Нов съм във форума, това ми е първа тема, надявам се да е на правилното място.
Прочетох доста подобни теми, но не съвсем, затова се престраших да пусна нова.
Моля, да бъда извинен ако има такава тема и ако модераторите преценят нека да я изтрият.
Започвам с малко предистория.
Купих колата преди около един месец, имаше някакъв малък (по мое мнение) проблем с оборотите, колебаеха се съвсем леко на празен ход и колата понякога гаснеше (тогава все още не бях запознат с пикантните подробности около дроселовата клапа). Първата ми работа беше да сменя консумативите, споменах на човека в сервиза и за проблема с оборотите, той каза че ще почисти клапата и ще направи диагностика. Когато отидох да я взема той ми обясни, че проблемът с оборотите е останал, имало е грешка - проблем в моторизацията на клапата, той я е изтрил и е повишил малко оборотите на празен ход (били са по ниски от нормалното), клапата е била чиста. Уговорихме се след няколко дни да мина пак, за да я погледне. Резултатът беше, че колата престана да гасне, оборотите пак варират съвсем леко (не дразнят), но когато загрее вдига оборотите до 1200 1400, когато подам малко газ оборотите се повишават, падат до нормалните за няколко секунди и пак се вдигат до гореспоменатите, а щом пусна климатика всичко се оправя
От прочетените подобни теми стигнах до извода, че проблемът, би могъл да бъде:
- Напукан маркуч от Всмукателните тръби към сервото
- Термо датчик
- Маркуч от въздушния филтър към дросела
- Пръстени на всмукателните тръби
Моля, който има мнение по въпроса, нека потвърди или изключи някое от посочените предположения или да предложи друго.
Предварително благодаря на всеки отзовал се по темата!