Здравейте фенове на golfa
Моля за вашето професионално мнение. Какво бихте ме посъветвали да закупя втора употреба двигател за моя Golf 4или да правя ремонт на стария като заменям гумички на клапани , сегменти, да шлайфам главата и т. н.
Ако си взема двигател за Golf 4 от 2003 би ли станал на моя, който е от края на 1998 г.
Благодаря предварително за съветите.
нов двигател или ремонт на стария на Golf 4/1.4
- rayo_
- Автомобил: Passat B3 Variant
- Двигател: RP 1991
Re: нов двигател или ремонт на стария на Golf 4/1.4
Според мен е по добре да си ремонтираш твоя двигател с качествени части, защото като вземеш друг двигател не се знае на него какво ще му има и що за боклук ще е.След обслужване на главата се очаква да се подобри малко вървежа и икономията на двигателя.Лично мнение нека по знаещите да кажат.Поздрави. 
Ремонта ще ти иде под 1к някъде,може и да бъркам
но да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне 
но да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне 
- maerto
- Автомобил: VW Golf 4 2001
- Двигател: 1.6 16V AUS
BG_Golf4e написа:Ремонта ще ти иде под 1к някъде,може и да бъркамно да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне
И аз така мисля...въпреки че не е задължително да се минава през КАТ (двигател се води вече за взаимозаменяема част).
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
maerto написа:BG_Golf4e написа:Ремонта ще ти иде под 1к някъде,може и да бъркамно да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне
И аз така мисля...въпреки че не е задължително да се минава през КАТ (двигател се води вече за взаимозаменяема част).
Откога това? Не знаех, че сме станали като белите страни
Нещо черно на бяло можеш ли да цитираш от някакъв източник, щото само слухове се носеха, че и при нас трябвало да стане така.Към автора - отворете го и вижте дереджето какво е, пък тогава прави сметки. Сега е малко нереално да го смяташ без да знаеш какво предстои за смяна.
- maerto
stefan4o написа:maerto написа:BG_Golf4e написа:Ремонта ще ти иде под 1к някъде,може и да бъркамно да купуваш някакъв стар двигател,после майстори,работи,КАТ,по-скъпо ще ти легне
Откога това? Не знаех, че сме станали като белите страниНещо черно на бяло можеш ли да цитираш от някакъв източник, щото само слухове се носеха, че и при нас трябвало да стане така.
Към автора - отворете го и вижте дереджето какво е, пък тогава прави сметки. Сега е малко нереално да го смяташ без да знаеш какво предстои за смяна.
Ще се поровя за черно на бяло пише ли някаде,но ми го казаха в КАТ като си регистрирах моята кола.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
maerto написа:Ще се поровя за черно на бяло пише ли някаде,но ми го казаха в КАТ като си регистрирах моята кола.
В големия талон имаш ли номер н двигател? Ако ги е домързяло да го четат и са писали без номер си късметлия.
- maerto
kris11 написа:maerto написа:Ще се поровя за черно на бяло пише ли някаде,но ми го казаха в КАТ като си регистрирах моята кола.
В големия талон имаш ли номер н двигател? Ако ги е домързяло да го четат и са писали без номер си късметлия.
Нямам номер на двигател в големия талон!Но в италянския талон яасно си пишеше AUS, в КАТ явно не забелязоха това.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
maerto написа:kris11 написа:maerto написа:Ще се поровя за черно на бяло пише ли някаде,но ми го казаха в КАТ като си регистрирах моята кола.
Нямам номер на двигател в големия талон!Но в италянския талон яасно си пишеше AUS, в КАТ явно не забелязоха това.
Можеш да сложиш какъвто ти е кеф мотор, но първо вижте твоя на какво дередже е.

-
ivo-man
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ви фенове за уместните отговори. Мисля че сте прави първо да отворя двигателя и да се уверя каква е степента на износване. Аз мислех да си взема един двигател от Лондон знам едно място където бракуват автомобили с неплатени такси или леко ударени.. ама нали не се знае в какво състояние е и колко ще изкара. А по-нов двигател от 2003 година ще стане ли т.е. лесно ли ще се адаптира на моя от 1998год.?
- maerto
Направи една калкулация колко ще ти излезе ремонта и колко струва втора ръка Двигателя.Според мен по скъпо ще е с нов двигател-щото и той няама да е перфектен 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”