Онзи ден даже ми се беше включила перката на 1-ва степен, след пътуване ( а беше към 4-5 градуса навън). Става въпрос за джета '88 1.6 карбуратор. Ще ли някой да предложи идея за проблема/ите?Сама мени обороти
- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Сама мени обороти
Привет. От както захладня сериозно (от 1 месец и повече) започнаха следните проблеми, които не ги е имало предната зима. Оставям колата на бензин, че да пали по-лесно. Паля я - първите 1-2 пъти задължително гасне, независимо дали след като съм запалил поддържам малко по-високи обороти с педала. След това започва да работи на по-височки, дори и след като мина на гас. Така се кара известно време и когато се изгаси и запали отново работи нормално и много тихо (както трябва да е).Та ходих 2 пъти при майстор и ми каза, че някакъв датчик правил проблеми и явно го е сменял или пък друго нз. Още по-странното е проблемът, че като тръгна на дълъг път (200 км. и повече) колата си мени оборотите сама. Тръгвам да изпреварвам и като мина на неутрална за да превключа, оборотите са много силни. После намалям, за да мина през дупки - оборотите са тихи и така си ги мени, както й е кеф.
Онзи ден даже ми се беше включила перката на 1-ва степен, след пътуване ( а беше към 4-5 градуса навън). Става въпрос за джета '88 1.6 карбуратор. Ще ли някой да предложи идея за проблема/ите?
Онзи ден даже ми се беше включила перката на 1-ва степен, след пътуване ( а беше към 4-5 градуса навън). Става въпрос за джета '88 1.6 карбуратор. Ще ли някой да предложи идея за проблема/ите?- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Re: Сама мени обороти
Като за начало сподели код на мотора и дали карбураторът е заводския. Понеже на 1.6 се монтират два вида карбуратори - 2ЕЕ и 2е2 на Пиербург.
Това, че ти се е включила перката след пътуване не е нещо ненормално. И моята се вклюва, като поспра на някой светофар. Като за начало прегледай всички вакуумни маркучлета които видиш по колата с нови, понеже невинаги се вижда, когато някой маркуч е цепнат. Също така провери със засмукване мембранката на вакуум-регулатора на делкото, също така тампона под карбуратора.
Това, че ти се е включила перката след пътуване не е нещо ненормално. И моята се вклюва, като поспра на някой светофар. Като за начало прегледай всички вакуумни маркучлета които видиш по колата с нови, понеже невинаги се вижда, когато някой маркуч е цепнат. Също така провери със засмукване мембранката на вакуум-регулатора на делкото, също така тампона под карбуратора.
- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Кодът не го знам
, но знам, че карбураторът не е оригиналния. Беше заменен преди 2 години, че и повече. А колкото до маркучетата, сменял съм някои от тях преди няколко месеца. За вакуум-регулатора съм сигурен, че от двете страни е с нови маркучета и че работи. Останалото ще го проверя, но няма да е скоро.
- MASTER-P
- Автомобил:
- Двигател:
Появи се друг проблем...перката почва да се включва още преди да съм запалил. Не бях я карал 1 ден и въртя ключа, не можах да запаля няколко пъти и после усещам, че перката върти, а след като подам контакт - спира. Изминах около 20 метра да я паркирам на друго място и след това перката се беше включила за около 5 минути. Нещо не е наред. Трябва да си долея малко антифриз, но не мисля, че това е причината...При тези температури, без никаква работа на двигателя толкова рано да включва перка 
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
dobrin написа:Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее"могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”