Смазване на ключалката на вратата

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ionko
Автомобил:
Двигател:

Смазване на ключалката на вратата

Мнениеот ionko » Пет 13 окт 2006 10:07

Здравейте колеги!!!
Имам проблем с ключалката на вратата нещо заяжда,трудно се върти някои може ли да ми каже нещо подходящо за смазване,мисля с масло ама ме притеснява това че много ще цапа ключа.Ако някои има предложение моля да го сподели :roll: става въпрос за шофьорската врата на ГОЛФ 3

barz_i_iarosten
Автомобил:
Двигател:

Re: Смазване на ключалката на вратата

Мнениеот barz_i_iarosten » Пет 13 окт 2006 10:19

ionko написа:Здравейте колеги!!!
Имам проблем с ключалката на вратата нещо заяжда,трудно се върти някои може ли да ми каже нещо подходящо за смазване,мисля с масло ама ме притеснява това че много ще цапа ключа.Ако някои има предложение моля да го сподели :roll: става въпрос за шофьорската врата на ГОЛФ 3

преди ден имах и аз сщия проблем на с клщчалката на голф 2 , слазах я с ВД40 .... сега няма проблем ( да чукнем на дърво ) успех ...

или мини през един пич в люлин има той ще ти я оправи за към 10-тина лв ..

ако такова пиши лс да ти дам тела му че не му помна адреса точно :)

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Пет 13 окт 2006 10:30

ми аз съм от Димитровград за една ключалка не ми се ходи до СОфия :lol:

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пет 13 окт 2006 10:51

Колега опитай с WD-40 действително върши работа . Продава се по бензиностанциите .

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 13 окт 2006 11:11

С фино масло капка по капка на ключа.Вкарваш,изкарваш,въртиш напред-назад.Малко му трябва и няма ядове.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пет 13 окт 2006 11:22

Само имай предвид, че после ключа се цапа, и сътоветно цапа джобовете ;)

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Пет 13 окт 2006 11:23

Колега съгласен съм с теб , но WD-40 разгражда стари смазки налепи ръжди като в същото време и смазва . А също така се ползва и за напръскване при развиване на клеясали болтове и гайки . Нека да оставим избора на колегата успех .

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 13 окт 2006 11:37

По повод смазването с масло.. на времето всяка есен си цапвах ключа на Трабантчето с малко масълце за шевни машини, вкарам и искарам няколко пъти, поразвъртя и истрия ключа в парцалче. Пак това упражнение 2-3 пъти, без да слагам ново масълце и чесно казано, не съм имал проблеми с цапане на джобове.

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Пет 13 окт 2006 11:43

radotom написа:По повод смазването с масло.. на времето всяка есен си цапвах ключа на Трабантчето с малко масълце за шевни машини, вкарам и искарам няколко пъти, поразвъртя и истрия ключа в парцалче. Пак това упражнение 2-3 пъти, без да слагам ново масълце и чесно казано, не съм имал проблеми с цапане на джобове.
това е евтиния вариант

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Пет 13 окт 2006 13:20

Ще пробвам wd-40 като разгражда ръжда и клеясали неща би трябвало да свърши работа

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Нед 15 окт 2006 15:28

А масълце работата е 6 и много странно не се цапа ключа само първите два пъти,ама не съм я преливал ключалката с много масло

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 15 окт 2006 17:04

Давай смело с ВД40.

Вкарваш тръбичката в ключалката и започваш пръскаш като и вадиш тръбичката леко за да можеш да напръскаш по цялата дължина на ключалката. След това раздвижваш с ключа. Ако се налага пак пръскаш.

Аз ключалката не я използвам но понеже обичам всичко да си ми е наред си направих по този начин и започна да си се върти както преди да сложа алармата.

Друго нещо което правя е да пръсна малко ВД40 в механизмите на вратите - вратите започват да се затварят осезаемо по-леко.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Смазване на ключалката на вратата

Мнениеот DAXC » Пон 16 окт 2006 8:56

ionko написа:Здравейте колеги!!!
нещо подходящо за смазване,мисля с масло

На повечето патронници, които не са ментаци на кутийките им пише-ДА НЕ СЕ СМАЗВА! Посъветвай се с майстори ключари, ама не махленски а такива които държат на клиентите си и си разбират от работата, те ще дадат същия съвет-да не се смазва. Смазката е била най-голямата смърт на патронниците. За да заяжда, значе има някакъв механичен проблем вътре в пружинките и пъпчиците-я износване я нещо друго. По-добре свали патронника и го дай на специалист да го погледне. Ако има нещо износено или повредено ще ти го подмени. Е ще платиш 4-5 лв. ама се замисли кое е по-доброто-да се отстрани проблема сега когато е в начален стадий на повреждане или да смажеш и така да се блуждаваш, че по-лесно се отключва и същевременно износването да продължава до момента в който няма вече да можеш да си отключиш.

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Пон 16 окт 2006 10:42

свли клюяалката( патрона) от вратата, накисни я в нафта и си готов!. след като се изцеди няма да цапа. а иначе патрони се смазват с графит

Потребителски аватар
CyberBlade
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CyberBlade » Вто 17 окт 2006 11:14

ila написа:свли клюяалката( патрона) от вратата, накисни я в нафта и си готов!. след като се изцеди няма да цапа. а иначе патрони се смазват с графит

Точно така ме е учил и баща ми ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”