Ремонт на ABS

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Xan
Автомобил:
Двигател:

Ремонт на ABS

Мнениеот Xan » Сря 20 сеп 2006 8:14

Моля колегите ако може да ми препоръчат сервиз където може да ми оправят ABS-а на Голфа. не искам да ходя от сервиз на сервиз защото съм си патил вече от "големи майстори".
Става дума за сервиз, който да се намира в североизточна България и да сте останали с добри впечатления от него при ремонт на ABS системи.
Примерно в градовете: Русе, Велико Търново, Разград, Силистра и др. в района.
Благодаря предварително.

И все пак да опиша проблема:
Golf Synhro 1,8 пълна инжекция 86г., при сътресение лампата на ABS светва, когато светне ABS спира да работи (пробвах), когато не свети съответно работи. Имам чувството че е свързано с датчика на лявото ми предно колело, но все пак аз съм само любител и моето мнение не е миродавно....
Пробвах когато лампата светне да разкача датчика и да го замеря, направих го съпротивлението беше нормално - 1,3К, може би само за момент датчика прекъсва и електрониката на ABS се ошашква за по - дълго.....?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 20 сеп 2006 21:53

Погледни това, колега.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... hlight=abs
Вероято се касае за скъсана оплетка на кабела. При мен беше така

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 20 сеп 2006 22:20

опеделено е кабел на някой от датчиците-колегатае прав.

Xan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xan » Пет 22 сеп 2006 11:46

Направи ми впечатление, че по време на пътуване докато лампата още не е светнала ABS-а съответно работи, мина през някоя дупка - лампата светва и ABS-а спира да работи и тук идва интересния момент, а именно лампата почва да свети постоянно и да минавам през дупки пак тя си свети почти постоянно. Значи си правя извода, че след като един път датчика прекъсне поне за момент после за ресетване на системата трябва или време или гасене и запалване на колата.
За да си потвърдя самза себе си това твърдение направих следното: запалих колата, лампата не свети, както е запалена колата отворих капака, разкачих единия датчик и лампата веднага светна, после го закачих, но лампата продължи да свети! Въпроса е - как след възстановяване на всички връзки системата почва да работи или след колко време???

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 22 сеп 2006 12:49

Xan написа:... Въпроса е - как след възстановяване на всички връзки системата почва да работи или след колко време???

Принципно изисква рестартиране на управляващия блок! Т.е.- гасене и ново палене!
Казвам 'принципно', защото на мен веднъж ми угасна ллампата и заработи системата и без тази процедура! :dontknow:

v_d_lazarov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот v_d_lazarov » Нед 24 сеп 2006 17:02

как се мери датчик ма abs и какво представлява ако задните главини са с барабани ? къде се намира датчика ?

Потребителски аватар
nikmit
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikmit » Съб 14 окт 2006 17:10

Скоро и аз имах провлем с ABS , можеш да си измериш датчика дали работи с прибор.Поставяш го на промелив ток и трябва да ти отчете 0,8 . Това означава че датчика е здрав. На мен преден ляв не ми бачкаше т.е работеше само при дъжд. Купих си от моргата един за 30лв. и си го смених. Сега всичко е ОК. Колкото за рестартирането това е вярно.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”