Голф4 2,3 - пълен комплект спирачки BREMBO (Цена?)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Голф4 2,3 - пълен комплект спирачки BREMBO (Цена?)

Мнениеот feniksgod » Пон 31 мар 2008 20:10

Колко ще струва пълния комплект спирачки BREMBO отпред и отзад: смяна на целия спирачен апарат ме интересува, както и казанчето на спирачната течност към него абре въобще целия комплект.
За колата от гаража се отнася
EDIT: Колата отзад е с барабани

Потребителски аватар
Biser
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Biser » Пон 31 мар 2008 22:39

Ако е с нови елементи според мене ще е над 4000 лева...

Потребителски аватар
Bialkov_TDI
Двигател: AJM

Мнениеот Bialkov_TDI » Вто 01 апр 2008 6:49

3500+

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 01 апр 2008 8:39

Ако скочиш и на нови апарати, да, цената няма да е ниска...
Мисля си, обаче, че лесно може да минеш и с апарати втора употреба и хубава профилактика със смяна на гумички, маншони и прочие! Ако сам го правиш, не вярвам да ти излезне повече от 100-120 лева за предните.
Малко по-скъпо, може би около 200 ще ти излезнат задните апарати, ако решиш да минаваш на дискове и отзад. Ако ще си запазваш барабаните- 50-60лв.
Нови, невентилирани дискове комплект отпред мисля, че са 40-50 лева (може и много да бъркам!) Вентилираните са малко по-скъпи, но трябва да се предвиди, за да се знае какви ще са апаратите и накладките.
Задните дискове са по-скъпички, защото всъщност са диск-главина.
Брембо дискове са 180 лева комплекта задни. Барабани- не зная.
Наклдките няма да ти глътнат повече от 100 лева.
Казанчето защо ще го сменяш? Спукано ли е?
Вземи от морга, най-добре.
Предвиди си и поне 2 литра спирачна течност. Хубава, на TRW е 16-17 лв. литъра ;)

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Вто 01 апр 2008 21:08

radotom написа:Ако скочиш и на нови апарати, да, цената няма да е ниска...
Мисля си, обаче, че лесно може да минеш и с апарати втора употреба и хубава профилактика със смяна на гумички, маншони и прочие! Ако сам го правиш, не вярвам да ти излезне повече от 100-120 лева за предните.
Малко по-скъпо, може би около 200 ще ти излезнат задните апарати, ако решиш да минаваш на дискове и отзад. Ако ще си запазваш барабаните- 50-60лв.
Нови, невентилирани дискове комплект отпред мисля, че са 40-50 лева (може и много да бъркам!) Вентилираните са малко по-скъпи, но трябва да се предвиди, за да се знае какви ще са апаратите и накладките.
Задните дискове са по-скъпички, защото всъщност са диск-главина.
Брембо дискове са 180 лева комплекта задни. Барабани- не зная.
Наклдките няма да ти глътнат повече от 100 лева.
Казанчето защо ще го сменяш? Спукано ли е?
Вземи от морга, най-добре.
Предвиди си и поне 2 литра спирачна течност. Хубава, на TRW е 16-17 лв. литъра ;)

Колега значи предни вентилирани BREMBO комплект 120 лв. :shock
Задни пак вентилирани BREMBO комплект 200 лв :shock
То хубаво втора употреба ама нещо тези цени като ги сравним с 3500 лева, баси далаверата.
Ако ми казваш да си сменя дисковете отпред с същите от друг голф какво печелим :wink: . Целта ми е да си сменя отзад барабаните с дискове и ми казаха, че от Golf GT е с 4 болта и няма да имам проблеми, но ако си ги сменя и отпред и отзад с хубави дискове комплект мисля, че нещата ще се променят още по-драстично. :roll:

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 02 апр 2008 0:02

feniksgod написа:Колега значи предни вентилирани BREMBO комплект 120 лв. :shock
Задни пак вентилирани BREMBO комплект 200 лв :shock
То хубаво втора употреба ама нещо тези цени като ги сравним с 3500 лева, баси далаверата.
Ако ми казваш да си сменя дисковете отпред с същите от друг голф какво печелим :wink: . Целта ми е да си сменя отзад барабаните с дискове и ми казаха, че от Golf GT е с 4 болта и няма да имам проблеми, но ако си ги сменя и отпред и отзад с хубави дискове комплект мисля, че нещата ще се променят още по-драстично. :roll:

За предите говоря с апарати втора ръка, защото не знам твоите дали стават за вентилирани дискове... дали само накладките са по-тънки като феродо или трябва и апаратите да са с по-голяма челюст. Така, че с вентлирани предни вероятно ще надскочиш цитираната сума.
Аз си намерих апарат за 20 лева от морга и работи пефектно! Но това си е супер цена за 'наши' хора! Винаги съм бил връзкарче! :oops:
Задни вентилирани дискове няма. Аз си правих пълна профилактика на задните спирачки скоро, което включва ремонтен комплект на апаратите, нови дискове, нови лагери и едно ново жило.
Дисковете в Манимпекс са мисля 85 лева единия. Взех моите за 80лв двата от колега във форума. Лагерите за двете главини SNR са 35 лева. Накладки TRW с яка отстъпка от 30%- 35 лева. Ремонтен комплект за двата апарата без всякакви отстъпки ми излезе май 45 лева, но ги има и по 12 лв. единия- значи->24 лева.
Едно жило- 22 лева с неизвестна отстъпка (не знам имаше ли въобще такава)
Задните апарати би трябвало да са значително по-скъпи от предните (поне двойно), но не мога да го твърдя, защото не съм купувал.
Колегата Kaiser666 скоро премина от барабани на дискове отзад ;) Той може да те светне най-пълно и точно за далаверката ;)
Пък и има няколко теми за това във форума.

Относо цената за такава конверсия от порядъка на 3 500-4 000 лева... нали се сещате всички, че за тази сума вземам цялото GT, че даже и за почерпка ще ми остане ;)

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Сря 02 апр 2008 6:58

цял заден мост от който ползвам само апарати и супорти 150 лева.....шенкели,дискове, накладки, ремонтни комплекти, лагери, спирачна течност чисто нови ...цена без труд ....240 лева с отстъпките ...само хубави части без компромиси...... общо без труд 370-400 лева това за широкото

.....вентото 160 лева мост с читави накладки и дискове, 100 лева ремонтни комплекти лагери и течност цена без отстъпки .... останаха си старите дискове и накладки .... общо 260- 300 лева без труд

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 02 апр 2008 7:58

feniksgod, цената над 3 бона, за която казват колегите е наистина за пълен комплект на Вrembo - Gran Turismo Kit. Тук се включва поне 4 бутални предни апарати, диск, който за Г3 е 305 мм предния (забрави за каквато и да е джанта под 16 цола), накладки и маркучи.

Изображение
Изображение
Изображение
Тези китове са по 1200~1500$, като прибавиш и задни и съвсем спокойно ще стигнеш 3000+ лв
Друг е въпроса, да си вземеш само дискове на Brembo със заводските размери и да си направиш трансплантацията, за която ти говори radotom и Tyan.

Потребителски аватар
feniksgod

Мнениеот feniksgod » Сря 02 апр 2008 22:42

Явно цялата тази работа ще стане след като си донаправя оптичния тунинг. За спирачките това май е повече хамалогия и лятото като излезна в отпуск мога да се замисля по така, защото трябва да диря по автоморгите.
Благодаря ви на всички който ми помогнахте ;)

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Чет 03 апр 2008 7:54

Значи колега и аз преди търсех цял комплект спирачки на Брембо или на Порше.Като разглеждах видях, че цените за пълен комплект на Брембо са от 3000~4000 долара, а на Порше започваха от 6000~8500 долара.Това мога да кажа аз и дано малко съм помогнал :wink:

Потребителски аватар
Martogolf2
Автомобил:
Двигател:

Re: Пълен комплект спирачки BREMBO (Цена?)

Мнениеот Martogolf2 » Нед 16 окт 2011 13:10

колега сложиси обикновенни дискови спирачки отзад и си решаваш проблема ще ти излязят към 250лв аз също бях с барабани и си ги смених спирането на автомобила се подобри значително но аз сиги купих втора рака почистихги и ги сложих и ми излязоха 140лв

Потребителски аватар
bobi_diesel
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф4 2,3 - пълен комплект спирачки BREMBO (Цена?)

Мнениеот bobi_diesel » Нед 16 окт 2011 17:04

човека отдавна е сменил колата :012:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”