проблем с фаровете на голф 4
-
koco
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с фаровете на голф 4
здравейте колеги, проблема го имам от известно време. Като пусна фаровете и електромоторчето което регулира височината на същите или по точно на левия фар, работи околу 5 секунди и спира, това става само като завъртя копчето за пускане на светлините, без да пипам другото за регулажа на самите фарове, моля помагайте щото е много изнервящо на всяко включване на светлините да се чува някакво дразнещо бажикане, особено сега когато идва и сезона на фаровете
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Kona EV
- Двигател: EA113
Re: проблем с фаровете на голф 4
koco написа:здравейте колеги, проблема го имам от известно време. Като пусна фаровете и електромоторчето което регулира височината на същите или по точно на левия фар, работи околу 5 секунди и спира, това става само като завъртя копчето за пускане на светлините, без да пипам другото за регулажа на самите фарове, моля помагайте щото е много изнервящо на всяко включване на светлините да се чува някакво дразнещо бажикане, особено сега когато идва и сезона на фаровете
Постави копчето в крайно положение - максимално вдигнати фарове и пробвай така, ако не си. На толедото ми същото се случва, но в крайно положение е ок

-
koco
- Автомобил:
- Двигател:
аз искам да разбера какъв е проблема и съответно да го отстраня
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Не зная как са свързани(схемата) но от копчето за реглаж се движат едновременно и двата фара-ако излизат отделни жици за всяко моторче вероятно проблема е в това копче извади му буксата за проба,а ако са с обща връзка в коша може някои кабел да е протрит.Другия мотор работи ли(и двата фара ли се движат "нормално"от копчето)?
-
koco
- Автомобил:
- Двигател:
чесно казано проблема си го имам от доста време, а що се отнася за въпросното копче и него съм го сменял и електромоторчетата и двете съм ги сменял, разменял съм им местата и какви ли не рокади и схемички с размяни съм пробвал. Интересното е, че единия фар(десния) си работи перфектно, но левия си се ебава и при запалена кола отварям капака, предварително завъртам копчето за регулажа в най крайно положение, изтичвам до самия фар,разклащам електромотора и тръгва или пък спира. Гледах самата буксичка която влиза в него, на пръв поглед нищо и няма и за тва несъм я ровичкал, та като цяло е много интересен проблема
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”