радиаторче голф-2

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

радиаторче голф-2

Мнениеот Persin » Пет 18 ное 2011 23:14

колеги трябва ми спешно да знам колко литра течност събира малкото радиаторче на парното за голф-2,предстои ми утре почистване-промиване за това искам да разбера,моля модовете да ме извинят не сам търсил в темите, :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: радиаторче голф-2

Мнениеот stefan4o » Пет 18 ное 2011 23:18

Единственият начин да разбереш, е като вземеш такова чисто ново. Някои радиаторчета са с по-тънки тръбички могат само ориентировъчно да ти подскажат. Ако стигнеш дотам да го вадиш и да го тестваш направо вземи ново и го смени, не се занимавай с глупости да му правиш промивки. Като го промиеш има реален шанс да потече отнякъде и после пак да ти се падне хамалогията по монтаж и демонтаж :lol: :wink:

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Пет 18 ное 2011 23:20

stefan4o написа:Единственият начин да разбереш, е като вземеш такова чисто ново. Някои радиаторчета са с по-тънки тръбички могат само ориентировъчно да ти подскажат. Ако стигнеш дотам да го вадиш и да го тестваш направо вземи ново и го смени, не се занимавай с глупости :wink:

колега просто ми отговори на въпроса,нищо друго не питам

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 18 ное 2011 23:23

Бих ти отговорил с две думи, но рискувам да ме баннат или накажат, затова ще се въздържа (все пак съм джентълмен) :Mr Green Fun
Почти съм сигурен, че точен отговор няма да получиш поради простата причина, че едва ли на някой му е хрумнало да прави толкоз безсмислена гимнастика :Mr Green Fun

Аз незнам колко течност събира радиаторчето,но какъв е смисъла да свалиш таблото и всичко останало за да стигнеш до радиаторчето и да го промиеш вместо да дадеш 25-35 лв и да си сложиш ново?

Точно това се опитах да му намекна :wink:

Последна промяна от stefan4o на Пет 18 ное 2011 23:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Speedy86
Автомобил: Audi A4 1.8 20V
Двигател: ADR 1996

Мнениеот Speedy86 » Пет 18 ное 2011 23:29

Аз незнам колко течност събира радиаторчето,но какъв е смисъла да свалиш таблото и всичко останало за да стигнеш до радиаторчето и да го промиеш вместо да дадеш 25-35 лв и да си сложиш ново?

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Пет 18 ное 2011 23:31

stefan4o написа:Бих ти отговорил с две думи, но рискувам да ме баннат или накажат, затова ще се въздържа (все пак съм джентълмен) :Mr Green Fun
Почти съм сигурен, че точен отговор няма да получиш поради простата причина, че едва ли на някой му е хрумнало да прави толкоз безсмислена гимнастика :Mr Green Fun

поради една или друга причина няма да сменам радиаторчето така,че питането ми продължава

Потребителски аватар
stefan4o

Мнениеот stefan4o » Пет 18 ное 2011 23:36

Би ли споделил, ако не е тайна каква е едната или другата причина, че ми стана интересно. И аз не бера парите по дърветата, ама все пак ще ми е интересно да чуя замисъла ти. Нещо с научна цел ли си подготвил, сподели ако може. :beer

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 19 ное 2011 0:15

Ти явно искаш да промиеш радиаторчето без да го сваляш. Ако е така просто откачи маркучите, прави каквото ще правиш и върни всичко по местата. Като запалиш колата и я оставиш да загрее на разширителния съд ще видиш колко си изхабил. Самото радиаторче ще се напълни от помпата и колата по принцип е направена да се самообезвъздушава, доливаш колкото е необходимо и си капитан.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Нед 20 ное 2011 11:40

Така или иначе дори да се промие,то остава пълно с вода или с каквото там го примвате,защото тръбите влизат и излизат отгоре и няма как да се изпразни,ако не го надуете с въздух,за да изхвърли водата от тръбите,като пак няма да е на 100% празно след това.Общо взето събира максимум литър,ама максимум.Старите предимно са задръстени с мизерия и се съмнявам да събере повече от 0.5 - 0.6 Л течност (каквато и да е тя).
:beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”