въпрос за бензиномер голф 3
въпрос за бензиномер голф 3
колеги искам информация на голф 3 стрелката за бензина на всяка една черта от скалата приблизително на колко литра е на всяка една от чертите колко литра е горе долу
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Re: въпрос за бензиномер голф 3
Не си написал какъв е голфа,но аз ще ти кажа за моя.Той е 1.8 АБС мотор.Резервоара ми го дават,че е 55 литра.А на уреда за бензина на таблото имам общо 8 чертички.Затова си смятам,че са през 7 литра.
-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
На Golf 3 1.8 AAM е също така, но мен ужасно ме дразни точността на показанията, особено в червената зона. Нека някой ако е мерил стойности на сигнала, при различно количество гориво, да сподели или да постне линк към тема.balamata написа:Не си написал какъв е голфа,но аз ще ти кажа за моя.Той е 1.8 АБС мотор.Резервоара ми го дават,че е 55 литра.А на уреда за бензина на таблото имам общо 8 чертички.Затова си смятам,че са през 7 литра.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Не съм сигурен,но някъде съм срещал метод на проверка на бензиномера,чрез VAG уред.Ама дали някой е наливал 55 пъти по 1 литър и е мерил съпротивление на сензора:DИначе и аз съм забелязал дразнеща неточност,особено при наклон ,завой-особено в зоната на резерва.То и обема се променя нелинейно на дъното.И при промяна на температурата на горивото също шава
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
Давам отговор ти се оправяй
На нашите коли резервоарите са правени да събират гориво точно за 1000км при нормално каране (говорим за цивилни под 120 коня
при червените чертички(резервата) имаш гориво за около 100км
На нашите коли резервоарите са правени да събират гориво точно за 1000км при нормално каране (говорим за цивилни под 120 коня
при червените чертички(резервата) имаш гориво за около 100км
- lent
- Автомобил:
- Двигател:
Гледайте сега,показанието на бензиномера не е строго линейно.Така че не може да се каже че като има 8 чертички,това означава по 7литра на чертичка.Освен това в началото,т.е. зоната на резервата,уреда е най-неточен.
-
ineeedmoney
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, колеги. Преди време имах същият въпрос. Разтърсих се и намерих ръководство за експлотация на Голф 3 и Венто. Та там хората бяха написали следното:
1) Всяка от белите черти на уреда показва пропорция от общия обем на резервоара, който е приблизително 55 литра. Съответно най-дясната черта показва пълен резервоар, тази до нея 3/4 от обема на резервоара, средната (при която стрелката на уреда е изправена) - 1/2, следващата 1/4 и последната (най-лявата бяла линия) празен резервоар.
2) Когато уредът сочи по-горната (дясната) червена черта това означава, че се движите на т. нар. резерва. Това от своя страна означава, че разполагате с около 7 литра.
Никъде не се споменаваха точни количества гориво, но това е напълно нормално, защото има известни неточности като останало гориво по тръбите и т.н. Все пак уреда е ориентировъчен
1) Всяка от белите черти на уреда показва пропорция от общия обем на резервоара, който е приблизително 55 литра. Съответно най-дясната черта показва пълен резервоар, тази до нея 3/4 от обема на резервоара, средната (при която стрелката на уреда е изправена) - 1/2, следващата 1/4 и последната (най-лявата бяла линия) празен резервоар.
2) Когато уредът сочи по-горната (дясната) червена черта това означава, че се движите на т. нар. резерва. Това от своя страна означава, че разполагате с около 7 литра.
Никъде не се споменаваха точни количества гориво, но това е напълно нормално, защото има известни неточности като останало гориво по тръбите и т.н. Все пак уреда е ориентировъчен
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”