Здравейте , след смяна на ангренажния ремък(преди около година) има един странен звук , и мисля че е натегнат в повечко . Не ми е правил проблем досега , но ще сгреша ли ако го отхлабя много малко?
Искам да попитам и точно къде да бутна ,че досега с това не съм се сблъсквал .
Благодаря предварително колеги.
мк2 1.8 крб
Натегнат ангренажен ремък
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Натегнат ангренажен ремък
Извинявай ако те засегна но ако не знаеш как/откъде се регулира ремъка предполагам ще сгрешиш.Предполагам си чувал за последиците от много натегнат или хлабав ремък-отиди при разбиращ познат или на сервиз едва ли ще ти вземат много само за реглаж/проверка.Или отиди там където си го сменял.
-
- Автомобил:
- Двигател:
какъв по точно ти е проблема?масово на голфчетата съм забелязал включително и намоята джета след смяна на ремъка(или помпа) се чува едно мн мн гадно(звук наподобяващ тракане) тракане от към ремъците при за грял двигател около 900 1000 оборота ако е същотоо при тебе това е от пластмасовия капак който покрива ремъка
- moimoimoi
- Автомобил:
- Двигател:
ако искаш да го опънеш или разхлабиш то това се прави от оптяжната ролка
на снимката е обозначена с буква Т
също е дадено как се проверява колко е опънат ремъка,не трябва да може да се завърти на повече от 90 градуса с ръка
на снимката е обозначена с буква Т
също е дадено как се проверява колко е опънат ремъка,не трябва да може да се завърти на повече от 90 градуса с ръка
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
можеш и сам да го направиш - но те съветвам да си купиш нова ролка и при някой който знае колко се натяга ремък
- mariovasi
- Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
- Двигател: TSI
moimoimoi написа:не трябва да може да се завърти на повече от 90 градуса с ръка
...при загрял двигател

Щото разликата със студен е огромна ...и после що прай фиууу като загрее.
-
- Автомобил:
- Двигател:
mariovasi написа:moimoimoi написа:не трябва да може да се завърти на повече от 90 градуса с ръка
...при загрял двигател![]()
Ти верно ли ...
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Петър Петров написа:mariovasi написа:moimoimoi написа:не трябва да може да се завърти на повече от 90 градуса с ръка
Ти верно ли ...
Да!!! И то много,много верно!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
joker написа:Петър Петров написа:mariovasi написа:moimoimoi написа:не трябва да може да се завърти на повече от 90 градуса с ръка
Ти верно ли ...
Да!!! И то много,много верно!!!

- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Чува се от лагерите на паразитния вал. Жужене на празен ход, и е наистина при загрял двигател. В големите жеги като се форсира е като миксер 

van4ooo написа:Извинявай ако те засегна но ако не знаеш как/откъде се регулира ремъка предполагам ще сгрешиш.Предполагам си чувал за последиците от много натегнат или хлабав ремък-отиди при разбиращ познат или на сервиз едва ли ще ти вземат много само за реглаж/проверка.Или отиди там където си го сменял.
Не напротив , няма да се засегна . Както писах и аз незнам откъде се регулира сега разбрах. Но ще отида при мой познат майстор да каже според него откъде иде този шум. Благодаря на всички които помогнаха за развитие по темата

- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
hinev написа:van4ooo написа:Извинявай ако те засегна но ако не знаеш как/откъде се регулира ремъка предполагам ще сгрешиш.Предполагам си чувал за последиците от много натегнат или хлабав ремък-отиди при разбиращ познат или на сервиз едва ли ще ти вземат много само за реглаж/проверка.Или отиди там където си го сменял.
Не напротив , няма да се засегна . Както писах и аз незнам откъде се регулира сега разбрах. Но ще отида при мой познат майстор да каже според него откъде иде този шум. Благодаря на всички които помогнаха за развитие по темата
Колега от пренатегнат ремък е до преди няколко дена бях със същия проблем ангренажа ми беше мн натегнат добре че един познат има ауди с същия мотор и погледнах неговия и беше много много по хлабав даже хлабав и каза че са му го сменяли в сервиз кадето момчетата знаят какво правят
viewtopic.php?f=5&t=282690
Иначе от ролката се разхлабва болта с гидория най добре "15"
и разхлабваш малко и затягаш не много силно и не мн слабо

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”