Въздушен филтър на Голф 3 1.6 АЕЕ
-
gutchisu
- Автомобил:
- Двигател:
Въздушен филтър на Голф 3 1.6 АЕЕ
Здравейте! Вчера си смених въздушния филтър на голфа обаче ми направи впечатление че стария ми филтър е по висок от новия и сега не знам дали новия уплътнява добре в кутията и дали не смуче въздух. Въздушния ми филтър е кръгъл който се разпъва за да стани под формата на елипса за да пасни на кутията. Как точно мога да проверя дали уплътнява?
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Въздушен филтър на Голф 3 1.6 АЕЕ
сравни номерата на стария и новия въздушен елемент.
Италианска му работа -какво да правиш - кутията е на Магнети Марели, катакто и компа.
Италианска му работа -какво да правиш - кутията е на Магнети Марели, катакто и компа.
-
gutchisu
- Автомобил:
- Двигател:
Ами не съвпадаха мисля, когато го купувах пробвахме 2-3 обаче едните бяха по малки като диаметър а този с който съм в момента пасна на диаметър но се оказа по нисък и това ме тревожи дали ляга плътно с кутията и дали уплътнява добре. Иначе пообиколих 4 магазина и само в 1 имаше филтър който ми трябваше.
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
gutchisu написа:Ами не съвпадаха мисля, когато го купувах пробвахме 2-3 обаче едните бяха по малки като диаметър а този с който съм в момента пасна на диаметър но се оказа по нисък и това ме тревожи дали ляга плътно с кутията и дали уплътнява добре. Иначе пообиколих 4 магазина и само в 1 имаше филтър който ми трябваше.
Шом е по-нисък по височина как искаш да уплътнява ?? То зависи и с колко е по-нисък 5мм не са проблем.
Да ви имам магазините в Хасково .Не може да няма такъв филтър -отиди в някой свестен магазин .
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Нали на стария има марка и номер, по тях си излиза в каталозите директно кой филтър на друга марка отговаря напълно на стария ти.Съответно при производството има някакви допуски, които са неизбежни (особено при евтините филтри има доста разлики в размерите спрямо по-хубавите) и да се получават такива разлики във височината от сорта на 2-3мм,което не е проблем общо взето,защото кутията го стяга така или иначе и ги обира.Ако е сериозно по-нисък,вече си е проблем.

-
gutchisu
- Автомобил:
- Двигател:
Абе има ауто + и там проверих ама такъв ми е явно късмета. Неска ще тръгна да търся и дано намеря. Няма да карам колата така.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Може старият да е бил по-висок, макар че трябва за толкова време да се се посмачкал...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”