поправка на залепен шибидах-възможно ли е?
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
поправка на залепен шибидах-възможно ли е?
ЗДР колеги.Предишният собственик на моя Г2 от 87г 1,6ТД, 2/3 врати доста обилно е запечатал шибидаха.Той беше споменал ,че се е разрвалила машинката и е влизало вода затова е залепил.Питането ми е д/г за какви пари може да се намери механизма за шибидаха и трудно ли ще се оправи проблема ми и дали си стува да се занимавам,дали ще мога да отпуша ония трабички та да не влиза вода.
- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Re: поправка на залепен шибидах-възможно ли е?
Причината за влизане на вода може да не е (само в) запушени отводнителни тръбички, а и в изолацията на самия шибЕдах.
Попринцип механизма (имам представа от този за поколението на Г3) е доста скъп. Това, което се чупи там обикновено струва няколко стотин лева. Сам си прецени дали толкова много ти трябва шибедах-а и най-вече - дали си заслужава да инвестираш такава сума в кола... която струва почти толкова цялата....
Аз не бих се занимавал. Най-много да се постарая да не е грозно запечатан, т.е. да не личи.
Попринцип механизма (имам представа от този за поколението на Г3) е доста скъп. Това, което се чупи там обикновено струва няколко стотин лева. Сам си прецени дали толкова много ти трябва шибедах-а и най-вече - дали си заслужава да инвестираш такава сума в кола... която струва почти толкова цялата....
Аз не бих се занимавал. Най-много да се постарая да не е грозно запечатан, т.е. да не личи.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
глупости до 100 тина лв ти е ремонта даже при мен беше 60
важно е да нямаш много части за смяна най скъпото от тези чарколяци ти е самия прозорец той е 130 лв а за да не ти тече най важен е той да са здрави гумените оплътнения около него ... има един пич в софия дето ги прави ако те интересува мога да ти дам координати аз там правих моя
важно е да нямаш много части за смяна най скъпото от тези чарколяци ти е самия прозорец той е 130 лв а за да не ти тече най важен е той да са здрави гумените оплътнения около него ... има един пич в софия дето ги прави ако те интересува мога да ти дам координати аз там правих моя
- nebeto
аз съм с тенекия,а не стъкло.Като се поправя трябва да се смени и самия капак или само механизма дето го движи,чак до София не ми се ходи.Един път от любопитство смъкнах парче от тавана дето е покрай плафона да видя кво представлява механизма, но то там нищо друго нямаше освен осчето дето се захваща дръжката за въртене (очаквах да има поне някакви скъсани жила или счупени зъбчатки).Благодаря ви.
Колега ако искаш да си имаш шибедах просто си купи един от някоя кола за макс 50лв и си го монтираш на твоята
до колкото разбрах е механичен
Ако ремонтираш твоя според мен ще е по-скъпо в зависимост какво е дефектирало
Другият и евтин вариант е да си намериш някой Пункт за изкупуване на метал там почти 100% ще намериш поне няколко коли за да се сдобиеш с дори и по евтин комплект
Поздрави
до колкото разбрах е механичен
Ако ремонтираш твоя според мен ще е по-скъпо в зависимост какво е дефектирало
Другият и евтин вариант е да си намериш някой Пункт за изкупуване на метал там почти 100% ще намериш поне няколко коли за да се сдобиеш с дори и по евтин комплект
Поздрави
- nebeto
иматели идея как да почистя гадния силикон с някакъв препарат нещо (или с една малка отверка и доста търкане).Реших да си оправя шибидаха,че да не ми е топло през лятото.Благодаря.
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
nebeto написа:иматели идея как да почистя гадния силикон с някакъв препарат нещо (или с една малка отверка и доста търкане).Реших да си оправя шибидаха,че да не ми е топло през лятото.Благодаря.
То лятото вече мина
Взимаи отверки, ножове и още квото се сетиш и почваи да го чоплиш.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”