радиаторче голф-2
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
радиаторче голф-2
колеги трябва ми спешно да знам колко литра течност събира малкото радиаторче на парното за голф-2,предстои ми утре почистване-промиване за това искам да разбера,моля модовете да ме извинят не сам търсил в темите, 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: радиаторче голф-2
Единственият начин да разбереш, е като вземеш такова чисто ново. Някои радиаторчета са с по-тънки тръбички могат само ориентировъчно да ти подскажат. Ако стигнеш дотам да го вадиш и да го тестваш направо вземи ново и го смени, не се занимавай с глупости да му правиш промивки. Като го промиеш има реален шанс да потече отнякъде и после пак да ти се падне хамалогията по монтаж и демонтаж

- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Единственият начин да разбереш, е като вземеш такова чисто ново. Някои радиаторчета са с по-тънки тръбички могат само ориентировъчно да ти подскажат. Ако стигнеш дотам да го вадиш и да го тестваш направо вземи ново и го смени, не се занимавай с глупости
колега просто ми отговори на въпроса,нищо друго не питам
- stefan4o
Бих ти отговорил с две думи, но рискувам да ме баннат или накажат, затова ще се въздържа (все пак съм джентълмен) 
Почти съм сигурен, че точен отговор няма да получиш поради простата причина, че едва ли на някой му е хрумнало да прави толкоз безсмислена гимнастика
Точно това се опитах да му намекна

Почти съм сигурен, че точен отговор няма да получиш поради простата причина, че едва ли на някой му е хрумнало да прави толкоз безсмислена гимнастика

Аз незнам колко течност събира радиаторчето,но какъв е смисъла да свалиш таблото и всичко останало за да стигнеш до радиаторчето и да го промиеш вместо да дадеш 25-35 лв и да си сложиш ново?
Точно това се опитах да му намекна
Последна промяна от stefan4o на Пет 18 ное 2011 23:30, променено общо 1 път.
- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Аз незнам колко течност събира радиаторчето,но какъв е смисъла да свалиш таблото и всичко останало за да стигнеш до радиаторчето и да го промиеш вместо да дадеш 25-35 лв и да си сложиш ново?
- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:Бих ти отговорил с две думи, но рискувам да ме баннат или накажат, затова ще се въздържа (все пак съм джентълмен)
поради една или друга причина няма да сменам радиаторчето така,че питането ми продължава
- stefan4o
Би ли споделил, ако не е тайна каква е едната или другата причина, че ми стана интересно. И аз не бера парите по дърветата, ама все пак ще ми е интересно да чуя замисъла ти. Нещо с научна цел ли си подготвил, сподели ако може. 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Ти явно искаш да промиеш радиаторчето без да го сваляш. Ако е така просто откачи маркучите, прави каквото ще правиш и върни всичко по местата. Като запалиш колата и я оставиш да загрее на разширителния съд ще видиш колко си изхабил. Самото радиаторче ще се напълни от помпата и колата по принцип е направена да се самообезвъздушава, доливаш колкото е необходимо и си капитан.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Така или иначе дори да се промие,то остава пълно с вода или с каквото там го примвате,защото тръбите влизат и излизат отгоре и няма как да се изпразни,ако не го надуете с въздух,за да изхвърли водата от тръбите,като пак няма да е на 100% празно след това.Общо взето събира максимум литър,ама максимум.Старите предимно са задръстени с мизерия и се съмнявам да събере повече от 0.5 - 0.6 Л течност (каквато и да е тя).

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”