Искам да няма излишни коментари по темата! Лека вечер от менПроблем с имобилайзера на Голф 4
-
shemata1900
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с имобилайзера на Голф 4
[size=150]Първо искам да кажа Здравейте на всички отзовали се да помогнат.Преди около 4 месеца ми се счупи згъваемият ключ на голф 4-ката той е 1.9 тди 99г с имобилайзер, пали когато натисна по малкото копче от дистанционното когато колата е включена на контакт.Да поясня на допълнителното малко дистанционно има 2 копчета малък и по голям бутон,Б.Т.В от по големия бутон отключвам и заключвам колата,а от по малкия също включвам и алармата.Пласмасата на згъваемият ключ се беше пукнала на 1 място и явно и беше дошъл момента когато извадих по рязко ключът от таблото кутийката остана в ръцете ми на части,събрах свичко едро дребно което виждах и го оставих в едно пликче в колата.След плажа се опитах да запаля колата но не се получи (запалва за 1-2 секунди и изгасва веднага)обадих се на един фр. отидох до нас взех резервният ключ и се върнах да опитам да запаля с него колата обаче същата работа непали (запалва за 1-2 секунди и изгасва веднага)след 2-3 разговора с разни познати ми казаха че имало някакъф чип под формата на ампулка в згъваемият ключ който стана на части,разбрах че няма да запали и дръпнахме колата до нас,започнах да търся тази ампулка прерових всяка прашинка от колата извадих седалките проверих даже под килима на местата където се захващат болтовете за седалките, но няма ампулка намерих доста стотинки (но до никаде не ми стигнаха с разходите и нервите който ми се случиха)Започнах да звъня на майстори на следващият ден дойде 1 включи си лаптопа към колата и след 20 мин ровене и пуфтене вика пали цъкам аз и бах мааму запали,вика ако я изгасиш и до 10 мин след това не я запалиш пак няма да запали карай към сервиза с мен на вапроса колко ще ми струва ми отговори че повечето хора си слагали вече "имобилатор" и че той струвал 180лв и за около 2 часа работа колата е готова и забравям за тоз проблем завинаги, а ако искам пак с чип цената щяла да бъде 250лв за 1 чип,пък нестава да си направя само 1 ако го изгубя или потроша пак всичко наново, а цената за 2 чипа щяла да бъде 320лв и половин ден някаде работа,през цялото това време колата е запалена и работи и случайно ми звъни един авер на често задавания въпрос навсякаде ко прайш?му обясних всичко и той ми вика че наскоро имал проблем с неговата кола а именно рено-меган имал и той проблем с имобилайзера и я занесъл в квартала на един сервиз при Ванко елкона (големи проблеми ми излязоха с тез типове) и за 80лв му го оправили и си викам на ум каде са 80лв каде са 180лв хем ми е в квартала пък този майстор на другия край на Варна му беше сервиза и го попитах човека колко ще ми струва дето запали колата и той ми отговори нищо аз му казах ще помисля и гас към Ванко елкона в Аспарухово сервиза в Варна отивам при него и ми каза, че за мойта кола щяло да струва 100лв имобилатора викам ок.имаха работа момчетата казаха ми да оставя колата и утре щели да започнат сутринта да я ремонтират оставих аз ключовете и gsm номера си и на другия ден по обяд ми звънят идваи готова ти е колата.Отидох аз,но пак по същия начин си пали колата като дам на контакт и натисна малкия бутон и запалва (аз си мислех че след като вече няма да има имобилайзер направо палиш) този Иван не го познавах но в последствие и от познати разбрах че бил шефа там той ми каза цитирам "вече забрави за тоз проблем с паленето нз си ко" платих аз 100лв дадоха ми касова бележка(нз как съм я запазил при документите ми и добре че съм я запазил че ми послужи занапред) и си тръгнах.Но оттук започнаха проблемите ми не си спомням какво съм правил първият път но в последствие разбрах от къде идваше проблема когато откача плюсовата и минусувата клема от акумолатора голфа не искаше да пали,останах мн учуден щот си спомних думите му "Вече забравяш за тоз проблем с паленето" случило се е грешка .И отидох с колата на дърпане пак до сервиза за 2-ри път (хубаво че досега не ми се е случвало да съм извън Варна с този проблем или недай си боже в чужбина,мн голям късмет)викам колата се счупи и те ми ок ще я поправим оставих я аз пак много работа имаха каза ми жената която посреща клиентите ми утре ще започнат да я ремонтират и на другия ден ми звънят на обяд готова е,отивам аз попитах какъв беше проблема и този Ванко ми отговори о нз не съм я правил аз друг човек я прави и си спестих задето ще ходя да го търся да разпитвам пак имаше коли си тръгнах направо.И сега вече адските проблеми и нерви преди 1 седмица ми изгоря 1 крушка на ксенона и разбира се свалих акумолатора че беше точно от нея страна крушката и за да ми е по удобно го свалих акумолатора смених крушката и зглобих всичко в обратен ред паля и к*р (пак пали и изгасва след 1-2 секунди)и тогава се досетих че може би от там идва проблема след като се свали акумолатора всичко се прецаква викам си бах ма*му пак се обадих да ме дърпат до сервиза ангажирвам други хора губя време и нерви оставам без кола и тн. нося я за 3-ти път доста ядосан викам счупи се пак ко прайм ?! и те ми отговориха как? и аз викам незнам непали и те добре ще я оправим и пак на следващия ден я правиха и тоз път не сутринта ами в 17.00 часа вече тамън става тъмно ми звънят и ми викат готов е голфа ела да го вземеш,а те работят до 6,00 или 6.30 часа нз точно колко беше,отивам 6 без 20 зимам ключовете и те ми казаха че всичко било готово на зададения ми вапрос към тях какво има? защо се така става? "те ми отговориха с мълчание"(премалчах си най долните обиди и намерения) казах им ще направя този път тест докато още съм пред сервиза и те ми отговориха добре.Свалих клемите и след 15 мин ги слагам и хоп изненада същия к*р незапали казах им или ми оправайте колата или ми връшайте парите и те утре В 8;30 я почваме и така още 1 ден без кола.на скедващия ден в 10часа ми звънят готова е колата и аз шеговито по телефона пробвахте ли я? въобще да идвам ли? и тя ми каза да всичко е наред!>? Отидох след 1 час много ясно един тест направих 15 мин слагам клемите и като по чудо запали.Щаслив затворих капака и пред мен минава някав от майсторите и ме пита пали ли сега и аз му отговорих да, питах го ти ли я правиш колата и той каза да.Казах му кажи ми 4 пъти я правиш къв е проблема и той Неказвам и ми са подсмихва доволен мухлюто, викам си много бой си изял за да бъдеш такъв нисък исипан и за да не се занимавам с глупости да го трепя заминах щаслив като знам че колата ми уж вече е в ред и няма да имам повече проблеми но уви.И сега вече побеснях напълно вчера свалих акумолатора да го подсиля за през зимата да го заредя и на сутринта абсолютно същите проблеми колата ми не пали(запалва за 1-2 секунди и гасне)Толкова псувни изядоха за 15мин развалиха ми се всички планове за деня пак останах без кола и толкова ядосан че пратих 1 приятел да отиде вместо мен да им каже че колата пак неще пали,ако бях отишъл нямаше нит сервизи нит здрави хора и коли да останат пиша даже тази тема в 4 сутринта...Вече за 5-ти път ще ми правят колата въпросът ми е някой има ли представа за какво става на вапрос тоз проблем ебания??? имал ли е подобен проблем или попадал ли е на подобен сервиз с толкова некъдърни смотаняци майстори трябва колегите да опоменат този ебан сервиз в онзи черен списък някаде го бях чел в форума има такава тема за имамници,лъжци,некадърници и всички подобни...не ходете там майка ми също имаше проблеми с тоз сервиз преди 1г имаше корса и и смениха куп части и пак не и оправиха проблема с колата!? една от частите казана от тях за смяна беше дебитомер който купи чисто нов за 460лв оригинален който всъщност те са купували тя им даваше само пари навятъра се оказа 2 пъти я качваха след това на тъпия им елкон и там по 35лв я обрулиха а да не говорим за другите части дет я накараха да смени и после за ремонта и в краийна сметка нищо ненаправиха и майка ми отиде в друг сервиз.Просто мен ме нямаше тогава в Варна и в последствие разбрах за историята не че мн разбирам ако разбирах нямаше да ходя в сервизи и да се ровя в нета за информация но повече разбирам от нея и тя като жена неразбираща както мн голяма част от женския пол давайй...Просто нямам думи по късно ще дам точен адрес на тоз сервиз и име ако има от касовия ми бон за да не се завличат и други от форума и не само!и така утре пак ще ходя да я "правят" ще видим до къде този път исках да питам на някой случвало ли му се е подобна ситуация или знае ли неще по въпроса,ще съм му мн. благодарен ако мога да разбера цялата истина,или тези неразбират и замазват положението по своя си ебан начин или иползват некачествени материали.Ако някой знае нещо да каже.Извинявам се ако съм ви изморил с четене но имаше мн. за писане ,ако съм пропуснал нещо или трябва да се допълни ще съдействам за да ми помогнете.Ако мога да осъществя изречение с тоз "майстор" за проблема ще пиша и вие да разберете искам да знам истината! писна ми да бъда в страх или да не мога да разчитам на любимата си машина фолцваген до сега съм нямал грам ядове с него хем никак не го жаля като каране но си го подържам много естествено мн. корави машини са!единсвеният ми проблем откакто го имам от 2г е този само 1 ключ и ква беля стана внимавайте с ключовете колеги ако имате и вие имобилайзер и ако нямате резервен ключ!надявам се да решим вапроса нали за това е този форум да си помагаме знам че има разбирачи в форума ,а не да се занимаваме с скапаняци
Искам да няма излишни коментари по темата! Лека вечер от мен
Искам да няма излишни коментари по темата! Лека вечер от менRe: Проблем с имобилайзера на Голф 4 ПОМАГАЙТЕ
В София за 80 лева ми дават нов ключ за голфа (1.4 98Г) със чипа вътре и обучението на колата към новият чип и изрязването на самият ключ.
Ти в такъв филм си се вкарал, че направо
Знам че това кото пиша няма да ти помогне, най много да се ядосаш пак, но освен да отидеш при онези и да ги
друго не мога да предложа
Ти в такъв филм си се вкарал, че направо
Знам че това кото пиша няма да ти помогне, най много да се ядосаш пак, но освен да отидеш при онези и да ги
друго не мога да предложа- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с имобилайзера на Голф 4 ПОМАГАЙТЕ
За 20 минути работа с 2 кабела и 2 програми 320 лева

-
shemata1900
- Автомобил:
- Двигател:
занесох голфа сутринта в 9 часа и чакам още не ми са се обадили нз какво правят келешите,но този път трябва мн да внимават какво ще направят щот ще ги очаква нещо голямо
- koceto_pz
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Трябва просто да ти сложат Емулатор и си готов
,иначе примерно тук в Пазарджик нов ключ с чипа е мисля...80-100 лева.Попитай ги какво точно са направили с ИММОто и откачи акумулатора пред тях за поне 10 мин за да си сигурен че вече наистина всичко е ОК.
,иначе примерно тук в Пазарджик нов ключ с чипа е мисля...80-100 лева.Попитай ги какво точно са направили с ИММОто и откачи акумулатора пред тях за поне 10 мин за да си сигурен че вече наистина всичко е ОК.-
shemata1900
- Автомобил:
- Двигател:
Взех колата преди 1 час за сега пали,не съм свалял акумолатора да пробвам какво са направили този пък,казаха ми че този път съвсем по друг начин направили колата чрез компютъра били изчистили напълно имобилайзера имало голфове фабрично с имобилайзер имало и такива без, те го били изччистили моя щот бил фабрично с, и "сега нямалко да йма проблеми" ще видим до кога даже ме е страх да сваля акумолатора за 10 мин камоли за цяла вечер.... 

- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
shemata1900 написа:имало голфове фабрично с имобилайзер имало и такива без
Колега, никога повече не ходи при тия майстори... В Европа няма Г4 без фабричен имобилайзер. Монтират се две вида, Immo2 и Immo3, но винаги има.
Единствено в Америка при първите Голфове 4 от 98-ма и 99-та може да няма имобилайзер, макар че обикновено има.
Добре че поне в крайна сметка ти се е решил проблемът.
-
shemata1900
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с имобилайзера на Голф 4
Да реши се но да видим до кога...Гледах бяха навартяни малко километри след като го взех явно помярите са го носили в друг сервиз да го праят щот за 5 ти го прайха и се провал.
И пак ще е провал освен ако не са сменили софта на колата така че да не търси иммото.Откачай акумулатора за цяла нощ и на сутринта ако не запали търси ключар който да ти възстанови всичко сток както е било макар че едва ли вече ще се оправи без оригиналния софт.Ефтинийките излизат доста скъпи колега.При голф4 ампулата май е лепена в ключа.Дай някакви снимки на счупения ключ-остатъците да видим дали няма да се оттървеш само с ключ 

тук май се оформя група от майстори на имобита?!
колеги това е мнооооооооого специфична и професионална работа! и не става дума за 2-3 кабела и "някъкъв "софт ,а за знания и умения!!! за това се плаща- не за 10 или 20 минути работа , а за знание!! който знае ,той може и получава!
днес борих имобита от друга марка и се потвърждава написаното по- горе!платете и получете!
колеги това е мнооооооооого специфична и професионална работа! и не става дума за 2-3 кабела и "някъкъв "софт ,а за знания и умения!!! за това се плаща- не за 10 или 20 минути работа , а за знание!! който знае ,той може и получава!
днес борих имобита от друга марка и се потвърждава написаното по- горе!платете и получете!
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
rudoni написа:тук май се оформя група от майстори на имобита?!![]()
![]()
Колега, защо говориш глупости, нито сме 95-та година когато хората които имаха достъп до инфо колеха и бесеха, нито говорим за кола 2011г. ако вземеш да отвориш интернет ще се шашнеш колко много информация има за иммобилайзерите от тези поколения, не е нужно да си 'майстор' за да ги разбираш нещата
да ,така е!както си го написал!но ,не всички като теб четат интернеД ,и не всички разбират написаното там!
ужким си в Торино , а си тук в София !? е това е българския гений!
какво да правим ние тука с гайдите?!
ужким си в Торино , а си тук в София !? е това е българския гений!
какво да правим ние тука с гайдите?!
-
shemata1900
- Автомобил:
- Двигател:
Оня първия дето ми ръчка колата дет искаше 180 кинти ми вика джамбазите влизали с 2 лаптопа в колата, и за 1 - 1,5 мин мах разбивали кода,после 1 трошач и колата я няма.Какви 10 мин кави работи спорите 
- Vladko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И той грам не е бил в час с нещата.
наистина нещата не са супер сложни,но се искат познания и апаратура и не на последно място-практика.На всеки който твърди че може да обучи за 10мин ключ нека заповяда да му докажа противното
Това е основният проблем на българина иска да е спец. по всичко(иммобилайзери,всякакви ремонти по колата и т.н. скоро ще почнат сами хляб да си правят
).Аз съм на мнение че всеки трябва да прави това в което е добър и с което изкарва парите си,а за останалите неща да си плати на спец.(подчертавам спец.) а не такива самозванни майстори които не могат да направят 5 дена елементарна кола и искат за услугата 4пъти повече отколкото струва,а накрая дори не са свършили работа.Това е и една от причините хората да не търсят такива услуги а да се опитват да си решават сами проблемите с подръчни материали и знания от интернет.
- Sashko_Trg
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 2 0 TDI
Мале къв филм си вкарах и аз
имам само 1 ключ, ако се пре**б* какво ще правя не знам тук някъв гашник ми иска 120 лева за ключ с имобилайзер, обаче съм притеснен дали ще го направи както трябва.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”