Vento не пали!
- nokia_n80
- Автомобил:
- Двигател:
Vento не пали!
Колата е Венто 1.8 моно ААМ,проблема се появи преди около 2 седмици-върти на празно около 10-15 сек. и пали-свещите и кабелите са сменени преди около 3 месеца BERU BUR6ET,кабелите са същата марка,тази седмица смених капачка и палец-промяна никаква.Колата се кара на бензин и на газ и на двата вида гориво пали по един и същ начин.Агренажа е точно на белезите където трябва.При работа мотора не прекъсва,работи си ок,върви си екстра и друго което ми направи впечатление,след като запали-гасиш и пали от четвърт-така колкото си пъти поискаш,а ако я угасиш и изчакаш 10 мин. пак върти 10-15 сек и пали няма значение топъл-студен мотор.Някои от колегите ако се е сблъсквал със същия проблем да помага,не че това ми пречи,ама не ми се прави стартер,а и акумулатора ми е още новичък! 
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Vento не пали!
Провери температурният датчик, намира се на тройника!
- nokia_n80
- Автомобил:
- Двигател:
А да имаш представа за стоиността на съпротивленито коеот тр да показва 
-
aleksbelov
- Автомобил:
- Двигател:
viewtopic.php?f=5&t=271580 ето и моите премеждия и начина по който излекувах почти същия проблем. ако имаш катализатор - махай го.
- nokia_n80
- Автомобил:
- Двигател:
катализатор нямам от много отдавна-температурния датчик го смених с такъв от абс,няма промяна за втория съм сигурен че работи!
- zazolin4o
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AAM 1993
колерга имах същтия проблем но с малката разлика че вартях около 30 40 сек. моя проблем се беше появил от газовото савета ми е да отидеш при някои читав маистор на газови уредби и да ти направи реглаш или другия варянт е ако с с вакомен испарител да е от него аз смених испарителя щот моя беше вакумен и се опраи успех с отстраняването на проблема
поздрави от варна
- nokia_n80
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колега-изпарителя не е на вакуум,освен това и на бензин прави същия номер и не знам вече карах я днес на диагностика,имаше там някакви грешки,ама момчето каза че нямат нищо общо с проблема 

-
repoii
- Автомобил:
- Двигател:
Клапана на изпарителя ти изпуска газ и ти дави колата.Експеримент:спри си газта от бутилкта и запали докато се изразходи и виж после как ще се държи на бензин и дали ще пали.
- nokia_n80
- Автомобил:
- Двигател:
колега казвай какво уиски пиеш
,сега си пали от четвърт,обаче на изпарителя има два клапана как да ги проверя дали работят.Поздрави!
,сега си пали от четвърт,обаче на изпарителя има два клапана как да ги проверя дали работят.Поздрави!-
repoii
- Автомобил:
- Двигател:
Не знам какъв ти е изпарителя и не мога да кажа.Клапаните си работят но на самия клапан има една гума тя ти е проблема,хващай някой да ти смени гумичката на клапана и все така да палиш от четвърт оборот. 

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
това е добре,но нещо не разбирам...ако изпуска газ клапана ще пали трудно само на бензин.на газ трябва да е ок,пуска клапана и колата си върви.също и на бензин не трябва да има проблем само с паленето,а и после защото газта ще продължава да дави колата,а колегата казва че след като запали е ок.
и явно няма евро сонда....,но това е друга тема.
и явно няма евро сонда....,но това е друга тема.
-
repoii
- Автомобил:
- Двигател:
Този клапан спира изобщо притока на газ към двигателя.Когато изпуска,лека полека газта се напълва в колекторите и оттам не може да пали и на газ и на бензин.Демек се задавя малко но достатъчно.Затова е този клапан да не пропуска газ,в неговия случай трябва да смени една гумичка за 60ст.
- nokia_n80
- Автомобил:
- Двигател:
Привет колега!Евро сонда нямам,в интерес на истината като се замисли човек си прав,обаче-на практика цял следобед се мъчих да я запаля-запали работи 3 сек и гасне и на бензин и на газ,видчх мнението на колегата-спрях газта от бутилката повъртчх нчколко сек на бензин и запали,после угасих след 30 мин запалих все едно не съм я гасил и за сега си пали,а като мина на газ моментално гасне.Пример-палч на бензин вс си е ок,форсирам мотора до прекъсвач минавам на гас,като същевременно не пускам педала на газта,и мотора гасне моментално,на средни и на ниски обороти пак така 

-
agent_kowalski
- Автомобил:
- Двигател:
много странно.идеята с евро сондата беше ,че ако имаш тя ти реже газта директно от бутилката и дори да ти е развален клапана по-натам като не си на газ няма да пречи..не че е правилно да седи разввален,но нямаше как а го хванеш и няма да имаш ядове..все паке странно защо имаш проблеми на газ.дори да пуска клапана да е дави при палене като запали ще върви ок.
единственото,което ми хрумнва...тоест две неща..
не ти затваря И бензиновия клапан.имаш врътка на него затегния и карай на газ да видиш.ако не е това явно ти смуче въздух от някъде.на бензин е по-малко чувствителна към такива неща и на газ може да има ядове...по-късно и на бензин ще се появят като засмуче още повече,но явно за сега не пречи.
единственото,което ми хрумнва...тоест две неща..
не ти затваря И бензиновия клапан.имаш врътка на него затегния и карай на газ да видиш.ако не е това явно ти смуче въздух от някъде.на бензин е по-малко чувствителна към такива неща и на газ може да има ядове...по-късно и на бензин ще се появят като засмуче още повече,но явно за сега не пречи.
-
repoii
- Автомобил:
- Двигател:
А може и копчето да му прави проблем или някой кабел,а може и клапан.Трябва да се проверят.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”