нов двигател или ремонт на стария на Golf 4/1.4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ivo-man
Автомобил:
Двигател:

нов двигател или ремонт на стария на Golf 4/1.4

Мнениеот ivo-man » Нед 06 ное 2011 19:09

Здравейте фенове на golfa
Моля за вашето професионално мнение. Какво бихте ме посъветвали да закупя втора употреба двигател за моя Golf 4или да правя ремонт на стария като заменям гумички на клапани , сегменти, да шлайфам главата и т. н.
Ако си взема двигател за Golf 4 от 2003 би ли станал на моя, който е от края на 1998 г.
Благодаря предварително за съветите.

Потребителски аватар
rayo_
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: RP 1991

Re: нов двигател или ремонт на стария на Golf 4/1.4

Мнениеот rayo_ » Нед 06 ное 2011 20:10

Според мен е по добре да си ремонтираш твоя двигател с качествени части, защото като вземеш друг двигател не се знае на него какво ще му има и що за боклук ще е.След обслужване на главата се очаква да се подобри малко вървежа и икономията на двигателя.Лично мнение нека по знаещите да кажат.Поздрави. :)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 06 ное 2011 20:20

Ремонта ще ти иде под 1к някъде,може и да бъркам eusa но да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне :talk:

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Нед 06 ное 2011 21:11

BG_Golf4e написа:Ремонта ще ти иде под 1к някъде,може и да бъркам eusa но да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне :talk:

И аз така мисля...въпреки че не е задължително да се минава през КАТ (двигател се води вече за взаимозаменяема част).

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 ное 2011 21:30

maerto написа:
BG_Golf4e написа:Ремонта ще ти иде под 1к някъде,може и да бъркам eusa но да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне :talk:

И аз така мисля...въпреки че не е задължително да се минава през КАТ (двигател се води вече за взаимозаменяема част).

Откога това? Не знаех, че сме станали като белите страни mhihi Нещо черно на бяло можеш ли да цитираш от някакъв източник, щото само слухове се носеха, че и при нас трябвало да стане така.
Към автора - отворете го и вижте дереджето какво е, пък тогава прави сметки. Сега е малко нереално да го смяташ без да знаеш какво предстои за смяна.

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Нед 06 ное 2011 22:00

stefan4o написа:
maerto написа:

Откога това? Не знаех, че сме станали като белите страни mhihi Нещо черно на бяло можеш ли да цитираш от някакъв източник, щото само слухове се носеха, че и при нас трябвало да стане така.
Към автора - отворете го и вижте дереджето какво е, пък тогава прави сметки. Сега е малко нереално да го смяташ без да знаеш какво предстои за смяна.

Ще се поровя за черно на бяло пише ли някаде,но ми го казаха в КАТ като си регистрирах моята кола.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 07 ное 2011 11:39

maerto написа:Ще се поровя за черно на бяло пише ли някаде,но ми го казаха в КАТ като си регистрирах моята кола.

В големия талон имаш ли номер н двигател? Ако ги е домързяло да го четат и са писали без номер си късметлия.

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Пон 07 ное 2011 17:28

kris11 написа:
maerto написа:Ще се поровя за черно на бяло пише ли някаде,но ми го казаха в КАТ като си регистрирах моята кола.

В големия талон имаш ли номер н двигател? Ако ги е домързяло да го четат и са писали без номер си късметлия.

Нямам номер на двигател в големия талон!Но в италянския талон яасно си пишеше AUS, в КАТ явно не забелязоха това.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 07 ное 2011 18:26

maerto написа:
kris11 написа:

Нямам номер на двигател в големия талон!Но в италянския талон яасно си пишеше AUS, в КАТ явно не забелязоха това.

Можеш да сложиш какъвто ти е кеф мотор, но първо вижте твоя на какво дередже е. :beer

ivo-man
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo-man » Пон 07 ное 2011 22:39

Благодаря ви фенове за уместните отговори. Мисля че сте прави първо да отворя двигателя и да се уверя каква е степента на износване. Аз мислех да си взема един двигател от Лондон знам едно място където бракуват автомобили с неплатени такси или леко ударени.. ама нали не се знае в какво състояние е и колко ще изкара. А по-нов двигател от 2003 година ще стане ли т.е. лесно ли ще се адаптира на моя от 1998год.?

Потребителски аватар
maerto

Мнениеот maerto » Пон 07 ное 2011 22:52

Направи една калкулация колко ще ти излезе ремонта и колко струва втора ръка Двигателя.Според мен по скъпо ще е с нов двигател-щото и той няама да е перфектен :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”