Колко ще струва пълния комплект спирачки BREMBO отпред и отзад: смяна на целия спирачен апарат ме интересува, както и казанчето на спирачната течност към него абре въобще целия комплект.
За колата от гаража се отнася
EDIT: Колата отзад е с барабани
Голф4 2,3 - пълен комплект спирачки BREMBO (Цена?)
- Bialkov_TDI
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AJM
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Ако скочиш и на нови апарати, да, цената няма да е ниска...
Мисля си, обаче, че лесно може да минеш и с апарати втора употреба и хубава профилактика със смяна на гумички, маншони и прочие! Ако сам го правиш, не вярвам да ти излезне повече от 100-120 лева за предните.
Малко по-скъпо, може би около 200 ще ти излезнат задните апарати, ако решиш да минаваш на дискове и отзад. Ако ще си запазваш барабаните- 50-60лв.
Нови, невентилирани дискове комплект отпред мисля, че са 40-50 лева (може и много да бъркам!) Вентилираните са малко по-скъпи, но трябва да се предвиди, за да се знае какви ще са апаратите и накладките.
Задните дискове са по-скъпички, защото всъщност са диск-главина.
Брембо дискове са 180 лева комплекта задни. Барабани- не зная.
Наклдките няма да ти глътнат повече от 100 лева.
Казанчето защо ще го сменяш? Спукано ли е?
Вземи от морга, най-добре.
Предвиди си и поне 2 литра спирачна течност. Хубава, на TRW е 16-17 лв. литъра
Мисля си, обаче, че лесно може да минеш и с апарати втора употреба и хубава профилактика със смяна на гумички, маншони и прочие! Ако сам го правиш, не вярвам да ти излезне повече от 100-120 лева за предните.
Малко по-скъпо, може би около 200 ще ти излезнат задните апарати, ако решиш да минаваш на дискове и отзад. Ако ще си запазваш барабаните- 50-60лв.
Нови, невентилирани дискове комплект отпред мисля, че са 40-50 лева (може и много да бъркам!) Вентилираните са малко по-скъпи, но трябва да се предвиди, за да се знае какви ще са апаратите и накладките.
- feniksgod
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AGU 1999
radotom написа:Ако скочиш и на нови апарати, да, цената няма да е ниска...
Колега значи предни вентилирани BREMBO комплект 120 лв.
Задни пак вентилирани BREMBO комплект 200 лв
То хубаво втора употреба ама нещо тези цени като ги сравним с 3500 лева, баси далаверата.
Ако ми казваш да си сменя дисковете отпред с същите от друг голф какво печелим
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
feniksgod написа:Колега значи предни вентилирани BREMBO комплект 120 лв.![]()
Задни пак вентилирани BREMBO комплект 200 лв![]()
То хубаво втора употреба ама нещо тези цени като ги сравним с 3500 лева, баси далаверата.
Ако ми казваш да си сменя дисковете отпред с същите от друг голф какво печелим. Целта ми е да си сменя отзад барабаните с дискове и ми казаха, че от Golf GT е с 4 болта и няма да имам проблеми, но ако си ги сменя и отпред и отзад с хубави дискове комплект мисля, че нещата ще се променят още по-драстично.
За предите говоря с апарати втора ръка, защото не знам твоите дали стават за вентилирани дискове... дали само накладките са по-тънки като феродо или трябва и апаратите да са с по-голяма челюст. Така, че с вентлирани предни вероятно ще надскочиш цитираната сума.
Аз си намерих апарат за 20 лева от морга и работи пефектно! Но това си е супер цена за 'наши' хора! Винаги съм бил връзкарче!
Задни вентилирани дискове няма. Аз си правих пълна профилактика на задните спирачки скоро, което включва ремонтен комплект на апаратите, нови дискове, нови лагери и едно ново жило.
Дисковете в Манимпекс са мисля 85 лева единия. Взех моите за 80лв двата от колега във форума. Лагерите за двете главини SNR са 35 лева. Накладки TRW с яка отстъпка от 30%- 35 лева. Ремонтен комплект за двата апарата без всякакви отстъпки ми излезе май 45 лева, но ги има и по 12 лв. единия- значи->24 лева.
Едно жило- 22 лева с неизвестна отстъпка (не знам имаше ли въобще такава)
Задните апарати би трябвало да са значително по-скъпи от предните (поне двойно), но не мога да го твърдя, защото не съм купувал.
Колегата Kaiser666 скоро премина от барабани на дискове отзад
Пък и има няколко теми за това във форума.
Относо цената за такава конверсия от порядъка на 3 500-4 000 лева... нали се сещате всички, че за тази сума вземам цялото GT, че даже и за почерпка ще ми остане
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
цял заден мост от който ползвам само апарати и супорти 150 лева.....шенкели,дискове, накладки, ремонтни комплекти, лагери, спирачна течност чисто нови ...цена без труд ....240 лева с отстъпките ...само хубави части без компромиси...... общо без труд 370-400 лева това за широкото
.....вентото 160 лева мост с читави накладки и дискове, 100 лева ремонтни комплекти лагери и течност цена без отстъпки .... останаха си старите дискове и накладки .... общо 260- 300 лева без труд
.....вентото 160 лева мост с читави накладки и дискове, 100 лева ремонтни комплекти лагери и течност цена без отстъпки .... останаха си старите дискове и накладки .... общо 260- 300 лева без труд
- brabus
- R-циклопедист на VW

- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
feniksgod, цената над 3 бона, за която казват колегите е наистина за пълен комплект на Вrembo - Gran Turismo Kit. Тук се включва поне 4 бутални предни апарати, диск, който за Г3 е 305 мм предния (забрави за каквато и да е джанта под 16 цола), накладки и маркучи.
Тези китове са по 1200~1500$, като прибавиш и задни и съвсем спокойно ще стигнеш 3000+ лв
Друг е въпроса, да си вземеш само дискове на Brembo със заводските размери и да си направиш трансплантацията, за която ти говори radotom и Tyan.
Тези китове са по 1200~1500$, като прибавиш и задни и съвсем спокойно ще стигнеш 3000+ лв
Друг е въпроса, да си вземеш само дискове на Brembo със заводските размери и да си направиш трансплантацията, за която ти говори radotom и Tyan.
- Martogolf2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пълен комплект спирачки BREMBO (Цена?)
колега сложиси обикновенни дискови спирачки отзад и си решаваш проблема ще ти излязят към 250лв аз също бях с барабани и си ги смених спирането на автомобила се подобри значително но аз сиги купих втора рака почистихги и ги сложих и ми излязоха 140лв
- bobi_diesel
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф4 2,3 - пълен комплект спирачки BREMBO (Цена?)
човека отдавна е сменил колата 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”