Поставяне ремък за охлаждане

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Dorffy
Автомобил:
Двигател:

Поставяне ремък за охлаждане

Мнениеот Dorffy » Вто 26 юли 2005 6:50

Колеги, карам GOLF III 1,9 TD. Зад радиатора има два вентилатора. Единият се задвижва с двигател, а вторият с ремък посредством първия. Въпросът ми е: :?: Някой знае ли как се поставя този ремък? Необходимо ли е да свалям целия радиатор?
:?: Благодаря Ви предварително !!!
P.S. Между другото: Каква е нормалната температура за работа на тови вид двигатели?

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Re: Поставяне ремък за охлаждане

Мнениеот h_andreev » Вто 01 ное 2011 15:08

Здравейте,

Вярно е, че възраждам супер стара тема, но не успях да намеря отговора. Проблема ми е същия, ремъка е паднал. Намерих го омотан до втория вентилатор, и го извадих. Мислех че се е скъсал, но се оказа здрав. Гледах гледах и не разбрах как да го сложа обратно. Не е ясно колко време съм я карал така. Иде реч за колата от гаража. Има климатик. Слага ли се без да се свалят перките?

Благодаря Ви предварително.

Последна промяна от h_andreev на Вто 01 ное 2011 16:27, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Вто 01 ное 2011 15:30

Със доста мамата мамата се слага без да се разглабя нищо. Лично аз съм правил такава процедура няколко пъти.

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: гр. Бургас - VW Vento GT 2.0 2E 115hp 1993 ГИ: D.T.Gas GasTech 704

Мнениеот h_andreev » Вто 01 ное 2011 15:46

Не си спомням как е стоял този ремък. Струва ми се че стои отпред между перките и радиатора. Колко е опасно да се кара само с една работеща перка ?

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Вто 01 ное 2011 23:46

С две перки са само колите с климатик/климатроник или турбодизелите (за Голф съм напълно убеден,че ТД са с две перки,за Пасат мисля,че и ТД са си с една,ако няма климатик).Така или иначе сега е студено и няма да имаш проблем нито с климатика нито със загряване,дори да работи само едната от перките.Когато се затопли обаче,ще страдаш.
Ремъка седи отпред между двете перки и едната задвижва другата посредством него.Като размер са 3 вида и трябва да си видиш по стария точния размер.Този ремък струва под 10лв.Смяната е малко много еротична :
вариант 1 - бъркаш вътре през витлата на перките и се мъчиш да го качиш така,някои хора успяват.
вариант 2 - разглобяваш всичко отпред и го слагаш на място.Под всичко се разбира :
-предна броня
-метална греда под предна броня
-климатичен радиатор (изпразваш фреона,за да не излети в околната среда)
-воден радиатор (ако колата е с най-големия воден радиатор,ти пречат и фаровте)
след това можеш да си сложиш ремъчето на място и сглобяваш по обратния ред.
Уви няма как да измъкнеш напред радиаторите,без да ги разкачиш от маркучите им,защото е измислено малко кофти за подобен род ремонт.
:beer

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот h_andreev » Сря 02 ное 2011 16:49

:shocked

Потребителски аватар
h_andreev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот h_andreev » Чет 03 ное 2011 15:12

такаа, ето го и развитието по темата:

Купих нов ремък, така и така е паднал стария (Gates 6.10лв). Започнахме от вентилатора с мотора, успяхме да го вкараме там с помощта на едно кабелче от UTP. След като е сложен ремъка, аз го придържах с пръст да не излезе, а колегата с друго парче кабел, го промуши и успя да го вкара и в другата ролка. Цялата работа за има няма 10 минути.

Благодаря на отзовалите се.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”