Странене шум при палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
adrian
Автомобил:
Двигател:

Странене шум при палене

Мнениеот adrian » Сря 01 ное 2006 12:12

Въпросчето ми е отностно паленито на Голф 4 AHW...проблема ми е следният...когато врътна клюцча на старте колицата си пали като кибрит..и веднага след зазецепването се чува някакав станен шум от към стартера мисля..не сам сигурен от къде идва това...шума наподобява все едно залепва нешто..да ме пощават по осветените на тази тема за тапото ми обяснение нямам си много напредстава от това...но този шум е много дразнещ....ако някои има идеи ква е болежката ще сам много благодарен..благодаря предварително!!!!

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Re: Странене шум при палене

Мнениеот Ото Кац » Сря 01 ное 2006 12:28

най-често - бендикс...

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 01 ное 2006 12:32

Аз имах дразнеш шум след палене, разбира се колата ми е далеч по-стара от твоята. По скоро бих го описал шума не като залепване, а като изстъргване - нещо такова. Та беше едната втулка на стартера ли на бендикса ли не запомних, заминала. След смяната и проблема изчезна. Много ме дразнеше :) Нямам представа при г4 обаче как са нещата със стартери и т.н. нека който има опит да каже.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 01 ное 2006 12:39

dj_tuhla написа:Аз имах дразнеш шум след палене, разбира се колата ми е далеч по-стара от твоята. По скоро бих го описал шума не като залепване, а като изстъргване - нещо такова. Та беше едната втулка на стартера ли на бендикса ли не запомних, заминала. След смяната и проблема изчезна. Много ме дразнеше :) Нямам представа при г4 обаче как са нещата със стартери и т.н. нека който има опит да каже.

освен да допълня че стартера от G3 става на G4 ....

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 01 ное 2006 12:47

имах същия проблем с Г3 ... проблема най - често са втулки на стартера, а по - лошия вариант бендикс ходи на маистор обикновено тоя ремонт неизлиза скъпо а с падане на температурите ще се засили така че не го бави ...

Потребителски аватар
MandalaY
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот MandalaY » Сря 01 ное 2006 12:58

И аз имам същия проблем!!! При палене (на студен двг) се чува някъв гаден (стържещ) звук. И сега като застудя започна да става по-зле.

Въпроса ми е дали е възможно от това да пали по-трудно колата? Защото запалва чак на третото завъртане. Първите едно-две само захапва и гасне. На третия път пали и заспива...:)

То по-горе сте си написали, но все пак... как точно да се разбере дали е втулка или онова другото чудо - бендикс или там квото е:) :oops:

P.S Колко $ горе-долу излиза ремонта?

Потребителски аватар
spectrum
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот spectrum » Сря 01 ное 2006 13:18

незнам трябва да се изкаже някои по-голям специалист, но вклучително и в сервиза като ги питах какво е точно и те непосмяха да ми кажат нищо по слух казаха че трябва да го свалят да го отворят и да видят какво е ...
при мене се оказа бендикс със свалянето и подмяната ми излезна 65 лв

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”