Въздушен филтър на Голф 3 1.6 АЕЕ

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
gutchisu
Автомобил:
Двигател:

Въздушен филтър на Голф 3 1.6 АЕЕ

Мнениеот gutchisu » Сря 23 ное 2011 13:44

Здравейте! Вчера си смених въздушния филтър на голфа обаче ми направи впечатление че стария ми филтър е по висок от новия и сега не знам дали новия уплътнява добре в кутията и дали не смуче въздух. Въздушния ми филтър е кръгъл който се разпъва за да стани под формата на елипса за да пасни на кутията. Как точно мога да проверя дали уплътнява?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Въздушен филтър на Голф 3 1.6 АЕЕ

Мнениеот kris11 » Сря 23 ное 2011 14:17

сравни номерата на стария и новия въздушен елемент.
Италианска му работа -какво да правиш - кутията е на Магнети Марели, катакто и компа.

gutchisu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gutchisu » Сря 23 ное 2011 19:31

Ами не съвпадаха мисля, когато го купувах пробвахме 2-3 обаче едните бяха по малки като диаметър а този с който съм в момента пасна на диаметър но се оказа по нисък и това ме тревожи дали ляга плътно с кутията и дали уплътнява добре. Иначе пообиколих 4 магазина и само в 1 имаше филтър който ми трябваше.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 23 ное 2011 22:28

gutchisu написа:Ами не съвпадаха мисля, когато го купувах пробвахме 2-3 обаче едните бяха по малки като диаметър а този с който съм в момента пасна на диаметър но се оказа по нисък и това ме тревожи дали ляга плътно с кутията и дали уплътнява добре. Иначе пообиколих 4 магазина и само в 1 имаше филтър който ми трябваше.

Шом е по-нисък по височина как искаш да уплътнява ?? То зависи и с колко е по-нисък 5мм не са проблем.
Да ви имам магазините в Хасково .Не може да няма такъв филтър -отиди в някой свестен магазин .

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Сря 23 ное 2011 23:00

Нали на стария има марка и номер, по тях си излиза в каталозите директно кой филтър на друга марка отговаря напълно на стария ти.Съответно при производството има някакви допуски, които са неизбежни (особено при евтините филтри има доста разлики в размерите спрямо по-хубавите) и да се получават такива разлики във височината от сорта на 2-3мм,което не е проблем общо взето,защото кутията го стяга така или иначе и ги обира.Ако е сериозно по-нисък,вече си е проблем.
:beer

gutchisu
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gutchisu » Чет 24 ное 2011 7:35

Абе има ауто + и там проверих ама такъв ми е явно късмета. Неска ще тръгна да търся и дано намеря. Няма да карам колата така.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 24 ное 2011 8:20

Може старият да е бил по-висок, макар че трябва за толкова време да се се посмачкал...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”