Симптом: Бял пушек....

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Симптом: Бял пушек....

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 19:41

Има изписано по темата, но не намерих нищо конкретно като отговор.....само догатки. Та проблема ми е следния: Качвам се на заден аз и опа в огледалото скибам - пропушила колата. Пуши бял пушек през ауспуха. Няма мирис и вкус. Не е пипнала и грам вода. Маслото си е наред. Значи логично при подаване на повечко газ пропушва доста повече. Утре ще запиша и клипче на светло да се види какво прави....предложения?? С вастоп мислихме нещо логично ама не стигнахме до извод та давам на всеослушание проблема. мотора е АБД....абе да си кажа ми се чува и някакво пукане, тракане, тропане по гърнетата ама ся в тъмното нищо не локализирах....прави го и на газ и на бензин без разлика....колата пали безпроблемно, има си мощност и разхода последните дни си беше повече от задоволителен....8-9/100 газец....ако не пушеше щеше всичко да е наред :)

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 27 окт 2006 19:48

Странно но това не ли конденз? или ловиш риба на бастун :D

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 19:56

Bobby_ написа:Странно но това не ли конденз? или ловиш риба на бастун :D

колега доста ми се вижда, за да е конденз ама знае ли човек....а иначе намека с рибата на бастун не ми се видя на място....

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 27 окт 2006 19:57

Най -вероятно е гарнитура на главата :( Виж дали "духа" през казанчето на антифриза или капачката за маслото!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 19:58

Geleto написа:Най -вероятно е гарнитура на главата :( Виж дали "духа" през казанчето на антифриза или капачката за маслото!

гарнитурката е на 15 000км все ми се вярва че би трябвало да изкара повечко мамка му :(

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Пет 27 окт 2006 20:00

Ако не е шлайфана главата качествено най- вероятно е от гарнитурата

Потребителски аватар
georgipass
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgipass » Пет 27 окт 2006 20:04

Конденз... :wink: Не се притеснявай и не се занимавай с глупости :D

Bobby_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bobby_ » Пет 27 окт 2006 20:07

това срибата и бастуна беше шега :oops: Изчакай колата да загрее и да пусне перката; провери колко е надула маркучите и....... абе я си виж изпарителя дали няма скъсана мембрана?!?!?!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 20:12

Bobby_ написа:това срибата и бастуна беше шега :oops: Изчакай колата да загрее и да пусне перката; провери колко е надула маркучите и....... абе я си виж изпарителя дали няма скъсана мембрана?!?!?!

щеше да мирише в казана ако е скъсано маркучлето...предполагам..утре ще тествам на светло....всичко....иначе 3 пъти слизам и все си мисля че си втълпявам че пуши ама си пуши бая мамка му....ся като гледах последния път на празен ход дори си пуши мизерницата :)......утре по светло ще драсна едно клипче дано си личи ко праи.......

Потребителски аватар
angell
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот angell » Пет 27 окт 2006 20:26

ако пуши нонстоп е проблем но ако е само на студено споко --- на много коли е така. при мен е 15мин но може и повече сиг. го забравям да го следя но масло и вода не харчи само бензин

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 20:58

ново 20 .... струва ми се че чувам някакви детонации по гърнетата.....идеи.........като я запаля и на празен ход ми се вижда почти нормално пушенето...ама като изфорсирам е доста...и си пукат тия детонации.....да не остава газ във гърнето и там да се пали и да детонира.????....и пушенето да е от това???

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 21:32

angell написа:ако пуши нонстоп е проблем но ако е само на студено споко --- на много коли е така. при мен е 15мин но може и повече сиг. го забравям да го следя но масло и вода не харчи само бензин

там е работата че студена топла все пуши.......освен да излезна да и напрая един форсаж 10 мин да загрее яко и да вида дали ше изчисти на бензин.....поне да знам че е заради газа.....

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 27 окт 2006 21:38

chefito написа:щеше да мирише в казана ако е скъсано маркучлето...

При всички случаи, при антифиза не усетих да ми мирише на изгорели газове, а моята гарнитурка си беше бая пръсната, нейната кожица! :motz:

Потребителски аватар
Stefanoz
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stefanoz » Пет 27 окт 2006 21:49

Виж сега,когато е студена на празен ход като пуши бяло,ако капе конденз долу до аспуха на земята си супер...но ако хвърля конденз на 50-80см от аспуха е заминала гарнитура и вкарва антифриз в цилиндрите.Поне така беше при мен :wink:

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 27 окт 2006 21:57

10 минути яко шпорене на миличкото малко ABD на бензин и спря да пуши. Тука вече се хвърлих в баси филма...нямам нерви вече но утре ако пропуши пак на газ значи е нещо по газовата и поне е локализиран до нкъде проблемоса.......благодаря на всички коит осе отзоваха и се надявам да е до някакви настройки на газовата....btw първите 2-3 мин на бенз продължаваше да пуши и изведнъж поизчисти и спря.....

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”