Здравейте, не съм навътре с тези неща, но мисля да си слагам чип тунинг на голфчето от http://www.chiptuning.avto7.com/.
Някой има ли опит с тази фирма и какво е качеството на чипа? Запознат съм горе-долу с рисковете след чипване (предварително износване на някои части и т.н.). Също така има ли наистина някакво понижаване на разхода на гориво? Чипа декларира ли се някъде в документите на автомобила, ще се вдигне ли данъка след чипването и ще ми правят ли проблем от КАТ и по технически прегледи?
Ще съм ви много благодарен ако ме посъветвате и ми разясните ситуацията!

Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T
-
- Автомобил:
- Двигател:
Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T
Последна промяна от christensen на Пон 20 юни 2011 22:36, променено общо 1 път.
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
Re: Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T
Колега не се чуди направо я чипосвай
(никой няма да те пита имаш ли чип)

- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI

П.П. Лошото е че не си дизел иначе има подходящ човек за това, ама той не знам дали слага чип на бензини

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще има ли някаква разлика в разхода(надолу) тъй като на мен ми гори 10-11/100?
-
- Автомобил: Passat+T4
- Двигател: ABS+AAB
има едно правило: колкото повече коне имаш -толкова повече зоб ще ядат.Забрави вървеж и икономия това са две несъвместими неща.единственото което може да се получи е да вдигнеш с малко КПД на мотора и коефициента коне - разход да стане по добър (да храниш 170 пък да ползваш 180)
- ilian.
- Автомобил: GOLF 4 AUDI A3
- Двигател: AUM AHF
След чипосването като караш нормално ште ти падне разхода но ако я настъпваш става страшно(зависи къде и как я настъпваш) 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
ilian. написа:но ако я настъпваш става страшно(зависи къде и как я настъпваш)
И с чип и без чип настъпиш ли я разхдоа излита.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Аз като един загрижен съфорумец ще ти кажа - сложи, само ако колата ти е в перфектно техническо състояние - тогава няма да имаш проблеми и ще си доволен.
Още нещо много важно - чипа на едно място и на друго не е един и същ - може да ти прецака колата, може да я накара да лети. Аз имам чип от този човек и съм много доволен - viewtopic.php?f=48&t=16211
Още нещо много важно - чипа на едно място и на друго не е един и същ - може да ти прецака колата, може да я накара да лети. Аз имам чип от този човек и съм много доволен - viewtopic.php?f=48&t=16211
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз точно за това питам дали някой е слагал чип от avto7. Някакви предложеня за територията на гр. Русе?
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Мотор с принудително пълнене направо си реве за чип
От личен опит мога да ти кажа...че с чипа пада разхода,но при същия стил на карана. В началото обаче докато му се нарадваш очаквай скок в разхода
Иначе е хубаво преди да я чипосат да я заведеш при някой уважаван чичо ДоктУр да ти провери съединител,маховик,помпи,глупости и т.н. Ако имаш някакви ядове с тях е по-добре да се отстрянт и после да я чипваш 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз днес ходих на кодочетец и смених някакъв датчик за температура. Падна ми рязко разхода, явно е правил някакъв сериозен проблем преди това. Всичко друго по колата беше наред. Единственото нещо, което ме притеснява, е един звук при палене, който се чува от лявата страна на автомобила, подобно на скърцане (за около 1 сек).
- madwifi
- Автомобил: VW Polo 6N1
- Двигател: 1.9D AEF
Тоя звук най-вероятно е от стартера. И при мен го прави. А иначе ако си сменил температурен датчик, виж си и маслото. И при мен беше за смяна датчика и преди смяна ми работеше на по-богата смес двигателя. И затова имаше бензин в маслото. След смяна на датчик и на масло, вече всичко е ОК. И на тоя двигател трябва да се сипва 05В-40 пълна синтетика. Марката си я избираш ти но задължително пълна синтетика.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Как разбра ,че датчика ти е за смяна.Става въпрос за датчика на температурата на водата който седи между акомулатора и мотора?
christensen написа:... Падна ми рязко разхода, явно е правил някакъв сериозен проблем преди това. ....
И еи това как го разбра ми е интересно??? Ти си от Русе, максимум да си направил 10 км от сервиза до вас, кога има време да го засечеш тоя разход??? Борда на градско показва квото си иска

А, като сложиш чипче, ще ускориш часа и мястото на смърта на махофичето си, ама то е демпферно, ще му купиш нов щом може чипче да му купиш

- Rabbit_TDI
- Контакти:
joromnt написа: Борда на градско показва квото си иска![]()
Тва пък от къде го измисли - бродовия показва наи-точно.Верно е че иначе за 10 км. никво измерване не можеш да направиш дори с бордовия.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”