голф 3 75к.с. абу - Помощ симеринга на разпределителния вал

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

голф 3 75к.с. абу - Помощ симеринга на разпределителния вал

Мнениеот terek » Вто 17 юли 2012 22:21

Колеги моля за съвет!
Колата е голф 3 75к.с. абу проблема е следния капи масло от симерингата на разпределителния вал.
Два пъти сменяме симерингата и проблема не се оправя,майстора ми каза че явно попада на дефектни симеринги.
След това ми обясни че има някакъв ръб и не може да уплатни хубаво,има ли такова нещо или майстора не може да си свърши работата.
Разбрахме се да му закарам колата пак да смени симерингата.
Кажете какво да правя.

rado_ev
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ симеринга на разпределителния вал

Мнениеот rado_ev » Вто 17 юли 2012 22:47

Смени си майстора и гледай другия да е майстор, а не монтьор. Трудна работа да попадаш на дефектни семеринги. При смяната дори да има някакъв ръб, майстора от първия път ще намери начин да го отстрани и да си свърши качествено работата. Обезмасли двигателя и след каране 20-30 км.огледай дали има нови течове и най-важно да прецениш правилно откъде се появяват. Защото може да не са от семеринга.

Volkswangel
Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
Двигател: 2015

Мнениеот Volkswangel » Сря 18 юли 2012 7:50

Колега,много е вероятно да се е получил канал на шииката на вала от продължителното триене на семеринга в една и съща контактна линия.Това е видимо с просто око.Аз лично не съм привърженик на напластяване и шлаиф защото резултата е временен.Опитаите да преместите осово положението на семеринга с 1-2мм, подлагаики пластини така, че контактната му линия да не съвпада с канала.Тук обаче не съм сигурен дали това е възможно заради самата конструкция.
Друга възможна причина, ако няма врязан канал,е неправилното поставяне на семеринга, т.е. не е съосен с оста на вала.

Потребителски аватар
sstyle
Автомобил: Polo 6N
Двигател: AEX 1996

Мнениеот sstyle » Сря 18 юли 2012 12:37

Колега възможно е да има някакво минимално износване там , вземи си семеринг с една идея по малък вътрешен диаметър

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Сря 18 юли 2012 16:30

sstyle написа:Колега възможно е да има някакво минимално износване там , вземи си семеринг с една идея по малък вътрешен диаметър

Майстора ми каза че нямало симиринга с по малак диамеър,всичките биле стандартни.
Вчера се карахме,колата била стара(барака по неговите думи)виждал съм правил я както трябва,нямало какво да сгреши.
Не знам не са ми ясни нещата,но ако наистина си разбира от работата би трябвало да я направи дори и да има някакъв ръб от триене,това е моето мнение,за това му дадох пари да я оправи пък ефект никакъв,само където съм вътре с 100 лева.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Сря 18 юли 2012 21:21

Клиентът неграмотен - буквално и тенихнически, ама майсторът е лика-прилика!
Колкото и да е износен вала, известно време семерингът ще държи.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 18 юли 2012 21:54

muns61 написа:Клиентът неграмотен - буквално и тенихнически, ама майсторът е лика-прилика!
Колкото и да е износен вала, известно време семерингът ще държи.

Поддържам мнението.Още повече,че ако "майстора" види каналчето-веднага би трябвало да осведоми клиента и да го предупреди за бъдещ проблем.Даже допускам,че са вадили стария семеринг с "рапидка" и са набивали новият без да свалят лагерната пета,то иначе не може да не са видяли следата...А като се замисля,дали пък не го набиват "наобратно"..случвало се е.. mhihi
Иначе,ако съдя по моторите ABS и 1Y,има как да се подложи шайба с цел изместване до 1 мм.Надявам се ,говориме за семеринг към ангренажно колело на р.вал!?

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 3 75к.с. абу - Помощ симеринга на разпределителния вал

Мнениеот terek » Чет 19 юли 2012 13:07

И аз така мисля че колкото и да е износен вала трябва да държи известно време,два пъти сменяме симеринг и като я покарам веднага почва да сълзи.Първия път каза че бил фалшив симеринга,а сега си търсеше някакви извинения и не знаеше какво да ми каже.Като имам свободно време пак ще му я закарам да си сменя симеринга,и ако пак стане този проблем ще търся друг майстор,явно може да се оправи този проблем не както той ми каза това са бараки.Ще му кажа за тази идея да подложим шайба.
Ето за този симеринг става въпрос.
Изображение

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Чет 19 юли 2012 13:12

Да не си налял повече масло? До къде ти е на щеката?

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Чет 19 юли 2012 15:24

Не е проблема от маслото.Щеката беше до горе тръгнах на дълго навъртях 700 км и маслото падна на половината,сега я карам на по къси разстояния и е паднало под половината.

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Мнениеот vanesto » Чет 19 юли 2012 15:41

Не съм убеден, че маслото ти се губи от там. За 700км да ти изчезне поволината, трябва изобщо да няма семеринга там. На мен като ми капеше от там, бяха грамове. Изобщо не се виждаше разлика по щеката. Провери си гарнитурата на капака или другия вариант е да ти гори масло.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 19 юли 2012 16:46

От там ако имаш такава загуба на масло - повярвай ми всичко ще е в масло.
От семеринга губиш някакви минимални грамове :wink:

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 19 юли 2012 18:56

lrlmodo написа:От там ако имаш такава загуба на масло - повярвай ми всичко ще е в масло.
От семеринга губиш някакви минимални грамове :wink:

Точно така. Аз след 2рия семеринг смених вала. Имаше лек канал и по-важното, напречна драскотина колкото тънък косъм. От там бързо разсипваше семерингите. Валовете не са скъпи по моргите - 30-50лв и то за ahf. Аз лично го взех с много други неща от донор на истински 60 000км и от над половин година ми е напълно суха колата :да:

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Чет 19 юли 2012 20:31

Да съгласен съм че са грамове,като стигна до половината след това не се забелязва да слиза надолу,след тези 700км съм минал 1000-1500 км.Изключваме варианта да ми гори масло,пък гарнитурата я сменихме на първата симеринга и на втората,майстора каза че няма как да се запази гарнитурата и се къса.Вала да се смени и аз го мислих този вариант но предполагам на различните мотори е различен и трудно ще се намери.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 19 юли 2012 20:43

Ама при всяка смяна на този прословут семеринг ли сваляте капака на клапаните, та сменяте и гарнитура?!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”