Моля колегите ако може да ми препоръчат сервиз където може да ми оправят ABS-а на Голфа. не искам да ходя от сервиз на сервиз защото съм си патил вече от "големи майстори".
Става дума за сервиз, който да се намира в североизточна България и да сте останали с добри впечатления от него при ремонт на ABS системи.
Примерно в градовете: Русе, Велико Търново, Разград, Силистра и др. в района.
Благодаря предварително.
И все пак да опиша проблема:
Golf Synhro 1,8 пълна инжекция 86г., при сътресение лампата на ABS светва, когато светне ABS спира да работи (пробвах), когато не свети съответно работи. Имам чувството че е свързано с датчика на лявото ми предно колело, но все пак аз съм само любител и моето мнение не е миродавно....
Пробвах когато лампата светне да разкача датчика и да го замеря, направих го съпротивлението беше нормално - 1,3К, може би само за момент датчика прекъсва и електрониката на ABS се ошашква за по - дълго.....?

Ремонт на ABS
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Погледни това, колега.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... hlight=abs
Вероято се касае за скъсана оплетка на кабела. При мен беше така
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... hlight=abs
Вероято се касае за скъсана оплетка на кабела. При мен беше така
Направи ми впечатление, че по време на пътуване докато лампата още не е светнала ABS-а съответно работи, мина през някоя дупка - лампата светва и ABS-а спира да работи и тук идва интересния момент, а именно лампата почва да свети постоянно и да минавам през дупки пак тя си свети почти постоянно. Значи си правя извода, че след като един път датчика прекъсне поне за момент после за ресетване на системата трябва или време или гасене и запалване на колата.
За да си потвърдя самза себе си това твърдение направих следното: запалих колата, лампата не свети, както е запалена колата отворих капака, разкачих единия датчик и лампата веднага светна, после го закачих, но лампата продължи да свети! Въпроса е - как след възстановяване на всички връзки системата почва да работи или след колко време???
За да си потвърдя самза себе си това твърдение направих следното: запалих колата, лампата не свети, както е запалена колата отворих капака, разкачих единия датчик и лампата веднага светна, после го закачих, но лампата продължи да свети! Въпроса е - как след възстановяване на всички връзки системата почва да работи или след колко време???
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Xan написа:... Въпроса е - как след възстановяване на всички връзки системата почва да работи или след колко време???
Принципно изисква рестартиране на управляващия блок! Т.е.- гасене и ново палене!
Казвам 'принципно', защото на мен веднъж ми угасна ллампата и заработи системата и без тази процедура!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро и аз имах провлем с ABS , можеш да си измериш датчика дали работи с прибор.Поставяш го на промелив ток и трябва да ти отчете 0,8 . Това означава че датчика е здрав. На мен преден ляв не ми бачкаше т.е работеше само при дъжд. Купих си от моргата един за 30лв. и си го смених. Сега всичко е ОК. Колкото за рестартирането това е вярно.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”