Има придърпване на ниски обороти - например ако трябва на 2-ра скорост да се движа с 20 км/ч (респективно на 3-та с 40км/ч) и педала е натиснат постоянно колата се движи на тласаци, с гадно придърпване; ако дам газ-някой път "хлъцва" и тогава ускорява, друг път директно ускорява, но така или иначе като се дигнат оборотите (на 2-ра над 30км/ч, на 3-та над 50км/ч-нямам оборотомер) върви равномерно и без грешка. Ако трябва да се движа с 20 км/ч - карам на полусъединител, иначе е неприятно.
Придърпванията ги има и при студен и при загрял двигател; мислех си че бензиновата помпа, която е приспособена от опел вектра, не храни достатъчно при ниски обороти, но след като сложих газова уредба и проблема си го има и на газ стана ясно, че не е помпата.
Естествено отидох на майстор, който след като повозих няколко км, извади маркучето на вакуум-регулатора на делкото и смукна или наду (не знам какво точно направи) по посока към делкото и каза, че мембраната е залепнала и трябва да се смени въпросният вакуум-регулатор.Маркучето го извади по средата на трасето му, от снадката до контакта.

Преди време същият майстор ми каза, че трябва да се смени реле-регулатора на напрежение за зареждането, което впоследствие се оказа ненужно и аз само се набутах с известна сума, та имам известни основания да мисля, че въпросния майстор, независимо от добрите си знания, понякога работи на принципа проба-грешка.
След като се прибрах откачих горепосоченото маркуче и надух и всмуках няколко пъти - осезателно се усеща преместване на мембраната или на някакъв клапан и в двете посоки при надуване поема малко въздух и затваря, при всукване - отнемаш малко и пак затваря; хич не прилича на залепнала мембрана, даже напротив.
При работещ на газ двигател (на бензин не се сетих да го направя), на празен ход извадих извадих маркучето отново и проверих първо с пръст, а после и с език за промяна в налягането - не усетих нищо (проверявах участъка, който надувах/всмуквах, т.е. по посока към делкото).
Свещи смених преди няма и 5 дена, бобината е гореща, но може да се държи с ръка (т.е. някъде около 60 градуса); с паленето няма проблеми или както се беше изразил колега от форума "пали само като види ключа" и на газ и на бензин.
Е, наистина ли вакуум-регулатора, или разковничето е някъде другаде?
И още нещо - така ли се проверява вакуум-регулатора или не подхождам както трябва?