Множествен проблме с голф 4
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Множествен проблме с голф 4
Здравейте колеги.Пак съм аз...За жалост отново...Възникна следния проблем:
Станах сутринта и реших да ида до Метро.Отварям вратата на колата в шофьорската част пълно до горе с вода.В краката на шофьора и тези зад него.Спед попиваници това онова извадих над 6л. вода от колата.Веднага вкарах и реших да търся теча.Разглобих я почти цялата.Вратите и оплатненията са добре.И така лека по лека в търсене на пробойната стигнах и до предната част.Зад таблото е мокро и реших,че е възможно да е от каналите за вода.Но не успях да сваля чистачките:
-Махнах тапите,развих гайките,но обаче не искаха да излязат чистачките.Може би с ВД40.Но не съм сигурен има ли някой друг механизъм който да ги държи или е въпрос на "убеждаване".И второто което исках да питам: Ако я закарам примерно на автомивка да и пусна една пръскачна дали ще стане (за каналите говоря) без да свалям пласмасовата кора под чистачките.Дали има пряка видимуст за да ги пръсна ако са запушени да ги отпуша.
Станах сутринта и реших да ида до Метро.Отварям вратата на колата в шофьорската част пълно до горе с вода.В краката на шофьора и тези зад него.Спед попиваници това онова извадих над 6л. вода от колата.Веднага вкарах и реших да търся теча.Разглобих я почти цялата.Вратите и оплатненията са добре.И така лека по лека в търсене на пробойната стигнах и до предната част.Зад таблото е мокро и реших,че е възможно да е от каналите за вода.Но не успях да сваля чистачките:
-Махнах тапите,развих гайките,но обаче не искаха да излязат чистачките.Може би с ВД40.Но не съм сигурен има ли някой друг механизъм който да ги държи или е въпрос на "убеждаване".И второто което исках да питам: Ако я закарам примерно на автомивка да и пусна една пръскачна дали ще стане (за каналите говоря) без да свалям пласмасовата кора под чистачките.Дали има пряка видимуст за да ги пръсна ако са запушени да ги отпуша.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Множествен проблме с голф 4
Ходи да ти залепят джама като хората
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Проблема ти едва ли е от каналите за оттичане!
Под кората на чистачките има една кутия в нея има кабели и букси уплътнението и е заминало най вероятно и подлива направо в купето.
За целта трябва да махнеш чистачките после кората и механизма на чистачките после с силикон и си ти
Имам познати които имаха същия проблем.
Под кората на чистачките има една кутия в нея има кабели и букси уплътнението и е заминало най вероятно и подлива направо в купето.
За целта трябва да махнеш чистачките после кората и механизма на чистачките после с силикон и си ти

Имам познати които имаха същия проблем.
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз това питах в общи линии.Как точно да сваля чистачките.Защото свалих нали болтове всичко което уж ги държи и не успях да ги извадя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,чистачките влизат на шлици върху осите,най добре да си намериш някоя малка скоба за вадене на лагерчета и да пробваш с нея,най напред вдигни чистачката за да премахниш напрежението което създава при натиска върху стъклото като внимаваш да не оттървеш рамото,че ще ти трябва и ново стъкло.Аз моите ги свалих само с една по здрава октверка като ги напънах но първо вдигнах рамената.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Христо Стайков написа:Колега,чистачките влизат на шлици върху осите,най добре да си намериш някоя малка скоба за вадене на лагерчета и да пробваш с нея,най напред вдигни чистачката за да премахниш напрежението което създава при натиска върху стъклото като внимаваш да не оттървеш рамото,че ще ти трябва и ново стъкло.Аз моите ги свалих само с една по здрава октверка като ги напънах но първо вдигнах рамената.

Така се прави,ако се маха пък задната се подлага гайка или стотинка да не прецакате Дюзата/пръскалката!
На предните няма такива екстри,така че смело!

- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте
пак съм аз.Значи развих,чистачките и изчистих "магическото място".Ще попитате защо е магическо.Ами оказа се че има един куп неща вкарани там.Открих болт за гума,болтът който държи акумулатора,пружинки (неясно от къде),ключе 10-ка и още един тон боклуци листа тиня и прочие.Закарах я първо на автомивка (след като извадих всичките боклуци.Та закарах я и пуснаха една пароструйка на долу.После я закарах на една гумаджийница за да вкарам въздух този път от долу на горе да върне ако е останало нещо, и после пак я закарах на пароструйка-та и я минаха пак.Сега каналите са перфектно изчистени.Надявам се да е от тях.Но колата все още е мокра,неможе да изсъхне все още,но се надявам да сме решили проблема.Ще имам окончателен отговор на следващия дъжд или сняг.Благодаря за помоща 

-
- Автомобил: Seat Leon ST
- Двигател: CAXC 2015 - TDI CRBC
Еха поне си напред с един болт и едно ключе, аз преди зимата си чистя калта м/у подкалника и калника, то поне е лесно само се развиват торксовете на подкалника и колко тиня излиза
.

Последна промяна от владислав на Чет 12 яну 2012 16:19, променено общо 1 път.
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Трябваше да я закараш да изсмучат водата на някоя автомивка иначе в това време сте мухляса трябваше да провериш и кутията да не пуска за която бях писал по горе.
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Аз мисля,че скоро ще се разделям с нея. 4-ката е с ебаси подръжката. Поне мога да се гордея,че имам най-здравия двигател.С всички тези ремонти двигателя е перфектен,всичко е чисто ново....
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
Кое и е скъпото на потдръжката на 4-ката,колкото е и на 3-ката не виждам нещо фрапиращо
От любопитство кой е този толкова здрав двигател за който пишеш?

От любопитство кой е този толкова здрав двигател за който пишеш?
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Да определено нищо фрапиращо.Като започнеш от скоростна кутия.За 3-ката е 100-200лв. а за 4-ка от 500 на горе.И другите "евтини части"
Говоря за моя мотор 1,6.Бутала,ремаци и прочие само където блока не съм сменил с нов
Но нека не оспамваме темата....
Говоря за моя мотор 1,6.Бутала,ремаци и прочие само където блока не съм сменил с нов

- lubo007
- Автомобил: GOLF 5 TDI
- Двигател: BKC
колега, ако имаш гараж вкарай колата и пусни вентилатор или духалка на отворени прозорци, 4е ако знаеш каква смрад е ако не си изсушиш мокета...
имах астра, от едно пране на интериора и неоставянето да изсахне, не се утървах от миризма на кисело и мухъл.
послушай - няма да сбъркаш

имах астра, от едно пране на интериора и неоставянето да изсахне, не се утървах от миризма на кисело и мухъл.
послушай - няма да сбъркаш
-
- Автомобил:
- Двигател:
NikShtain GTI написа:Да определено нищо фрапиращо.Като започнеш от скоростна кутия.За 3-ката е 100-200лв. а за 4-ка от 500 на горе.И другите "евтини части"
Говоря за моя мотор 1,6.Бутала,ремаци и прочие само където блока не съм сменил с нов![]()
Колега скоростите се намират и на по-ниски цени от тези ,които си описал,но нали се сещаш ,че няма как на една 8 години по-нова кола подръжката да е по-ефтина отколкото на по-старата.
Не е задължително като си купиш четворка да сменяш скорости или да сменяваш бутала и валове.Ако мислим всички така трябва да караме Лади,защото на тях е най ефтина подръжката.
- NikShtain GTI
- Автомобил:
- Двигател:
Засега е решен проблема,но тези дни ще съм 100% сигурен.@red.devilll колега с удоволствие бих си взел лада.Но хората малко се изхвърлят с цените им на последък.Аз имах лада 7-ца та ме е яд че я продадох.Може да е стара,може да се смеят ама там където е минавала кола след 93-та никога няма да мине.Но все пак това не е лада форум-а
ПС: Благодаря много на колегите,които отделиха време и внимание за да ме насочат за отстраняването така бързо на проблема

ПС: Благодаря много на колегите,които отделиха време и внимание за да ме насочат за отстраняването така бързо на проблема

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”