спирачки

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

спирачки

Мнениеот hristian37 » Пет 27 окт 2006 21:53

Здравейте онзи ден нямаше какво да правя и реших да отделя малко време на колата - отворих казанчето на спирачната течност и тя беше 4ерна като масло- реших да я сменя - отвих 4те пробки на колелетата и тя за 1:30ч изтече цялата- свалих казанчето измих го изсъхна сложих го- наливах бавно новата течност- изчаках да потече на самотек от задно дясно след това задно ляво , предно дясно и предно ляво и след това помпата - и уж всичко бе6е точно-карах спирах даже имаше една идея подобрение. НО след това като карах забелязах че при плавно спиране ми потъва педала - това го нямаше преди-отново обезвъздуших помпата, колелетата проблема си остана. Дайте акъл кво да правя - използвах спирачна течност ДОТ-4 на Приста, кантар на задните спирачки нямам.

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Пет 27 окт 2006 22:21

При мен го имаше същия проблем след смяна на спирачната течност във Мотоексперта на симеоновско шосе. Ходих за рекламация и той ми даде диагноза спирачна помппа. Ама след това пак ги обезвъздушавах смених и цилиндърчетата отзад че омасляваха и се оправи няма потъване.
Ако преди не ти е потъвал според мен пак я обезвъздуши докато се оправи. Карай и обезвъздушавай.
Успех!

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 27 окт 2006 22:23

IvoG написа:При мен го имаше същия проблем след смяна на спирачната течност във Мотоексперта на симеоновско шосе. Ходих за рекламация и той ми даде диагноза спирачна помппа. Ама след това пак ги обезвъздушавах смених и цилиндърчетата отзад че омасляваха и се оправи няма потъване.
Ако преди не ти е потъвал според мен пак я обезвъздуши докато се оправи. Карай и обезвъздушавай.
Успех!

Кажи ми как ги обезвъздушаваш?

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 27 окт 2006 22:27

Ами едни майстори ми показаха една система за обезвъздушаване която не е като стандартната с помпането. Отвиваш пробката без да си помпал на педала и чакаш докато потече течност. Колкото по бавно идва толкова повече въздух има. Въпреки че не го направиха по схемата да почнат първо от задно дясно.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 27 окт 2006 22:36

значи одвиваш и чакаш

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Пет 27 окт 2006 22:40

Да пробвай така. Ама според мен това си е въздух както описваш ситуацията.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пет 27 окт 2006 22:43

имам и малко съмнения в спирачната течност ама сега си седи бистра и не се оцветява - в каталлозите за г2 пише ДОТ4

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 27 окт 2006 22:49

аз ли4но практикувам така:по4вам от предно ляво ,предно дясно и отзаде е без зна4ение.преди да по4на да обезвъздушавам припомпвам няколко пъти и пускам пробките една по една,заоколо20мин системата е обезвъздушена на самотек,по бързо е от стереотипния метод и ефекта е същия;успех

Потребителски аватар
geri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geri » Съб 28 окт 2006 0:25

И ако пак не стане,пробвай с гумичките на помпата или направо със смяна на самата помпа ;)

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Съб 28 окт 2006 9:08

geri написа:И ако пак не стане,пробвай с гумичките на помпата или направо със смяна на самата помпа ;)

няма логика да са гумичките, защото преди с гадната течност този проблем го нямаше -неможах да отвия 1 от 4те щуцера на помпата

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Съб 28 окт 2006 20:59

hristian37 написа:няма логика да са гумичките, защото преди с гадната течност този проблем го нямаше

И аз така мисля. Така че обезвъздушавай. Кажи после кво е станало.

Потребителски аватар
geri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geri » Съб 28 окт 2006 21:03

IvoG написа:
hristian37 написа:няма логика да са гумичките, защото преди с гадната течност този проблем го нямаше

И аз така мисля. Така че обезвъздушавай. Кажи после кво е станало.

Защо търсите логика ако е до обезвъздушаване до сега да се е оправила,значи на мойта уж нищо и нямаше,спираше си добре,отидох да и сменят накладките и педала взе да потава в ламарината и едва спираше,като смених помпата/понеже ми казаха че са гумичките а ако те се сменят след месец пак ще свършат/всичко се оправи и педала е бетон :)

Потребителски аватар
IvoG

Мнениеот IvoG » Нед 29 окт 2006 0:56

Ами най-логично е защото системата е била отворена и въздох е влязъл 1000%, :wink: а при теб е по-различно. Но все пак по някой път поговорката каде го чукаш каде се пука е в сила, може и друго да се окаже :roll:

ywygolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ywygolf » Нед 29 окт 2006 12:02

И при мен беше точно така. И се оказа помпата.
Когато са семин кофти спирачна течност от новата се свиват гумичките старата е силно хидратирала. От том ми почнаха идни проблеми да не описвам че ме боли главата и джоба.
Но се оправи всичко с много пари и накрая точните майстори защото имаше и такива които искаха и медните тръби да смянят защото нищо друго не остана от старата спирачна система
Дано ти минеш с по малко и късмет

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 29 окт 2006 12:20

Аз си ги обезвъздуших със парченце маркуч от медицинска система и бурканче със спирачна течност - супер бързо и чисто става. А иначе преди години имах подобен проблем на ладата, оказа се кофти течност, по-рядка от стандарта..абе менте някакво беше,та за малко да ме вкара във филм тогава, ама я смених и се оправи
ПС като напомпаш ако се втвърдява педала значи имаш въздух, дано е така защото ще го оправиш лесно,
Успех!!!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”