което ми хрумнва...тоест две неща..
не ти затваря И бензиновия клапан.имаш врътка на него затегния и карай на газ да видиш.ако не е това явно ти смуче въздух от някъде.на бензин е по-малко чувствителна към такива неща и на газ може да има ядове...по-късно и на бензин ще се появят като засмуче още повече,но явно за сега не пречи.

repoii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот repoii » Пон 22 авг 2011 20:39

А може и копчето да му прави проблем или някой кабел,а може и клапан.Трябва да се проверят.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”