Сама мени обороти

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Сама мени обороти

Мнениеот MASTER-P » Сря 16 ное 2011 21:29

Привет. От както захладня сериозно (от 1 месец и повече) започнаха следните проблеми, които не ги е имало предната зима. Оставям колата на бензин, че да пали по-лесно. Паля я - първите 1-2 пъти задължително гасне, независимо дали след като съм запалил поддържам малко по-високи обороти с педала. След това започва да работи на по-височки, дори и след като мина на гас. Така се кара известно време и когато се изгаси и запали отново работи нормално и много тихо (както трябва да е).Та ходих 2 пъти при майстор и ми каза, че някакъв датчик правил проблеми и явно го е сменял или пък друго нз. Още по-странното е проблемът, че като тръгна на дълъг път (200 км. и повече) колата си мени оборотите сама. Тръгвам да изпреварвам и като мина на неутрална за да превключа, оборотите са много силни. После намалям, за да мина през дупки - оборотите са тихи и така си ги мени, както й е кеф. :screwy Онзи ден даже ми се беше включила перката на 1-ва степен, след пътуване ( а беше към 4-5 градуса навън). Става въпрос за джета '88 1.6 карбуратор. Ще ли някой да предложи идея за проблема/ите?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Re: Сама мени обороти

Мнениеот stefan4o » Сря 16 ное 2011 21:38

Като за начало сподели код на мотора и дали карбураторът е заводския. Понеже на 1.6 се монтират два вида карбуратори - 2ЕЕ и 2е2 на Пиербург.
Това, че ти се е включила перката след пътуване не е нещо ненормално. И моята се вклюва, като поспра на някой светофар. Като за начало прегледай всички вакуумни маркучлета които видиш по колата с нови, понеже невинаги се вижда, когато някой маркуч е цепнат. Също така провери със засмукване мембранката на вакуум-регулатора на делкото, също така тампона под карбуратора.

Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MASTER-P » Сря 16 ное 2011 23:02

Кодът не го знам :oops:, но знам, че карбураторът не е оригиналния. Беше заменен преди 2 години, че и повече. А колкото до маркучетата, сменял съм някои от тях преди няколко месеца. За вакуум-регулатора съм сигурен, че от двете страни е с нови маркучета и че работи. Останалото ще го проверя, но няма да е скоро.

Потребителски аватар
MASTER-P
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MASTER-P » Вто 22 ное 2011 21:14

Появи се друг проблем...перката почва да се включва още преди да съм запалил. Не бях я карал 1 ден и въртя ключа, не можах да запаля няколко пъти и после усещам, че перката върти, а след като подам контакт - спира. Изминах около 20 метра да я паркирам на друго място и след това перката се беше включила за около 5 минути. Нещо не е наред. Трябва да си долея малко антифриз, но не мисля, че това е причината...При тези температури, без никаква работа на двигателя толкова рано да включва перка :roll:

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Вто 22 ное 2011 21:24

dobrin написа:Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее" :screwy могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”