проблем с лампата на акумулатора

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

проблем с лампата на акумулатора

Мнениеот berbatov86 » Вто 15 ное 2011 20:27

Здравейте колеги.Проблемът е следния:Като запаля колата ми свети лампата на акумулатора и когато подам леко газ угасва.Посъветваха ме да си видя алтернатора.Наистина проблема беше в него.Но дори и след като го ремонтираха продължава да ми прави същия номер.Имате ли идея от къде може да идва проблема?

Потребителски аватар
moreg
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: KR
Контакти:

Re: проблем с лампата на акумулатора

Мнениеот moreg » Вто 15 ное 2011 21:31

berbatov86 написа:Здравейте колеги.Проблемът е следния:Като запаля колата ми свети лампата на акумулатора и когато подам леко газ угасва.Посъветваха ме да си видя алтернатора.Наистина проблема беше в него.Но дори и след като го ремонтираха продължава да ми прави същия номер.Имате ли идея от къде може да идва проблема?

Така е нормално нямаш проблем, и при мене го прави същото :D Проблем ще е ако негасне като и подадеш газ и свети непрекъснато :wink:

Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berbatov86 » Вто 15 ное 2011 21:35

Дано да нямам проблеми,но все си мисля,че сигурно не са ми доизпипали алтернатора.А и щом свети лампата значи има нещо нередно.Обаче се чудя от кво може да е

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Вто 15 ное 2011 21:37

замери си напрежението на акумулатора при запалена кола минимум 13.8 при включени консуматори

Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berbatov86 » Вто 15 ное 2011 21:40

мислиш ли че може да е от акумулатора?Зареден ми е,но не съм го замервал.

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Вто 15 ное 2011 21:59

колега ако нямаш зареждане не да е зареден каквото и да е не може да изкараш 13,8в.Акумулаторът сам по себе си вади ако не се лъжа към 12,8.Премери напрежението при работеща кола с пуснати фарове и парно и напиши резултата

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 ное 2011 22:56

berbatov86 написа:Здравейте колеги.Проблемът е следния:Като запаля колата ми свети лампата на акумулатора и когато подам леко газ угасва.Посъветваха ме да си видя алтернатора.Наистина проблема беше в него.Но дори и след като го ремонтираха продължава да ми прави същия номер.Имате ли идея от къде може да идва проблема?

колега аз на джетата го имах същото паля колата и не зарежда подам газ и тогава изключва лампичката мн ме дразнеше, купих си табло с оборотомер понеже моето бе с часовник като монтирах новото табло не правеше така паля и направо си гасне лампата коеот ме навежда на мисълта че е нещо от таблото

tdi90 turbo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tdi90 turbo » Вто 15 ное 2011 22:58

карай си колата няма да имаш грижи,занимавал съм се с подобен проблем смених всичко по генератора и проблемът си остана,палиш даваш малко газ и си ти :да:

Потребителски аватар
berbatov86
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот berbatov86 » Сря 16 ное 2011 20:34

мерси за мненията-незнам дали е от таблото,но днеска говорих с едни хора и ми казаха че няма проблем.А и като я запалих сутринта пак ми светна лампата,и след като я покарах малко при повторното палене като дадох на контакт не светеше :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”