въпрос за бензиномер голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Fendt
Автомобил:
Двигател:

въпрос за бензиномер голф 3

Мнениеот Fendt » Пон 31 окт 2011 20:50

колеги искам информация на голф 3 стрелката за бензина на всяка една черта от скалата приблизително на колко литра е на всяка една от чертите колко литра е горе долу

Потребителски аватар
balamata
Автомобил: Renault Laguna
Двигател: F3P720

Re: въпрос за бензиномер голф 3

Мнениеот balamata » Пон 31 окт 2011 21:22

Не си написал какъв е голфа,но аз ще ти кажа за моя.Той е 1.8 АБС мотор.Резервоара ми го дават,че е 55 литра.А на уреда за бензина на таблото имам общо 8 чертички.Затова си смятам,че са през 7 литра.

rocky66
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rocky66 » Вто 01 ное 2011 10:37

balamata написа:Не си написал какъв е голфа,но аз ще ти кажа за моя.Той е 1.8 АБС мотор.Резервоара ми го дават,че е 55 литра.А на уреда за бензина на таблото имам общо 8 чертички.Затова си смятам,че са през 7 литра.
На Golf 3 1.8 AAM е също така, но мен ужасно ме дразни точността на показанията, особено в червената зона. Нека някой ако е мерил стойности на сигнала, при различно количество гориво, да сподели или да постне линк към тема.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 01 ное 2011 23:39

Не съм сигурен,но някъде съм срещал метод на проверка на бензиномера,чрез VAG уред.Ама дали някой е наливал 55 пъти по 1 литър и е мерил съпротивление на сензора:DИначе и аз съм забелязал дразнеща неточност,особено при наклон ,завой-особено в зоната на резерва.То и обема се променя нелинейно на дъното.И при промяна на температурата на горивото също шава

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 01 ное 2011 23:45

Давам отговор ти се оправяй

На нашите коли резервоарите са правени да събират гориво точно за 1000км при нормално каране (говорим за цивилни под 120 коня

при червените чертички(резервата) имаш гориво за около 100км

Потребителски аватар
lent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lent » Вто 01 ное 2011 23:48

Гледайте сега,показанието на бензиномера не е строго линейно.Така че не може да се каже че като има 8 чертички,това означава по 7литра на чертичка.Освен това в началото,т.е. зоната на резервата,уреда е най-неточен.

ineeedmoney
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ineeedmoney » Чет 10 ное 2011 19:17

Здравейте, колеги. Преди време имах същият въпрос. Разтърсих се и намерих ръководство за експлотация на Голф 3 и Венто. Та там хората бяха написали следното:
1) Всяка от белите черти на уреда показва пропорция от общия обем на резервоара, който е приблизително 55 литра. Съответно най-дясната черта показва пълен резервоар, тази до нея 3/4 от обема на резервоара, средната (при която стрелката на уреда е изправена) - 1/2, следващата 1/4 и последната (най-лявата бяла линия) празен резервоар.
2) Когато уредът сочи по-горната (дясната) червена черта това означава, че се движите на т. нар. резерва. Това от своя страна означава, че разполагате с около 7 литра.

Никъде не се споменаваха точни количества гориво, но това е напълно нормално, защото има известни неточности като останало гориво по тръбите и т.н. Все пак уреда е ориентировъчен :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”