проблем с фаровете на голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
koco
Автомобил:
Двигател:

проблем с фаровете на голф 4

Мнениеот koco » Чет 27 окт 2011 10:28

здравейте колеги, проблема го имам от известно време. Като пусна фаровете и електромоторчето което регулира височината на същите или по точно на левия фар, работи околу 5 секунди и спира, това става само като завъртя копчето за пускане на светлините, без да пипам другото за регулажа на самите фарове, моля помагайте щото е много изнервящо на всяко включване на светлините да се чува някакво дразнещо бажикане, особено сега когато идва и сезона на фаровете

Потребителски аватар
hooligan_sk
Автомобил: GLC X254 + Kona EV
Двигател: EA113

Re: проблем с фаровете на голф 4

Мнениеот hooligan_sk » Чет 27 окт 2011 11:23

koco написа:здравейте колеги, проблема го имам от известно време. Като пусна фаровете и електромоторчето което регулира височината на същите или по точно на левия фар, работи околу 5 секунди и спира, това става само като завъртя копчето за пускане на светлините, без да пипам другото за регулажа на самите фарове, моля помагайте щото е много изнервящо на всяко включване на светлините да се чува някакво дразнещо бажикане, особено сега когато идва и сезона на фаровете

Постави копчето в крайно положение - максимално вдигнати фарове и пробвай така, ако не си. На толедото ми същото се случва, но в крайно положение е ок :да:

koco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koco » Чет 27 окт 2011 11:52

аз искам да разбера какъв е проблема и съответно да го отстраня

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van4ooo » Чет 27 окт 2011 18:57

Не зная как са свързани(схемата) но от копчето за реглаж се движат едновременно и двата фара-ако излизат отделни жици за всяко моторче вероятно проблема е в това копче извади му буксата за проба,а ако са с обща връзка в коша може някои кабел да е протрит.Другия мотор работи ли(и двата фара ли се движат "нормално"от копчето)?

koco
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koco » Пет 28 окт 2011 10:06

чесно казано проблема си го имам от доста време, а що се отнася за въпросното копче и него съм го сменял и електромоторчетата и двете съм ги сменял, разменял съм им местата и какви ли не рокади и схемички с размяни съм пробвал. Интересното е, че единия фар(десния) си работи перфектно, но левия си се ебава и при запалена кола отварям капака, предварително завъртам копчето за регулажа в най крайно положение, изтичвам до самия фар,разклащам електромотора и тръгва или пък спира. Гледах самата буксичка която влиза в него, на пръв поглед нищо и няма и за тва несъм я ровичкал, та като цяло е много интересен проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”