Горивния ми нивомер си играе от време на време в диапазон от 1-2 чертички до половината и обратно. Лошото е че се случва случайно - 3-4 пъти на ден. Водих го на сервиз, казаха че таблото е ОК със сигурност. Аз също мисля така. Въпросът ми е имали ли сте подобен проблем, също ако е от датчика в резервоара, продава ли се само той, какви пари е ...
Ще съм благодарен за всякаква помощ!
горивния нивомер играе както си иска Г4 2000 AJM
-
inanotherlife
- Автомобил:
- Двигател:
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
Re: горивния нивомер играе както си иска Г4 2000 AJM
на голф 3 го прави така когато си пуснеш километражите на електронен режим,защото по принцип стреката от време на време измерва колко гориво има в резервоара защото иначе трябва постоянно да "играе" горивото все пак не може да седи в покой освен ако не си на едно място пробвай ако го прави и докато си спрял значи имаш проблеми или със сондата в багажника или някоя маса се губи ако на място не играе пробвай да разклатиш колата ако тогава почне да играе стрелката търси специалист защото не мога да ти дам съвет какво да правиш ако някои от колегите знае
- Dorian
- Автомобил: Golf 4 TDI
- Двигател: AHF
На едно ауди беше така,но стрелката лавираше от празно до пълно в продължение на месеци,накрая се оказа че пъпките на нивомера които се търкат по скалата са изтрити.Един приятел ми го оправи,но незнам как точно само ми каза че ги е презапоил със сребро и от тогава стрелката си е много точна 
-
inanotherlife
- Автомобил:
- Двигател:
Разглобихме го но, не мога да го извадя от резервоара. Някой да знае как точно се вади?
- Dorian
Защо не излиза ли лесно?
Да не вадите тандем-помпата че и тя е в резервоара при ПД моторите
Да не вадите тандем-помпата че и тя е в резервоара при ПД моторите
-
inanotherlife
- Автомобил:
- Двигател:
Еми май е с помпата заедно. Иначе току що установих, че имам 2 поплавъка. Единия е 215лв.
))). Явно компютъра синхронизира от двата. Така е защото съм 4motion и резервоара е почти разцепен на две, за да мине кардана от долу. Единия е от едната страна заедно с помпата, другия е от другата. Честно казано и двата не успях да ги извадя. Явно има някаква врътка
Иначе да - ПД съм.
- Dorian
На тди не съм махал помпата отзад,но при бензиновите помпата се захваща на резервуара и трябва да се завърти и издърпа.
А щом си 4-моушън наистина ти е разделен резервуара на 2 сектора,но неми се вярва да е с 2 поплавъка.
А щом си 4-моушън наистина ти е разделен резервуара на 2 сектора,но неми се вярва да е с 2 поплавъка.
-
inanotherlife
- Автомобил:
- Двигател:
Баш си е с 2 поплавъка, даже ги мърдах, като мръднеш единия до горе - стрелката отива до половината. То си е логично, явно и резервоара е разделен на 2. Обаче не мога да ги извадя от резервоара. Махам капака и ги хващам с ръката си и ги мърдам самите поплавъци. Ако някой знае кой се занимава с такива проблеми, ще съм благодарен.
-
inanotherlife
- Автомобил:
- Двигател:
Малко късно, но все пак да ви кажа: зареждам само в ОМВ и няма проблеми. Когато започна в друга бензиностанция (ЕКО, Лукойл, Шел) започва да играе.
За около година в ОМВ, само 1-2 пъти ми е заиграло. Иначе като ми се наложи и няма ОМВ, слагам от Лукойл примерно и веднага почва...
Правете си изводите...
Лошото е, че никой не откри проблем. Според мен просто скаличките на поплавъците са захабени и са по-чувствителни към по-скапана нафта (т.е. към такава с повече твърди частици).
За около година в ОМВ, само 1-2 пъти ми е заиграло. Иначе като ми се наложи и няма ОМВ, слагам от Лукойл примерно и веднага почва...
Правете си изводите...
Лошото е, че никой не откри проблем. Според мен просто скаличките на поплавъците са захабени и са по-чувствителни към по-скапана нафта (т.е. към такава с повече твърди частици).
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”